Utazás keresése

Utazás alapadatai

Típusa:Körutazás, Városlátogatás
Utazás módja:Repülő
Úticélok: Üzbegisztán, Körutazás Üzbegisztánban => Üzbegisztán, Taskent
Időtartam: 9 nap / 7 éjszaka
Indulás helye: Budapest
Indulás ideje:2018-05-30
Megjegyzés: Ft/fő, 2F, Kétágyas szobában 2 fő
Szállás neve: Üzbegisztán - a Selyemút misztikus karaván városai és világörökségi helyszínek - csoportos utazás ma
Ellátás: reggeli
Szobatípus neve: Kétágyas szobában 2 fő
Utazás ára: 279.900 Ft/fő

Program:

Tartson velünk egy feledhetetlen utazáson Közép-Ázsiában, a gazdag történelmi múlttal büszkélkedő Üzbegisztánban, ahol olyan nagy hódítók hagyták hátra nyomaikat, mint Nagy Sándor, Dzsingisz kán és Tamerlán fejedelem, de része volt az egykori Újperzsa Birodalomnak és a Szovjetuniónak is. A Selyemút fontos állomásai is megtalálhatók itt, ahol az ősi karaván városok a mai napig őrzik a letűnt korok misztikus hangulatát.

Üzbegisztán körutazásunk programja:

1.nap: Utazás Budapestről átszállással Taskentbe, Üzbegisztán fővárosába.

2.nap: Taskent
Érkezés a hajnali órákban, transzfer a szállodába, a szobák elfoglalását követően pihenő, reggeli, majd  felfrissülve indulunk a város látnivalóinak felfedezésére. Első megállónk az 1967-es üzbegisztáni földrengés áldozatainak emléket állító ,,Bátorság szobor", a katasztrófa után az üzbég várost teljesen újjáépítették. Következik a város legjelentősebb tere, a Függetlenségi tér, története hosszú időkre nyúlik vissza, korábban Katedrális-, később Vörös-, majd Lenin térnek is nevezték, ma az ország '91-es függetlenné válásának és a második világháború áldozatainak emlékhelye. Sétálunk a ,,Népek Barátságának" terén is, ahol láthatjuk az üzbég Parlament modern épületét, a világháború során 15 különböző nemzetiségű árva örökbefogadójának, Shaahmad Shomanhmudov-nak emlékművét, és a Navoi színházat. Majd az óvárosban található, vallási központjaként számon tartott Hast Imam tér következik. A lenyűgöző épületkomplexum 16.sz-i stílust hűen tükröző mecsetjének és két minaretének díszítőelemei között fellelhető fafaragványok utalnak Üzbegisztán híres képző-műhelyeire. Itt található Barakkhan medresze, Tillya sejk mecset, Kaffal Shahsi Mauzóleum és a Korán Usman Múzeum, ahol a világ legrégebbi Koránját őrzik. A teret körülvevő óváros, még a földrengés előtti időkből maradt fent.

3.nap: Szamarkand
Reggeli után utazás Szamarkandba, Közép-Ázsia egyik legősibb városába, melynek történelme i.e.14. századig nyúlik vissza, amikor a Selyemút egyik legnagyobb városa volt. Az idők során Nagy Sándor, arab megszállók, Dzsingisz kán, Tamerlán fennhatósága alá is tartozott a város, később az Orosz birodalom részévé vált, majd az üzbegisztáni területek függetlenné válása óta az ország második legnagyobb városaként és a térség kulturális központjaként tartják számon. A város történelmének sokszínűsége mágikus erővel hat az odalátogatókra, akik átélhetik a város mesébe illő romantikus hangulatát. 2001-ben ,,a kultúrák találkozása" címen a világörökség részévé is nyilvánították. Érkezést követően elsőként a híres Registan téren az egykori Timurida birodalom központját nézzük meg. A téren három medresze található: Ulug bég, Sherdor és a Tillyakori. Ezután ellátogatunk a Timurida dinasztia hamvait őrző egyedülálló építészeti alkotáshoz, a Gur Amir mauzóleumhoz.

4.nap: Szamarkand
Az egész napos városnézés során megnézzük Ulug bég 15.sz-i csillagvizsgálóját, majd a lenyűgöző Shahi Zinda mauzóleum több mint 20 épületből álló együttesét ami a 14-15. századból maradt fenn. A Bibi Khanum-t, a Timuridák által épített legnagyobb mecsetet is meglátogatjuk. Köztudott, hogy Közép-Ázsiában Szamarkandban készítettek először papírt a 8.században, az alapanyaga eperfa, henna és rózsavíz volt. Betekintést nyerhetünk a világos színéről és virágillatáról híressé vált papír készítésének folyamatába az UNESCO által is támogatott Meros kézműves szövetkezet bemutató termében, ahol többek között olyan képzőművészeti termékeket és gyártást is tanulmányozhatunk, mint például a kerámia és porcelán-, textil- és selyemkészítés, fafaragás.

5.nap: Shahrisabz
Reggelit követően kirándulás Tamerlán (Timur Lenk) fejedelem születési helyére Shahrisabz városába, ahol elsőként megnézzük a fehér palotát, Tamerlán nyári palotáját. Ezt követően az Ulug bég édesapja tiszteletére emelt Péntek-mecset óriási épületegyüttest járjuk be, melyet a 15.században fejeztek be és mauzóleumként is szolgál. Majd Tamerlán által az erő és a hatalom szimbólumaként építtetett Doru Saodat-ot nézzük meg és a 14. századi Hazrat Imam mecsetet.

6.nap: Szamarkand - Bukhara
Reggeli után utazás Bukharába, az ősi civilizációs központba, melynek területét legalább ötezer éve lakják és az Üzbegisztánt is átszelő Selyemút egyik legfontosabb állomása volt. A 9-10. században az Új-perzsa Birodalom fővárosa volt, majd sokáig a török civilizáció fontos központjaként funkcionált. A mecsetekben és medreszékben bővelkedő várost, kulturális és kereskedelmi szerepéért méltán nevezik ,,Szent városnak", központját a világörökség részévé is nyilvánították. Megnézzük itt a középkori Ark erődöt, a városfallal körülvett kisvárosban láthatjuk emírjeinek lakóépületeit, mecseteket, kormányépületeket, börtönt. A Poikalaon épületegyüttes következik (12-16. századi) a Kalyan mecsettel és Közép-Ázsia egykor legmagasabb épületével, a 46m magas a Kalon minarettel, és a Miri Arab medreszével. Felkeressük az ősi kereskedőházak utcáját, mely egykor a Selyemút karavánjainak fontos állomása volt és az árusok a mai napig itt kínálják portékájukat, aranyhímzéseket, színes fafaragásokat és a világhírű bukharai, kézzel szőtt szőnyegeket. És még nincs vége a látnivalóknak, következik a Magoki Attori mecset, a Labi-Hauz épületegyüttese (köztük a város legnagyobb medresze) amely a város egyik utolsó tava köré épült.

7.nap: Bukhara
Reggeli után folytatódik a ,,szent város" felfedezése a 13-14.századi Chasma-Ayub mauzóleummal, melyet Szent Jób látogatásának emlékére és forrásának helyén emeltek. Majd a Közép-ázsiai építészet egyik kimagasló remekművét, a Számánidák 9. századból származó mauzóleumát is megtekintjük. A 17-18.századi Abdulazizkhan medresze a következő megálló, amely dekorációjával és méretében megelőzte a szemközti Uluk bég medreszét.  Végezetül pedig meglátogatjuk az utolsó bukharai emír nyári rezidenciáját.
Fakultatív programlehetőség: Folklór bemutató vacsorával az egyik legrégebbi és legszebb középkori medreszében (Nadir Devan-Begi): 9 900 Ft/fő. Az ár transzfert nem tartalmaz, a szállodától gyalogosan megközelíthető, minimum létszám 6 fő.

8.nap: Bukhara - Szamarkand
Délelőtt szabadidő, majd kirándulás az iszlám világ egyik zarándokhelyére, a 16.századi Naqshbandi komplexumhoz, ahol mauzóleumot, minareteket, mecsetet és a régi bukharai vezetők sírjait láthatjuk. Délután gyorsvonattal utazunk vissza Taskentbe, ahol a ,,Broadway" néven emlegetett központban tölthetjük szabadidőnket, ahogyan a helyiek is gyakorta teszik a munkaidő végeztével. Találhatunk itt éttermeket, bárokat és sétálhatunk a modern városrészben. A transzferünk késő este indul a repülőtérre, majd elhagyjuk Üzbegisztán területét, átszállással repülünk Budapestre.

9.nap: Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

x

Ár tartalmazza:

 • a repülőjegyet Üzbegisztánba, átszállással a Budapest - Taskent útvonalon,
 • a szállást 6 éjre kétágyas szobában, reggelivel,
 • az első napon a szoba korai átvételét,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést a teljes utazás során,
 • a programok során a transzfereket,
 • a vonatjegyet expressz járatra,
 • a szükséges belépőket.

Ár nem tartalmazza:

 • a repülőtéri illetéket (kb. 89 900 Ft/fő),
 • a fakultatív félpanziós ellátást (15 500 Ft/fő/5 vacsora),
 • a vízumot (kb. 60 USD/fő, helyszínen fizetendő),
 • a javasolt borravalót (kb. 30 USD/fő),
 • a kötelező útlemondási biztosítást (1,5 %).

Minimum létszám: 12 fő

Üzbegisztán - a Selyemút misztikus karaván városai és világörökségi helyszínek - csoportos utazás magyar idegenvezetővel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5
Az ár nem tartalmazza
 • Repülőtéri illeték: 115000 Ft fő*
 • Sztornó biztosítás: 1.50 % *
* kötelezően fizetendő
Transzfer
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Üzbegisztán - a Selyemút misztikus karaván városai és világörökségi helyszínek - csoportos utazás ma

Üzbegisztán, Körutazás Üzbegisztánban

Program:

Tartson velünk egy feledhetetlen utazáson Közép-Ázsiában, a gazdag történelmi múlttal büszkélkedő Üzbegisztánban, ahol olyan nagy hódítók hagyták hátra nyomaikat, mint Nagy Sándor, Dzsingisz kán és Tamerlán fejedelem, de része volt az egykori Újperzsa Birodalomnak és a Szovjetuniónak is. A Selyemút fontos állomásai is megtalálhatók itt, ahol az ősi karaván városok a mai napig őrzik a letűnt korok misztikus hangulatát.

Üzbegisztán körutazásunk programja:

1.nap: Utazás Budapestről átszállással Taskentbe, Üzbegisztán fővárosába.

2.nap: Taskent
Érkezés a hajnali órákban, transzfer a szállodába, a szobák elfoglalását követően pihenő, reggeli, majd  felfrissülve indulunk a város látnivalóinak felfedezésére. Első megállónk az 1967-es üzbegisztáni földrengés áldozatainak emléket állító ,,Bátorság szobor", a katasztrófa után az üzbég várost teljesen újjáépítették. Következik a város legjelentősebb tere, a Függetlenségi tér, története hosszú időkre nyúlik vissza, korábban Katedrális-, később Vörös-, majd Lenin térnek is nevezték, ma az ország '91-es függetlenné válásának és a második világháború áldozatainak emlékhelye. Sétálunk a ,,Népek Barátságának" terén is, ahol láthatjuk az üzbég Parlament modern épületét, a világháború során 15 különböző nemzetiségű árva örökbefogadójának, Shaahmad Shomanhmudov-nak emlékművét, és a Navoi színházat. Majd az óvárosban található, vallási központjaként számon tartott Hast Imam tér következik. A lenyűgöző épületkomplexum 16.sz-i stílust hűen tükröző mecsetjének és két minaretének díszítőelemei között fellelhető fafaragványok utalnak Üzbegisztán híres képző-műhelyeire. Itt található Barakkhan medresze, Tillya sejk mecset, Kaffal Shahsi Mauzóleum és a Korán Usman Múzeum, ahol a világ legrégebbi Koránját őrzik. A teret körülvevő óváros, még a földrengés előtti időkből maradt fent.

3.nap: Szamarkand
Reggeli után utazás Szamarkandba, Közép-Ázsia egyik legősibb városába, melynek történelme i.e.14. századig nyúlik vissza, amikor a Selyemút egyik legnagyobb városa volt. Az idők során Nagy Sándor, arab megszállók, Dzsingisz kán, Tamerlán fennhatósága alá is tartozott a város, később az Orosz birodalom részévé vált, majd az üzbegisztáni területek függetlenné válása óta az ország második legnagyobb városaként és a térség kulturális központjaként tartják számon. A város történelmének sokszínűsége mágikus erővel hat az odalátogatókra, akik átélhetik a város mesébe illő romantikus hangulatát. 2001-ben ,,a kultúrák találkozása" címen a világörökség részévé is nyilvánították. Érkezést követően elsőként a híres Registan téren az egykori Timurida birodalom központját nézzük meg. A téren három medresze található: Ulug bég, Sherdor és a Tillyakori. Ezután ellátogatunk a Timurida dinasztia hamvait őrző egyedülálló építészeti alkotáshoz, a Gur Amir mauzóleumhoz.

4.nap: Szamarkand
Az egész napos városnézés során megnézzük Ulug bég 15.sz-i csillagvizsgálóját, majd a lenyűgöző Shahi Zinda mauzóleum több mint 20 épületből álló együttesét ami a 14-15. századból maradt fenn. A Bibi Khanum-t, a Timuridák által épített legnagyobb mecsetet is meglátogatjuk. Köztudott, hogy Közép-Ázsiában Szamarkandban készítettek először papírt a 8.században, az alapanyaga eperfa, henna és rózsavíz volt. Betekintést nyerhetünk a világos színéről és virágillatáról híressé vált papír készítésének folyamatába az UNESCO által is támogatott Meros kézműves szövetkezet bemutató termében, ahol többek között olyan képzőművészeti termékeket és gyártást is tanulmányozhatunk, mint például a kerámia és porcelán-, textil- és selyemkészítés, fafaragás.

5.nap: Shahrisabz
Reggelit követően kirándulás Tamerlán (Timur Lenk) fejedelem születési helyére Shahrisabz városába, ahol elsőként megnézzük a fehér palotát, Tamerlán nyári palotáját. Ezt követően az Ulug bég édesapja tiszteletére emelt Péntek-mecset óriási épületegyüttest járjuk be, melyet a 15.században fejeztek be és mauzóleumként is szolgál. Majd Tamerlán által az erő és a hatalom szimbólumaként építtetett Doru Saodat-ot nézzük meg és a 14. századi Hazrat Imam mecsetet.

6.nap: Szamarkand - Bukhara
Reggeli után utazás Bukharába, az ősi civilizációs központba, melynek területét legalább ötezer éve lakják és az Üzbegisztánt is átszelő Selyemút egyik legfontosabb állomása volt. A 9-10. században az Új-perzsa Birodalom fővárosa volt, majd sokáig a török civilizáció fontos központjaként funkcionált. A mecsetekben és medreszékben bővelkedő várost, kulturális és kereskedelmi szerepéért méltán nevezik ,,Szent városnak", központját a világörökség részévé is nyilvánították. Megnézzük itt a középkori Ark erődöt, a városfallal körülvett kisvárosban láthatjuk emírjeinek lakóépületeit, mecseteket, kormányépületeket, börtönt. A Poikalaon épületegyüttes következik (12-16. századi) a Kalyan mecsettel és Közép-Ázsia egykor legmagasabb épületével, a 46m magas a Kalon minarettel, és a Miri Arab medreszével. Felkeressük az ősi kereskedőházak utcáját, mely egykor a Selyemút karavánjainak fontos állomása volt és az árusok a mai napig itt kínálják portékájukat, aranyhímzéseket, színes fafaragásokat és a világhírű bukharai, kézzel szőtt szőnyegeket. És még nincs vége a látnivalóknak, következik a Magoki Attori mecset, a Labi-Hauz épületegyüttese (köztük a város legnagyobb medresze) amely a város egyik utolsó tava köré épült.

7.nap: Bukhara
Reggeli után folytatódik a ,,szent város" felfedezése a 13-14.századi Chasma-Ayub mauzóleummal, melyet Szent Jób látogatásának emlékére és forrásának helyén emeltek. Majd a Közép-ázsiai építészet egyik kimagasló remekművét, a Számánidák 9. századból származó mauzóleumát is megtekintjük. A 17-18.századi Abdulazizkhan medresze a következő megálló, amely dekorációjával és méretében megelőzte a szemközti Uluk bég medreszét.  Végezetül pedig meglátogatjuk az utolsó bukharai emír nyári rezidenciáját.
Fakultatív programlehetőség: Folklór bemutató vacsorával az egyik legrégebbi és legszebb középkori medreszében (Nadir Devan-Begi): 9 900 Ft/fő. Az ár transzfert nem tartalmaz, a szállodától gyalogosan megközelíthető, minimum létszám 6 fő.

8.nap: Bukhara - Szamarkand
Délelőtt szabadidő, majd kirándulás az iszlám világ egyik zarándokhelyére, a 16.századi Naqshbandi komplexumhoz, ahol mauzóleumot, minareteket, mecsetet és a régi bukharai vezetők sírjait láthatjuk. Délután gyorsvonattal utazunk vissza Taskentbe, ahol a ,,Broadway" néven emlegetett központban tölthetjük szabadidőnket, ahogyan a helyiek is gyakorta teszik a munkaidő végeztével. Találhatunk itt éttermeket, bárokat és sétálhatunk a modern városrészben. A transzferünk késő este indul a repülőtérre, majd elhagyjuk Üzbegisztán területét, átszállással repülünk Budapestre.

9.nap: Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

x

Ár tartalmazza:

 • a repülőjegyet Üzbegisztánba, átszállással a Budapest - Taskent útvonalon,
 • a szállást 6 éjre kétágyas szobában, reggelivel,
 • az első napon a szoba korai átvételét,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést a teljes utazás során,
 • a programok során a transzfereket,
 • a vonatjegyet expressz járatra,
 • a szükséges belépőket.

Ár nem tartalmazza:

 • a repülőtéri illetéket (kb. 89 900 Ft/fő),
 • a fakultatív félpanziós ellátást (15 500 Ft/fő/5 vacsora),
 • a vízumot (kb. 60 USD/fő, helyszínen fizetendő),
 • a javasolt borravalót (kb. 30 USD/fő),
 • a kötelező útlemondási biztosítást (1,5 %).

Minimum létszám: 12 fő

VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!