VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

10 tipp az Emirates-től stílusos utazóknak

2015-06-28 | viptravel

Az Emirates magyar utasainak többsége idén a Távol-Kelet városaiban (40%) és Dubajban (25%) nyaral majd, de szép számmal vannak azok is, akik örömmel fedezik fel Ausztrália partjait (15%).

Egy ilyen hosszú útra azonban nem árt alaposan felkészülni, és hogy stílusosan rójuk a kilométereket, érdemes odafigyelni a csomagoláskor, és persze saját magunkra is. Íme néhány hasznos tipp az Emirates szakértőitől, hogy valóban gondtalan és tartalmas legyen a nyaralás.

 

Csomagolás

1. Változékony időjárás – Mielőtt a kedvenc darabok után nyúlunk a szekrényben, érdemes alaposan átgondolni, hogy hová utazunk, és ott milyen időjárási körülményekre kell felkészülni. Készítsünk listát azokról az alapdarabokról, amelyekre mindenképpen szükségünk lesz, és ezt a listát egészítsük ki a további kedvenceinkkel.

 

2. Jól kombinálható darabok – A sikeres csomagolás titka, hogy egymással jól kombinálható darabok kerüljenek a bőröndbe. Nem érdemes egyszerre hat bikinit és öt hasonló sortot csomagolni, inkább vegyük számba, hol kell megjelennünk, és hogy pontosan hány teljes szettre lesz szükségünk a nyaralás során.

 

3. Helytakarékos csomagolás – Sok helyet megspórolhatunk, ha teljes kiszerelésű kozmetikumok helyett kisebb, a drogériákban kapható termékmintákat vagy mini kiszerelésű termékeket csomagolunk. Fontos, hogy ezeket tegyük neszesszerbe vagy jól zárható zacskóba, nehogy kifolyjanak a ruhákra, és mindig a ruhák tetejére tegyük őket.

 

4. Hatékony hely-kihasználás – A bőrönd legkisebb sarkaiban jól elférnek a fehérneműk és a kendők.

 

Őrizzük meg a frissességünket a fedélzeten is

5. Folyadékpótlás – A hosszú repülőutakon a száraz levegő komoly próbatétel a bőrnek, ezért is fontos ilyenkor a bőséges folyadék-utánpótlás akár víz vagy gyümölcslé formájában, a koffein és a magas alkohol tartalmú italok fogyasztása viszont csak mértékkel ajánlott.

 

6. Megfelelő üléspozíció – Az ülésünket állítsuk a hanyatt döntött és az alap pozíció közé, így elkerülhetjük a szem alatti táskák kialakulását. Ha ezt nem sikerült megakadályozni, a szem alatti duzzadás könnyen csökkenthető jégkockával vagy nedves zsebkendővel.

 

7. Tornagyakorlatok – Amikor a biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető jelzés nem világít, akkor álljunk fel az ülésből, tegyünk pár lépést, és végezzünk nyújtó gyakorlatot. A mozgás és az izmok fellazítása ugyanis élénkíti a vérkeringést. Ha nem akarunk felállni, akkor a lábfejünkkel írjuk le az ABC betűit, hogy elkerüljük a bokaduzzadást, és hogy élénkítsük a vérkeringést.

 

8. Kényelmes öltözék – Öltözék tekintetében kerüljük a szoros, sztreccs ruhadarabokat és a szintetikus anyagokat, és válasszunk inkább természetes alapanyagból készült, pamut, vászon vagy gyapjú ruhát.

 

Programok

Egy távoli kultúra felfedezésének egyik legegyszerűbb módja, ha megismerjük a helyi gasztronómiát. A TripAdvisor és a Foursquare hasznos segítség egy gasztrotúra megtervezésében. Érdemes böngészni az EatWith.com-on is, ahol asztalt foglalhatunk egy-egy híres helyi szakács privát rezidenciáján egy vacsora erejéig.

 

9. Óvatosan az ínyencségekkel! – Mielőtt azonban bátran végigkóstoljuk a különleges helyi fogásokat, tájékozódjunk az ételek alapanyagairól. Bár a tenger gyümölcsei csábítóak, a frissen kifogott halak, rákok és kagylók még akkor is kiválthatnak allergiás reakciót, ha egyébként fagyasztott, előzetesen hőkezelt változatuk esetében eddig nem tapasztaltunk problémát. Ha nem bízunk a közösségi portálok és blogok étterem-választásaiban, akkor kérdezzük meg a szálloda recepcióján, hol érdemes, és hol nem javasolt az étkezés, így elejét vehetjük egy sor kellemetlenségnek.

 

10. Séta, biciklizés, szörfözés – Ha már jól laktunk, akkor használjuk ki a nyaralóhely adottságait. Egy séta alkalmával húszpercenként akár 100 kalóriát is elégethetünk; ha pedig két kerékre pattanunk, akkor egyszerre tehetünk az egészségünkért és fedezhetjük fel villámgyorsan a környék természeti csodáit, mindezt 10 percenként akár több mint 125 kalóriával könnyebben. A tengerparton nyaralók számos vízi sportágban is kipróbálhatják magukat, és szinte minden felkapott tengerparton igénybe vehetik oktatók segítségét, ha kipróbálnák magukat hullámlovasként.

 

Ha még csak tervezzük a nyaralást, de napfürdőzni szeretnénk, akkor is jól jön a Tripadvisor segítsége, ahol külön listát találunk a világ 10 legszebb partszakaszáról. A program feltérképezésében hasznos társ az Emirates Route Map is, ahol részletes információt találunk azokról a látványosságokról, amelyekért érdemes útra kelni, és a segítségével megismerhetjük a helyi gasztronómia kihagyhatatlan különlegességeit, valamint a legfontosabb helyi rendezvényeket.

 

Forrás és kép: turizmus.com