Utazás keresése

Utazás alapadatai

Típusa:Körutazás
Utazás módja:Busz
Úticélok: Szlovénia, Bled => Szlovénia, Körutazás Szlovéniában
Időtartam: 4 nap / 3 éjszaka
Indulás helye: Budapest
Indulás ideje:2019-06-27
Megjegyzés: Ft/fő, 2F, Félpanzió, budapesti indulás
Szállás neve: Szlovénia - Csodás Szlovénia:Hegyek, tavak, tenger ***
Ellátás: félpanziós
Szobatípus neve: Kétágyas szoba, 2 felnőtt
Utazás ára: 64.990 Ft/fő
Módosítomi

Szlovénia - Csodás Szlovénia:Hegyek, tavak, tenger ***

1. nap: Indulás Budapestről reggel 05:30 órakor. Találkozás 05:15-kor

Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben)

. Folyamatos utazás Szlovéniában, melyet 3-4 óránként megszakítunk pihenőkkel.

Első állomásunk Ljubljana, az ország fővárosa. Városnézésünk alatt megismerkedünk a város főbb nevezetességeivel, érezhetjük a város hangulatát, ráhangolódhatunk az utazás további látnivalóira.

A Hármas-híd Ljubljana óvárosát köti össze a modern városrésszel. A keleti oldalon a piac árkádja és a barokk óváros, a túlparton egy ferences templom és két szecessziós ház várja a turistákat. A piac mögött húzódó katedrális, a Szent Miklós dóm csodálatos freskójával a XVIII. századi barokk egyik legszebb épülete. A város főtere a Presener-tér, a Hármas híd hídfőjében található. Ljubljana talán leghangulatosabb része. Ha gyalog haladunk a vár felé a Gornji utcán, akkor egy pillanatra úgy érezzük, mintha Óbudán járnánk. letekintve láthatjuk a város parkját, a Tivolit, majd a várba felérve elénk tárul a múlt a 15-17. században épült várkastély termeiben.

A városnézés után továbbutazunk Bledbe, ahol elfoglaljuk szállásunkat, és megismerkedünk a várossal.

2. nap: Reggeli után felkerekedünk és a Bled mellett található Vintgar szurdokhoz utazunk. Szlovénia egyik legattraktívabb szurdoka döbbenetes sziklafalaival és a Radovna folyó türkizkék vizével kápráztatja el az ide látogató turistákat. A szurdok felett jól kiépített fapallókon, hidacskákon túrázunk és élvezzük a természet által kialakított meseszép szurdok látványát.

Délután, visszatérve Bledbe, pletnákkal, kizárólag a bledi tóra jellemző csónakokkal áthajózunk a tó közepén elterülő szigetre, ahol meglátogathatjuk a Mária mennybemenetele templomot is. Ezután szabadprogram következik: az Alpok lélegzetelállító hegyvonulataival körbeölelt városkát szabad program keretében fedezhetjük fel. Lehetőség nyílik a Bledi vár megtekintésére, vagy a városban sétálva érdemes megkóstolni a híres bledi krémest.

3. nap: Ezen a napon is érdekes látnivalók várnak bennünket. Fakultatív kirándulást szervezünk az ország déli részébe. Először felkeressük a Postojnai cseppkőbarlangot. A barlang eddig felderített járatainak hossza összesen 24 km, de a turisták előtt csak 5 km áll nyitva. Ebből 3,5 km kisvasúttal és 1,5 km pedig gyalog tehető meg. A barlangban 80-90%-os páratartalom és mindössze 8-10 °C fok van télen-nyáron. Európa legnagyobb és leglátogatottabb klasszikus karsztvidéki barlangja. A fantasztikus cseppkőképződmények mellett számtalan állatfaj képviselőit is láthatjuk – kis szerencsével – a barlangban.

A barlang megtekintése után ellátogatunk a mintegy 10 km-re fekvő Predjama várba, mely egy toronymagas sziklába vájva, vagy ahhoz hozzátapasztva várja látogatóit. Már több mint 800 éve uralja a környéket, és ül a magasban a 123 méteres sziklán. A várat Legenda és misztikum övezi. Látogatásunk során bejárhatjuk a vár termeit, az udvart, a várbörtönt, megtekinthetjük a középkori fegyvertárat, és megcsodálhatjuk akár a lőréseken keresztül a fantasztikus kilátást a környező hegyekre.

A várlátogatás után a tengerpart felé vesszük az irányt, Piranba – melyet Isztria Velencéjének is neveznek - látogatunk. Azok, akik Szlovénia gyöngyszemét tüzetesebben is megtekintenék, a főtérről elindulva felkapaszkodhatnak a Szent György templomba, ahonnan egészen elképesztő panoráma tárul elénk. A hangulatos utcácskákon lesétálva az óvároson keresztül, érdemes még a kikötőbe elsétálni. A többiek a tengerpartra letelepedve élvezhetik az Adriai-tenger hullámait.

Az októberi csoport PIran helyett délután a Skocjan-barlangba látogat. A Skocjan Karszt Barlangok több millió évvel ezelőtt alakultak ki, amelyek 1986 óta az UNESCO világörökség részei. A barlangban látható számtalan felszín alatti kanyon, hatalmas földalatti kamrák, 26 vízesés és számtalan csodálatos mészkőképződmény. Kivételes látványban lesz részünk.

A Grand-Canyonnak is nevezett földalatti szurdokvölgy tudományos jelentősége abban áll, hogy a világon itt van a legszélesebb folyó által kivájt földalatti kanyon. A teljes barlangrendszer 6,2 km, melynek egy kb. 3 km-es szakaszát járjuk majd be. Ez alatt megfigyelhetjük a barlang kialakulásának lépcsőfokait, a változatos cseppkőképződményeket, cseppkőmedencéket. A hatalmas földalatti terek a Martelovi teremben teljesednek ki (146 méter magas, 120 méter széles). A túra időtartama 1,5-2 óra.

A kirándulás ára 20 euró/fő, mely ár a belépőket nem tartalmazza.

Visszaindulás az esti órákban.

4. nap: Reggeli után nekivágunk utolsó napi programunknak. Első programunk a Bohinji-tóhoz vezet, ahonnan a közeli parkolóból jól kiépített turistaúton sétálunk a 70 méter magas Szavica vízeséshez. Túránk vége egy fedett kilátópont, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a lezúduló víztömegre. Ezután a környék híres kilátó¬pontja, a tó fölé magasló Vogel-hegy követ¬kezik. Kabinos felvonóval jutunk fel 1530 méter magasba, ahol körpanoráma vár bennünket az Alpok környező hegyeire, völgyeire. Innen ellátogatunk a Bohinj-tó partján fekvő Ribčev Laz településre, ahol pihenésképpen a hangulatos utcákban teszünk kisebb sétát.

Hazaindulás a délutáni órákban, érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Az út minden korosztály számára ajánlott és az aktuális időjárástól függetlenül indul.

A programok sorrendje változhat.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, 3 éjszakai szállást 3*-os hotelben reggelivel, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, a félpanziós ellátást, az üdülőhelyi díjat, a biztosítást és a regisztrációs díjat

Pénzügy:

Üdülőhelyi díj: 2 000 Ft / 3 éj / fő

Fakultatív kirándulás Postojna-Predjama-Piran: 20 euró / fő.

Belépők: Ljubljana felvonó a várhegyre: 3 euró/fő, Vogel-hegy felvonó: 17 euro/fő, Száva vízesés 3 Euró/fő, Vintgar-szurdok 5 euró/fő, Bledi vár 9 Euró/fő, a csónakázás ára a Bledi tavon 16 euró/fő, Postojna cseppkőbarlang: 26 euro/fő, Predjama vára: 14 euro/fő, Skocjan-barlang (októberi csoportnál) 19 Euro/fő.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Kérhető fix, Ön által kiválasztott ülőhely a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is).

Minimum létszám: 40 fő

Felszállási lehetőségek:

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)

M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)

M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (55 perc)

M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, Agip Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)

M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, Agip benzinkút, 95-ös km kő (80 perc)

M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (100 perc)

M7-es autópálya, Balatonkeresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (120 perc)

M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (140 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges

névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Fekvés:

kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szobák erkélyesek, tv-vel, telefonnal, hajszárítóval felszereltek. A szálloda a Bledi-tó partján fekvő szép parkban található, az óvárosban.

Szobák:

Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

Étkezés:

x

Szlovénia - Csodás Szlovénia:Hegyek, tavak, tenger utazás foglalás

2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5
Az ár nem tartalmazza
 • Atlasz Kalkulált Classic biztosítás: 2280 Ft fő
 • Atlasz Kalkulált Premium biztosítás: 2960 Ft fő
 • Atlasz Kalkulált Privileg biztosítás: 3800 Ft fő
 • Félpanziós felár: 13030 Ft fő
 • Kötelező üdülőhelyi illeték: 2000 Ft fő*
 • Regisztrációs díj: 1500 Ft fő*
 • Útlemondási biztosítás: 1300 Ft foglalás*
 • Választott fix ülőhely (a felsoroltakon felül): 2020 Ft fő
 • Választott fix ülőhely (bal oldal 2-3.sor): 2020 Ft fő
 • Választott fix ülőhely (hátsó ajtó előtti sor): 3030 Ft fő
 • Választott fix ülőhely (hátsó ajtó mögötti): 3030 Ft fő
 • Választott fix ülőhely (hátsó ajtóval szemben): 2020 Ft fő
 • Választott fix ülőhely (jobb oldal 2.sor): 3030 Ft fő
 • Választott fix ülőhely (jobb oldal 3.sor): 2020 Ft fő
* kötelezően fizetendő
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Foglalási díj

Szlovénia - Csodás Szlovénia:Hegyek, tavak, tenger ***VIP TravelVIP TravelVIP Travel

Szlovénia, Bled

Szlovénia - Csodás Szlovénia:Hegyek, tavak, tenger ***

1. nap: Indulás Budapestről reggel 05:30 órakor. Találkozás 05:15-kor

Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben)

. Folyamatos utazás Szlovéniában, melyet 3-4 óránként megszakítunk pihenőkkel.

Első állomásunk Ljubljana, az ország fővárosa. Városnézésünk alatt megismerkedünk a város főbb nevezetességeivel, érezhetjük a város hangulatát, ráhangolódhatunk az utazás további látnivalóira.

A Hármas-híd Ljubljana óvárosát köti össze a modern városrésszel. A keleti oldalon a piac árkádja és a barokk óváros, a túlparton egy ferences templom és két szecessziós ház várja a turistákat. A piac mögött húzódó katedrális, a Szent Miklós dóm csodálatos freskójával a XVIII. századi barokk egyik legszebb épülete. A város főtere a Presener-tér, a Hármas híd hídfőjében található. Ljubljana talán leghangulatosabb része. Ha gyalog haladunk a vár felé a Gornji utcán, akkor egy pillanatra úgy érezzük, mintha Óbudán járnánk. letekintve láthatjuk a város parkját, a Tivolit, majd a várba felérve elénk tárul a múlt a 15-17. században épült várkastély termeiben.

A városnézés után továbbutazunk Bledbe, ahol elfoglaljuk szállásunkat, és megismerkedünk a várossal.

2. nap: Reggeli után felkerekedünk és a Bled mellett található Vintgar szurdokhoz utazunk. Szlovénia egyik legattraktívabb szurdoka döbbenetes sziklafalaival és a Radovna folyó türkizkék vizével kápráztatja el az ide látogató turistákat. A szurdok felett jól kiépített fapallókon, hidacskákon túrázunk és élvezzük a természet által kialakított meseszép szurdok látványát.

Délután, visszatérve Bledbe, pletnákkal, kizárólag a bledi tóra jellemző csónakokkal áthajózunk a tó közepén elterülő szigetre, ahol meglátogathatjuk a Mária mennybemenetele templomot is. Ezután szabadprogram következik: az Alpok lélegzetelállító hegyvonulataival körbeölelt városkát szabad program keretében fedezhetjük fel. Lehetőség nyílik a Bledi vár megtekintésére, vagy a városban sétálva érdemes megkóstolni a híres bledi krémest.

3. nap: Ezen a napon is érdekes látnivalók várnak bennünket. Fakultatív kirándulást szervezünk az ország déli részébe. Először felkeressük a Postojnai cseppkőbarlangot. A barlang eddig felderített járatainak hossza összesen 24 km, de a turisták előtt csak 5 km áll nyitva. Ebből 3,5 km kisvasúttal és 1,5 km pedig gyalog tehető meg. A barlangban 80-90%-os páratartalom és mindössze 8-10 °C fok van télen-nyáron. Európa legnagyobb és leglátogatottabb klasszikus karsztvidéki barlangja. A fantasztikus cseppkőképződmények mellett számtalan állatfaj képviselőit is láthatjuk – kis szerencsével – a barlangban.

A barlang megtekintése után ellátogatunk a mintegy 10 km-re fekvő Predjama várba, mely egy toronymagas sziklába vájva, vagy ahhoz hozzátapasztva várja látogatóit. Már több mint 800 éve uralja a környéket, és ül a magasban a 123 méteres sziklán. A várat Legenda és misztikum övezi. Látogatásunk során bejárhatjuk a vár termeit, az udvart, a várbörtönt, megtekinthetjük a középkori fegyvertárat, és megcsodálhatjuk akár a lőréseken keresztül a fantasztikus kilátást a környező hegyekre.

A várlátogatás után a tengerpart felé vesszük az irányt, Piranba – melyet Isztria Velencéjének is neveznek - látogatunk. Azok, akik Szlovénia gyöngyszemét tüzetesebben is megtekintenék, a főtérről elindulva felkapaszkodhatnak a Szent György templomba, ahonnan egészen elképesztő panoráma tárul elénk. A hangulatos utcácskákon lesétálva az óvároson keresztül, érdemes még a kikötőbe elsétálni. A többiek a tengerpartra letelepedve élvezhetik az Adriai-tenger hullámait.

Az októberi csoport PIran helyett délután a Skocjan-barlangba látogat. A Skocjan Karszt Barlangok több millió évvel ezelőtt alakultak ki, amelyek 1986 óta az UNESCO világörökség részei. A barlangban látható számtalan felszín alatti kanyon, hatalmas földalatti kamrák, 26 vízesés és számtalan csodálatos mészkőképződmény. Kivételes látványban lesz részünk.

A Grand-Canyonnak is nevezett földalatti szurdokvölgy tudományos jelentősége abban áll, hogy a világon itt van a legszélesebb folyó által kivájt földalatti kanyon. A teljes barlangrendszer 6,2 km, melynek egy kb. 3 km-es szakaszát járjuk majd be. Ez alatt megfigyelhetjük a barlang kialakulásának lépcsőfokait, a változatos cseppkőképződményeket, cseppkőmedencéket. A hatalmas földalatti terek a Martelovi teremben teljesednek ki (146 méter magas, 120 méter széles). A túra időtartama 1,5-2 óra.

A kirándulás ára 20 euró/fő, mely ár a belépőket nem tartalmazza.

Visszaindulás az esti órákban.

4. nap: Reggeli után nekivágunk utolsó napi programunknak. Első programunk a Bohinji-tóhoz vezet, ahonnan a közeli parkolóból jól kiépített turistaúton sétálunk a 70 méter magas Szavica vízeséshez. Túránk vége egy fedett kilátópont, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a lezúduló víztömegre. Ezután a környék híres kilátó¬pontja, a tó fölé magasló Vogel-hegy követ¬kezik. Kabinos felvonóval jutunk fel 1530 méter magasba, ahol körpanoráma vár bennünket az Alpok környező hegyeire, völgyeire. Innen ellátogatunk a Bohinj-tó partján fekvő Ribčev Laz településre, ahol pihenésképpen a hangulatos utcákban teszünk kisebb sétát.

Hazaindulás a délutáni órákban, érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Az út minden korosztály számára ajánlott és az aktuális időjárástól függetlenül indul.

A programok sorrendje változhat.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, 3 éjszakai szállást 3*-os hotelben reggelivel, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, a félpanziós ellátást, az üdülőhelyi díjat, a biztosítást és a regisztrációs díjat

Pénzügy:

Üdülőhelyi díj: 2 000 Ft / 3 éj / fő

Fakultatív kirándulás Postojna-Predjama-Piran: 20 euró / fő.

Belépők: Ljubljana felvonó a várhegyre: 3 euró/fő, Vogel-hegy felvonó: 17 euro/fő, Száva vízesés 3 Euró/fő, Vintgar-szurdok 5 euró/fő, Bledi vár 9 Euró/fő, a csónakázás ára a Bledi tavon 16 euró/fő, Postojna cseppkőbarlang: 26 euro/fő, Predjama vára: 14 euro/fő, Skocjan-barlang (októberi csoportnál) 19 Euro/fő.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Kérhető fix, Ön által kiválasztott ülőhely a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is).

Minimum létszám: 40 fő

Felszállási lehetőségek:

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)

M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)

M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (55 perc)

M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, Agip Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)

M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, Agip benzinkút, 95-ös km kő (80 perc)

M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (100 perc)

M7-es autópálya, Balatonkeresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (120 perc)

M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (140 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges

névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Fekvés:

kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szobák erkélyesek, tv-vel, telefonnal, hajszárítóval felszereltek. A szálloda a Bledi-tó partján fekvő szép parkban található, az óvárosban.

Szobák:

Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

Étkezés:

x

VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!