Utazás keresése

Utazás alapadatai

Típusa:Üdülés, Körutazás
Utazás módja:Repülő
Úticél: Tanzánia, Zanzibár
Időtartam: 10 nap / 9 éjszaka
Indulás helye:
Indulás ideje:2018-09-21
Megjegyzés: Ft/fő, Kétágyas szobában, Teljes ellátás, 2 felnőtt
Szállás neve: TANZÁNIA ÉS ZANZIBÁR - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS
Ellátás: teljes panziós
Szobatípus neve: Kétágyas szobában
Utazás ára: 955.000 Ft/fő

Leírás:

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár

Repülős körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lake Manyara Nemzeti Park, Serengerti Nemzeti Park, Ngorongoro kráter

Időpontok: 2017. augusztus 3-13., október 24.-november 2. (8 éjszaka)

Tanzánia varázslatos országa sokak szerint a szafarik igazi hazája. A természet páratlan gazdagságának köszönhetően e Magyarországnál több mint tízszer nagyobb területen világhírű nemzeti parkok és természeti világörökségi helyszínek kínálnak betekintést a fenséges állatvilágba. Gnúk, antilopok, zebrák,elefántok, vízilovak, csimpánzok, bivalyok, zsiráfok, orrszarvúk, oroszlánok gyönyörködtetik a szemet a tanzániai szafarik során. A Kilimanjaro havas csúcsa, a Serengeti Nemzeti Park szavannáin vándorló vadak, a Ngorongoro többmillió éves vulkanikus krátere, Zanzibár mesés partjai és korallzátonyai mind a csodálatos Tanzánia egy-egy arcát mutatják. Itt minden napszak más látnivalót kínál a fények és a színek folyamatos változásával, de talán a legszebb a hajnal a szavannák fölött felkelő nap képével, mely aranyra festi a tájat.

A Tanzánia-Zanzibár körutazás alacsony létszámmal indul, ezzel is hozzájárulva a vadvilág megfigyeléséhez nélkülözhetetlen meghitt légkörhöz.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 1. nap

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással a tanzániai Arushába. Megérkezés az esti órákban a Meru hegy lábánál fekvő városba. Transzfer a szállodába. Vacsora és szállás az Arushától kb. 20 km-re, a Duluti-tó partján fekvő, kávéültetvényekkel övezett afrikai stílusú lodge-ban. A szálláshely körül kialakított ösvényeken sétálva számos afrikai madárfaj figyelhető meg.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 2.nap

Reggeli után elutazás a Lake Manyara Nemzeti Parkba. Útközben ismerkedés az ország etnikailag egyik legszínesebb, maszájok által is lakott településeivel, Makuyuni és Mto wa Mbu falvakkal. Lakóik ma már elsősorban banánnal kereskednek, de a maszájok ősi szokásai a mai napig megfigyelhetőek. Továbbutazás a nemzeti park területére, mely nevét a helyiek által a kunyhóik építésére használt növényről kapta. A rezervátumban elsősorban Tanzánia madárvilágát ismerheti meg az idelátogató, az itt regisztrált mintegy 400 madárfajból kis szerencsével akár 100 féle is látható egy egynapos látogatás során. A turisták nagy kedvencei a vándorlásuk során feltűnő rózsaszín flamingók, kormoránok, valamint a területre jellemző fára mászó oroszlánok. Ismerkedés a park élővilágával Tanzánia egyetlen ,,Treetop Walkway" túráján, ami egy különleges, 370 méter hosszú, legmagasabb pontján 18 méter magas, függő hidakból és kiépített kilátókból álló út. Vacsora és szállás a nemzeti park közelében fekvő szafari lodge-ban.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 3.nap

Továbbutazás a maszájul végtelen síkságot jelentő Serengeti Nemzeti Parkba. A Kenyába is átnyúló rezervátum elsősorban az éves nagy vadvándorlásról híres, amikor többszázezer zebra, gazella vonul át a területen friss legelőket keresve. A rezervátum a vándorláson kívüli időszakban is az egyik leggazdagabb vadlesre nyújt lehetőséget: bivalycsordák, elefánt, zsiráf, és több ezer antilop, impala élőhelye. Útközben piknik ebéd egy helyi étteremben. Vacsora és szállás a park területén található sátortáborban.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 4.nap

Egész napos szafari a Serengeti rezervátum területén piknik ebéddel. Vacsora és szállás a park területén található sátortáborban.

Fakultatív programlehetőség: hőlégballonozás a hajnali órákban. A 16 fős légballonok

kb. 1 órát repülnek a rezervátum felett, csodálatos kilátást nyújtva a háborítatlan növény- és állatvilágra. A leszállást követően elegáns angol reggelit (porcelánnal és ezüst evőeszközökkel) szolgálnak fel a szabadban, ami még emlékezetesebbé teszi a kirándulást.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 5.nap

Elutazás a Ngorongoro kráterhez, útközben piknik ebéddel. A több millió évvel ezelőtt működő tűzhányó épen maradt pereme a világon a legnagyobb ilyen jellegű képződmény. A fűvel, bozótossal benőtt kráter és az alján kialakult szikes tó ma ideális élőhelye számos afrikai állatfajnak. Útközben a mintegy 45 km hosszú Olduvai szurdok, a világ egyik legfontosabb paleoantropológiai helyszínének megtekintése, mely komoly szerepet játszott az emberi evolúció feltárásában. Az ásatási területen, ahol ősi csontokat, kőeszközöket találtak, jelenleg is zajlik a feltárás. Látogatás a helyi múzeumban. Továbbutazás a szálláshelyre. Vacsora és szállás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület mellett található szafari lodge-ban.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 6.nap

Egész napos szafari az egykori vulkán területén piknik ebéddel. A kráterbe leereszkedve egyedülálló gazdagságú élővilággal találkozhat a turista. Az itt élő nagy ötös (oroszlán, leopárd, kafferbivaly, elefánt, orrszarvú) mellett a kialakult szikes tavak vonzzák a madarakat, köztük a rózsaszín flamingókat is. Vacsora és szállás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület mellett található szafari lodge-ban.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 7.nap

Reggeli után visszautazás Arushába, ebéd egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Zanzibárra. Vacsora és szállás a sziget északi részén, Stone Town-tól kb. 60 km-re, közvetlenül a tengerparton fekvő szállodában.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 8.nap

Pihenés félpanziós ellátással Zanzibár szigetén. A Tanzániához tartozó, az ország partjaitól alig 40 km-re fekvő paradicsomi szigetcsoport ma elsősorban fehér homokos, pálmafás, búvárkodásra csábító, színes korallzátonyokkal tarkított, háborítatlan tengerpartjai miatt vált népszerűvé a turisták körében. Mindenképp érdemes felkeresni az egykor a világ fűszer kereskedelmi központjának számító és Afrika legősibb városának tartott Stone Town-t is. Az óváros alig változott az elmúlt 200 évben, a zegzugos sikátorok, a módos indiai kereskedők házait díszítő fából faragott kapuk, erkélyek, az omán fennhatóságra emlékeztető mecsetek, az illatos fűszerpiacok, bazárok méltán kaptak világörökségi védelmet.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 9.nap

Reggeli után transzfer a repülőtérre, visszautazás Arushára helyi repülőjárattal, majd hazautazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 10. nap

Megérkezés a menetrendtől függően.

Minimum létszám: 10 fő.

A 2017. augusztus 3-án induló csoport 11 napos, odautazás során további egy éjszakát a repülőgépen tölt.
 

Tanzánia - látnivalók

Mnemba-sziget
Mnemba-sziget a luxus szinonimája

Kilimandzsáró
5895 méter, Afrika legmagasabb hegycsúcsa

Manyara-tó
Itt láthatók a híres fán pihegő oroszlánok.

Ngorongoro-kráter
Oltalmat nyújt a vadon élő állatoknak

Nátron-tó
A világ leglúgosabb tava ornitológusok kedvelt úti célja

Tarangire nemzeti park
Elefántjairól és baobab fáiról híres.

Zanzibár
Romantikus naplementék, ,,fűszeres" Világörökség

Dar es Salaam
Tanzánia gazdasági központja.

Szállás:

Szállás
Helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák, szafari lodge-ok kétágyas, zuhanyozós szobáiban, a Serengeti Nemzeti parkban kétágyas, zuhanyozós sátrakban

x

Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest-Arusha-Zanzibár-Arusha-Budapest útvonalon, turista osztályon

 • utazás a körutazás alatt légkondicionált minibusszal, a szafarikon max.7 fős terepjárókkal

 • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák, szafari lodge-ok kétágyas, zuhanyozós szobáiban, a Serengeti Nemzeti parkban kétágyas, zuhanyozós sátrakban

 • teljes ellátás, Zanzibáron félpanzió

 • programok és szafarik a programleírás szerint

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • illetékek

 • tanzániai vízum díja, mely belépéskor fizetendő, ára 50 USD/fő

 • kilépési illeték, ára 25 USD/fő

TANZÁNIA ÉS ZANZIBÁR - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5
Az ár nem tartalmazza
 • Illetékek: 129000 Ft fő*
* kötelezően fizetendő
leírásánál jelzett szolgáltatások

TANZÁNIA ÉS ZANZIBÁR - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Tanzánia, Zanzibár

Leírás:

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár

Repülős körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lake Manyara Nemzeti Park, Serengerti Nemzeti Park, Ngorongoro kráter

Időpontok: 2017. augusztus 3-13., október 24.-november 2. (8 éjszaka)

Tanzánia varázslatos országa sokak szerint a szafarik igazi hazája. A természet páratlan gazdagságának köszönhetően e Magyarországnál több mint tízszer nagyobb területen világhírű nemzeti parkok és természeti világörökségi helyszínek kínálnak betekintést a fenséges állatvilágba. Gnúk, antilopok, zebrák,elefántok, vízilovak, csimpánzok, bivalyok, zsiráfok, orrszarvúk, oroszlánok gyönyörködtetik a szemet a tanzániai szafarik során. A Kilimanjaro havas csúcsa, a Serengeti Nemzeti Park szavannáin vándorló vadak, a Ngorongoro többmillió éves vulkanikus krátere, Zanzibár mesés partjai és korallzátonyai mind a csodálatos Tanzánia egy-egy arcát mutatják. Itt minden napszak más látnivalót kínál a fények és a színek folyamatos változásával, de talán a legszebb a hajnal a szavannák fölött felkelő nap képével, mely aranyra festi a tájat.

A Tanzánia-Zanzibár körutazás alacsony létszámmal indul, ezzel is hozzájárulva a vadvilág megfigyeléséhez nélkülözhetetlen meghitt légkörhöz.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 1. nap

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással a tanzániai Arushába. Megérkezés az esti órákban a Meru hegy lábánál fekvő városba. Transzfer a szállodába. Vacsora és szállás az Arushától kb. 20 km-re, a Duluti-tó partján fekvő, kávéültetvényekkel övezett afrikai stílusú lodge-ban. A szálláshely körül kialakított ösvényeken sétálva számos afrikai madárfaj figyelhető meg.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 2.nap

Reggeli után elutazás a Lake Manyara Nemzeti Parkba. Útközben ismerkedés az ország etnikailag egyik legszínesebb, maszájok által is lakott településeivel, Makuyuni és Mto wa Mbu falvakkal. Lakóik ma már elsősorban banánnal kereskednek, de a maszájok ősi szokásai a mai napig megfigyelhetőek. Továbbutazás a nemzeti park területére, mely nevét a helyiek által a kunyhóik építésére használt növényről kapta. A rezervátumban elsősorban Tanzánia madárvilágát ismerheti meg az idelátogató, az itt regisztrált mintegy 400 madárfajból kis szerencsével akár 100 féle is látható egy egynapos látogatás során. A turisták nagy kedvencei a vándorlásuk során feltűnő rózsaszín flamingók, kormoránok, valamint a területre jellemző fára mászó oroszlánok. Ismerkedés a park élővilágával Tanzánia egyetlen ,,Treetop Walkway" túráján, ami egy különleges, 370 méter hosszú, legmagasabb pontján 18 méter magas, függő hidakból és kiépített kilátókból álló út. Vacsora és szállás a nemzeti park közelében fekvő szafari lodge-ban.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 3.nap

Továbbutazás a maszájul végtelen síkságot jelentő Serengeti Nemzeti Parkba. A Kenyába is átnyúló rezervátum elsősorban az éves nagy vadvándorlásról híres, amikor többszázezer zebra, gazella vonul át a területen friss legelőket keresve. A rezervátum a vándorláson kívüli időszakban is az egyik leggazdagabb vadlesre nyújt lehetőséget: bivalycsordák, elefánt, zsiráf, és több ezer antilop, impala élőhelye. Útközben piknik ebéd egy helyi étteremben. Vacsora és szállás a park területén található sátortáborban.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 4.nap

Egész napos szafari a Serengeti rezervátum területén piknik ebéddel. Vacsora és szállás a park területén található sátortáborban.

Fakultatív programlehetőség: hőlégballonozás a hajnali órákban. A 16 fős légballonok

kb. 1 órát repülnek a rezervátum felett, csodálatos kilátást nyújtva a háborítatlan növény- és állatvilágra. A leszállást követően elegáns angol reggelit (porcelánnal és ezüst evőeszközökkel) szolgálnak fel a szabadban, ami még emlékezetesebbé teszi a kirándulást.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 5.nap

Elutazás a Ngorongoro kráterhez, útközben piknik ebéddel. A több millió évvel ezelőtt működő tűzhányó épen maradt pereme a világon a legnagyobb ilyen jellegű képződmény. A fűvel, bozótossal benőtt kráter és az alján kialakult szikes tó ma ideális élőhelye számos afrikai állatfajnak. Útközben a mintegy 45 km hosszú Olduvai szurdok, a világ egyik legfontosabb paleoantropológiai helyszínének megtekintése, mely komoly szerepet játszott az emberi evolúció feltárásában. Az ásatási területen, ahol ősi csontokat, kőeszközöket találtak, jelenleg is zajlik a feltárás. Látogatás a helyi múzeumban. Továbbutazás a szálláshelyre. Vacsora és szállás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület mellett található szafari lodge-ban.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 6.nap

Egész napos szafari az egykori vulkán területén piknik ebéddel. A kráterbe leereszkedve egyedülálló gazdagságú élővilággal találkozhat a turista. Az itt élő nagy ötös (oroszlán, leopárd, kafferbivaly, elefánt, orrszarvú) mellett a kialakult szikes tavak vonzzák a madarakat, köztük a rózsaszín flamingókat is. Vacsora és szállás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület mellett található szafari lodge-ban.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 7.nap

Reggeli után visszautazás Arushába, ebéd egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Zanzibárra. Vacsora és szállás a sziget északi részén, Stone Town-tól kb. 60 km-re, közvetlenül a tengerparton fekvő szállodában.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 8.nap

Pihenés félpanziós ellátással Zanzibár szigetén. A Tanzániához tartozó, az ország partjaitól alig 40 km-re fekvő paradicsomi szigetcsoport ma elsősorban fehér homokos, pálmafás, búvárkodásra csábító, színes korallzátonyokkal tarkított, háborítatlan tengerpartjai miatt vált népszerűvé a turisták körében. Mindenképp érdemes felkeresni az egykor a világ fűszer kereskedelmi központjának számító és Afrika legősibb városának tartott Stone Town-t is. Az óváros alig változott az elmúlt 200 évben, a zegzugos sikátorok, a módos indiai kereskedők házait díszítő fából faragott kapuk, erkélyek, az omán fennhatóságra emlékeztető mecsetek, az illatos fűszerpiacok, bazárok méltán kaptak világörökségi védelmet.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 9.nap

Reggeli után transzfer a repülőtérre, visszautazás Arushára helyi repülőjárattal, majd hazautazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 10. nap

Megérkezés a menetrendtől függően.

Minimum létszám: 10 fő.

A 2017. augusztus 3-án induló csoport 11 napos, odautazás során további egy éjszakát a repülőgépen tölt.
 

Tanzánia - látnivalók

Mnemba-sziget
Mnemba-sziget a luxus szinonimája

Kilimandzsáró
5895 méter, Afrika legmagasabb hegycsúcsa

Manyara-tó
Itt láthatók a híres fán pihegő oroszlánok.

Ngorongoro-kráter
Oltalmat nyújt a vadon élő állatoknak

Nátron-tó
A világ leglúgosabb tava ornitológusok kedvelt úti célja

Tarangire nemzeti park
Elefántjairól és baobab fáiról híres.

Zanzibár
Romantikus naplementék, ,,fűszeres" Világörökség

Dar es Salaam
Tanzánia gazdasági központja.

Szállás:

Szállás
Helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák, szafari lodge-ok kétágyas, zuhanyozós szobáiban, a Serengeti Nemzeti parkban kétágyas, zuhanyozós sátrakban

x

Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest-Arusha-Zanzibár-Arusha-Budapest útvonalon, turista osztályon

 • utazás a körutazás alatt légkondicionált minibusszal, a szafarikon max.7 fős terepjárókkal

 • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák, szafari lodge-ok kétágyas, zuhanyozós szobáiban, a Serengeti Nemzeti parkban kétágyas, zuhanyozós sátrakban

 • teljes ellátás, Zanzibáron félpanzió

 • programok és szafarik a programleírás szerint

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • illetékek

 • tanzániai vízum díja, mely belépéskor fizetendő, ára 50 USD/fő

 • kilépési illeték, ára 25 USD/fő

VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!