VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

2016-tól a Lufthansa a rövid- és középtávolságú járatokon is internetet kínál

2015-09-23 | viptravel

2016-tól a Lufthansa a rövid- és középtávolságú járatokon is internetet kínál

Jövő év kora nyarától a Lufthansa, első európai légitársaságként szélessávú internet-kapcsolódást tesz lehetővé a rövid- és közepes távolságú járatain.

Ennek segítségével a Németországon, illetve az Európán belüli járatok utasai a szélessávú csatlakozással teljes kommunikációs szabadságot élvezhetnek a felhők felett.

"A Lufthansa mindig is úttörő szerepet töltött be a fedélzeti internet-szolgáltatás terén. Nemrégiben valamennyi interkontinentális járatunkon elérhetővé vált a FlyNet® szélessávú internet, ezt a sikertörténetet szeretnék tovább folytatni azzal, hogy a rövid- és közepes távolságú járatokon is elérhetővé tesszük ezt a szolgáltatást. Európán belül mi leszünk az első légitársaság, amely az otthon megszokott netes szörfözés minőségét és sebességét teszi elérhetővé a fedélzeten" – mondja Carsten Spohr, a Deutsche Lufthansa AG igazgatótanácsának elnöke.

A Lufthansa és technológiai partnerének, az Inmarsatnak a szolgáltatása az Inmarsat Global Xpress legmodernebb szélessávú műholdas technológián alapul (Ka-sávszélesség) és zökkenőmentes, megbízható lefedettséget biztosít minden rövid- és közepes távolságú járaton. Az Inmarsat nemrégiben állította a harmadik műholdját pályára és a Lufthansa lesz az első légitársaság, amely igénybe veszi a szolgáltatást, amely következtében az utasok wifis kapcsolatot létesíthetnek a fedélzeten mobil eszközük segítségével. A szolgáltatással nem csupán az e-mailek lesznek elérhetők, hanem számos alkalmazás is, illetve a felhasználók akár streamingelhetnek is. Az utasok ezen kívül SMS küldésre és fogadásra, illetve amennyiben előfizetői szerződésük lehetővé teszi, adatszinkronizálásra is lehetőségük lesz. Az utasok egyöntetű igénye alapján hanghívások a fedélzetről továbbra sem kezdeményezhetők.

Valamennyi szükséges rendszert és elemet a Lufthansa Technik fog felszerelni a repülőgépekbe, a munka nem csupán a beszerelést foglalja magában, hanem valamennyi légügyi és engedélyezési eljárásban előírt módosítást is. A jól működő szolgáltatáshoz szükséges műszaki infrastruktúrát a Lufthansa Systems biztosítja. A Lufthansa Systems és a Lufthansa Technik mindezeken felül egy olyan hosszú távú partnerséget alakít ki, amely más légitársaságok számára is lehetővé teszi a modern informatikai platform, a BoardConnect igénybevételét, amely a szélessávú internet biztosítása mellett számtalan más célra is igénybe vehető.

A Lufthansa 2017-ben részt vesz egy európai hibrid-hálózat tesztprogramjában, amely a Deutsche Telekom LTE földi hálózatát kombinálja az Inmarsat műholdas technológiájával. Ez az innovatív és ígéretes fejlesztés jelentős költségmegtakarítással jár, egyúttal rugalmasan adaptálható a jövőbeni szélessávú internetes adatátviteli igényekhez. 2017-től a Lufthansa már élesben szeretné tesztelni ezt a megoldást.

A Lufthansa volt a világon az első olyan légitársaság, amelynek menetrend szerinti járatán szélessávú internetkapcsolat volt elérhető. Az első járat 2003. január 15-én szállt fel.

Forrás: turizmus.com