Utazás keresése

Utazás alapadatai

Típusa:Körutazás
Utazás módja:Repülő
Úticél: India, Körutazás Dél-Indiában
Időtartam: 17 nap / 16 éjszaka
Indulás helye: Budapest
Indulás ideje:2019-02-07
Szállás neve: Óriáskörút Dél-Indiában ***
Ellátás:
Szobatípus neve: 2 ágyas szoba
Utazás ára: 598.000 Ft/fő

Dél-India hindu és iszlám kincsei Mumbaitól Bangalore-ig

Program leírás

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről egy átszállással Mumbaiba. Étkezés és éjszakázás a repülő fedélzetén.

 

2. nap: ... Mumbai

Érkezés Mumbaiba a kora reggeli órákban. Transzfer a szállodába, reggeli, átöltözési lehetőség, majd városnézés India pénzügyi, kereskedelmi és szórakoztató központjában. Meglátogatunk egy csodálatos függőkertet, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Végighaladunk a királynő nyakláncaként is ismert partszakaszon majd még az óceánparton maradva felkeressük a Mahalaxmi hindu templomot. Végezetül meglátogatjuk a Haji Ali mecsetet. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, pihenés. Vacsora, szállás Mumbaiban.

 

3. nap: Mumbai

Reggeli után folytatjuk Mumbai városnak felfedezését. Felkeressük a város Fort (Erőd) negyedét, a neogótikus stílusban épült Bírósági Épületet, a Rajabai Óratornyot, a Viktória pályaudvart, a színpompás, nyüzsgő Crawford piacot és a Flóra szökőkutat. Délután áthajózunk az Elephanta-szigetre (Gharapuri) és megtekintjük a Sivának szentelt barlangtemplomokat (UNESCO Világörökség része), valamint a 4-8. században faragott szobrokat. Amikor a portugálok megérkeztek a szigetre egy hatalmas kőből faragott elefántszobrot találtak itt (később Bombayba szállították a szobrot), innen ered a sziget neve. Vacsora, szállás Mumbaiban.

 

4. nap: Mumbai - Haidarábád

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés az ország szívében található másik indiai nagyvárosba: Haidarábádba. Érkezés után városnézés, melynek során megtekintjük a város leghíresebb épületét, és szimbólumát, a Csárminárt. Ellátogatunk India egyik legnagyobb mecsetjéthez is, a tízezer hívő befogadására képes Mecca Masjid-hoz. Végezetül felkeressük a hihetetlen gyűjteménnyel rendelkező Salar Jung Múzeumot, amely több mint harmincötezer kiállítási tárggyal büszkélkedhet. Vacsora, szállás Haidarábádban.

 

5. nap: Haidarábád

Reggeli után tovább folytatjuk a város érdekességeinek felkeresését. Először India egyik leghíreseb erődjét, a Golkonda erődöt látogatjuk meg, melynek páncéltermében olyan gyémántokat őrizek egykor, mint a Kék Remény és a Koh-i-Noor. Ezt követően a Qutb Shahi királysírokhoz teszünk látogatást, melyek a város legrégebbi történeti emlékei. Szintén nagyon híres a szív alakú Hussainsagar tó, melynek közepén egy hatalmas álló Buddha szobrot láthatunk. Érdekesség, hogy a szobor megépítéséhez az amerikai szabadságszobor adta az inspirációt. Vacsora, szállás Haidarábádban.

 

6. nap: Haidarábád - Bijapur

Reggeli, majd utazás Bijapurba. Utunk során a szubkontinens belső területén, a Dekkán-fennsíkon haladunk keresztül, mialatt betekintést nyerhetünk a vidéki India életébe. Érkezés után szabadprogram, pihenés, a környék felfedezése. Vacsora, szállás Bijapurban.

 

7. nap: Bijapur

Reggeli után városnézés Bijapurban, amely egy újabb izgalmas, nyüzsgő, indiai város, számos látványos és érdekes építészeti örökséggel; mindezek többsége a 17. századi Adil Shahi dinasztiához köthető. Egésznapos városnézésünk során megtekintjük többek között a híres Gol Gumbaz mauzóleumot, melyet a Bijapuri szultán, Mohammed Adil Shah sírhelyeként építettek és 1656-ra készült el. Kupoláját a második legnagyobbnak tartják a világon. Felkeressük a Malik-e-Maidan ágyút, melyet a "Csatamező Ura"-ként is szoktak emlegetni. 55 tonnás súlyával és 8,5 méteres hosszával, a középkor legnagyobb fegyverének tartják. Hogy jelenlegi helyére kerüljön, 10 elefánt és 400 ökör vonóerejére, valamint katonák százainak megfeszített munkájára volt szükség. Ellátogatunk a Ali Adil Shah által a 16. században építtetett Egek Palotájához, a Gagan Mahalhoz, és a Nagymecsethez is. Vacsora, szállás Bijapurban.

 


8. nap: Bijapur - Badami

Reggeli a szállodában, majd utazás déli irányba, Badamiba. Útközben megállunk Aihole faluban, hogy

5-7. században épült hindu templomok egész sorát csodáljuk meg. Rövid megállót teszünk Pattadakalban is, ahol hasonlóan lenyűgöző hindu templomokat találunk ugyanazokból az időkből. Mindkét helyszín a Csálukja-dinasztia jelentős települése volt, az ő idejükben épültek a templomok is. Napunk megkoronázásaként Badamiba érkezvén felkeressük a szintén 6-7. században készült híres barlangtemplomokat. Vacsora, szállás Badamiban.

 

9. nap: Badami - Hospet

Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé. Pihenő megállókkal délutánra érjük el Hospet városát. Itt ellátogatunk Vijashree szórakoztató falucskába, ahol betekinthetünk az indiai vidéki élet érdekességeibe és megismerkedhetünk India sajátos művészeti ágaival. Vacsora, szállás Hospetben.

 

10. nap: Hospet - Hampi - Hospet

Reggeli a szállodában, majd szabadprogram, pihenés, vásárlás, vagy fakultatív programlehetőség:  utazás Hampiba, Karnataka állam egyik történelmi településére. Hampi több, mint kétszáz éven át a hindu uralkodók fővárosa volt, fénykorát a 16. század elején élte. Az egykoron majd' fél millió lakosú településen ma néhány ezren élnek, jelentős építészeti hagyatékai miatt azonban világörökségi helyszín. Felkeressük többek között a Vitthala templomot, mely az UNESCO Világörökség részét képezi, a Virupaksha templomot, mely a település egyik legrégebbi épülete, a régi elefánt istállót, a királynő fürdőjét, stb. A program ára: 19.500 Ft. Vacsora, szállás Hospetben.

 

11. nap: Hospet

Reggeli után az Anegundi Templomhoz látogatunk el. A Hanumannak szentelt templom egy dombtetőn fekszik, így már a távolból is jól kivehető. Hanuman, a harcos majom isten, Ráma királyfi leghűségesebb barátja, a legismertebb hindu eposz, a Rámajána központi szereplője. A híres történetet folyamatosan felolvassák a templomban, és ha valaki szeretné, akár egész napon át hallgathatja. Visszatérés a szállodába a délutáni órákban, szabadprogram, vacsora, szállás Hospetben.

 

12. nap: Hospet - Hassan

Reggeli után továbbhaladunk déli irányba. Útközben megállunk Chitradurga városának erődjénél, melyet a 17-18. században építettek. A dombtetőn épült erődöt hét fal veszi körül, melyből három a domb tövében található, négy pedig fent a dombon. A hagyomány szerint az erődnek tizenkilenc nagyobb, harmincnyolc kisebb és négy titkos bejárata van. Az erődítésfalon belül kapott helyet az ősi város, a bástyák és őrtornyok pedig mind a város védelmét szolgálták. Tizennégy templom található az erődítésfalakon belül. Az erőd meglátogatása után továbbutazás Hassan városába. Vacsora, szállás Hassanban.

 

13. nap: Hassan - Sravánabélagóla - Belur - Helbid - Hassan

Reggeli után Hassan környékét fedezzük fel. Első megállónk Sravánabélagóla, Dél-India legszentebb zarándokhelye, és a térség fontos vallási-, kulturális- és művészeti központja. A település felett a körül felállított, Gomatésvara, a dzsaina szentet ábrázoló tizennyolc méter magas szobor uralkodik. Mezítelensége az összes világi dolgokról való lemondást, merev tartása pedig a tökéletes önuralmat jelképezi. Folytatjuk utunkat Belurba, amely a uralkodók több mint 800 évvel ezelőtti virágzó fővárosa volt. A mai kisváros ebből a korból a Csennakésvara-templomkomplexummal büszkélkedhet, amely -ra készült el. Végezetül Helbidbe látogatunk, amely a 12. század folyamán volt a uralkodók fővárosa. Megtekintjük legérdekesebb látnivalóit, a Hojszálésvara és a Kédarésvara templomokat. Vacsora, szállás Hassanban.

 

14. nap: Hassan - Bandipur

Reggeli után utazás Karnataka állam érdekes vidékein keresztül Bandipur felé. Miután elértük Bandipurt egy izgalmas safarira indulunk. Vacsora, szállás Bandipurban.

 

15. nap: Bandipur - Mysore

Reggeli a szállodában, majd utazás Srirangapatnamba. A város a Kaveri folyó egy szigetén fekszik, jelentős kulturális, építészeti és történelmi hagyatékokkal rendelkezik. Felkeressük a legérdekesebb templomokat, köztük a főtemplomot, a Srirangapathnamot, melynek legrégebbi épülete 817-re datálható. Továbbutazás Mysore városába, a szobák elfoglalása, majd délután látogatás Mysore lélegzetelállító palotájához. A gazdagon díszített falak között mi is megélhetjük a Wodeyar dinasztina idejének dicsőségét és pompáját. Végezetül a Chamundi hegyen, a 11. század folyamán épült hindu templomhoz is ellátogatunk. Vacsora, szállás Mysoreban.

 

16. nap: Mysore - Bangalore ...

Reggeli, majd délelőtt a Keshava templomot látogatjuk meg Somanathapuraban, mely a Hoysala építészet egyik legszebb példája a 13. századból. Ezt követően felkeressük a Brindavan kerteket, ahol a páratlan növényvilág mellett, olyan látványosságok nyűgözik le a látogatót, mint a zenélő szökőkút, melynek muzsikája és fényjátéka esténként hallható és látható. Este vacsora, majd utazás Bangaloreba a repülőtérre.

 

17. nap: ... Budapest

A hajnali órákban elrepülés átszállással Budapestre, érkezés menetrendtől függően.

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

-        Viktória pályaudvar (Mumbai) (Chhatrapati Shivaji Pályaudvar)

-        Elephanta sziklatemploma

-        Hampi műemlékegyüttese (Vitthala templom)

Árak

A 255 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső)

- BBP biztosítás

- közlekedés külön, légkondicionált autóbusszal, belföldi repülőjárattal

- elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas szobákban, reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

x

Fakultatív programok

A 10. napi fakultatív program  (Hampi városnézés)
A 10. napi fakultatív program (Hampi városnézés)
19.500 Ft / fő
Turnusok:
2019-02-07 - 2019-02-23

Óriáskörút Dél-Indiában *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5
Az ár nem tartalmazza
  • 11-15 fő közötti felár: 35000 Ft fő
  • Egyágyas felár: 198000 Ft fő*
  • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral(változhat): 148000 Ft fő*
  • Útlemondási biztosítás: 10445 Ft fő*
  • Vízum(India): 23000 Ft fő*
* kötelezően fizetendő
* kötelezően fizetendő
Transzfer
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Óriáskörút Dél-Indiában ***

India, Körutazás Dél-Indiában

Dél-India hindu és iszlám kincsei Mumbaitól Bangalore-ig

Program leírás

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről egy átszállással Mumbaiba. Étkezés és éjszakázás a repülő fedélzetén.

 

2. nap: ... Mumbai

Érkezés Mumbaiba a kora reggeli órákban. Transzfer a szállodába, reggeli, átöltözési lehetőség, majd városnézés India pénzügyi, kereskedelmi és szórakoztató központjában. Meglátogatunk egy csodálatos függőkertet, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Végighaladunk a királynő nyakláncaként is ismert partszakaszon majd még az óceánparton maradva felkeressük a Mahalaxmi hindu templomot. Végezetül meglátogatjuk a Haji Ali mecsetet. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, pihenés. Vacsora, szállás Mumbaiban.

 

3. nap: Mumbai

Reggeli után folytatjuk Mumbai városnak felfedezését. Felkeressük a város Fort (Erőd) negyedét, a neogótikus stílusban épült Bírósági Épületet, a Rajabai Óratornyot, a Viktória pályaudvart, a színpompás, nyüzsgő Crawford piacot és a Flóra szökőkutat. Délután áthajózunk az Elephanta-szigetre (Gharapuri) és megtekintjük a Sivának szentelt barlangtemplomokat (UNESCO Világörökség része), valamint a 4-8. században faragott szobrokat. Amikor a portugálok megérkeztek a szigetre egy hatalmas kőből faragott elefántszobrot találtak itt (később Bombayba szállították a szobrot), innen ered a sziget neve. Vacsora, szállás Mumbaiban.

 

4. nap: Mumbai - Haidarábád

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés az ország szívében található másik indiai nagyvárosba: Haidarábádba. Érkezés után városnézés, melynek során megtekintjük a város leghíresebb épületét, és szimbólumát, a Csárminárt. Ellátogatunk India egyik legnagyobb mecsetjéthez is, a tízezer hívő befogadására képes Mecca Masjid-hoz. Végezetül felkeressük a hihetetlen gyűjteménnyel rendelkező Salar Jung Múzeumot, amely több mint harmincötezer kiállítási tárggyal büszkélkedhet. Vacsora, szállás Haidarábádban.

 

5. nap: Haidarábád

Reggeli után tovább folytatjuk a város érdekességeinek felkeresését. Először India egyik leghíreseb erődjét, a Golkonda erődöt látogatjuk meg, melynek páncéltermében olyan gyémántokat őrizek egykor, mint a Kék Remény és a Koh-i-Noor. Ezt követően a Qutb Shahi királysírokhoz teszünk látogatást, melyek a város legrégebbi történeti emlékei. Szintén nagyon híres a szív alakú Hussainsagar tó, melynek közepén egy hatalmas álló Buddha szobrot láthatunk. Érdekesség, hogy a szobor megépítéséhez az amerikai szabadságszobor adta az inspirációt. Vacsora, szállás Haidarábádban.

 

6. nap: Haidarábád - Bijapur

Reggeli, majd utazás Bijapurba. Utunk során a szubkontinens belső területén, a Dekkán-fennsíkon haladunk keresztül, mialatt betekintést nyerhetünk a vidéki India életébe. Érkezés után szabadprogram, pihenés, a környék felfedezése. Vacsora, szállás Bijapurban.

 

7. nap: Bijapur

Reggeli után városnézés Bijapurban, amely egy újabb izgalmas, nyüzsgő, indiai város, számos látványos és érdekes építészeti örökséggel; mindezek többsége a 17. századi Adil Shahi dinasztiához köthető. Egésznapos városnézésünk során megtekintjük többek között a híres Gol Gumbaz mauzóleumot, melyet a Bijapuri szultán, Mohammed Adil Shah sírhelyeként építettek és 1656-ra készült el. Kupoláját a második legnagyobbnak tartják a világon. Felkeressük a Malik-e-Maidan ágyút, melyet a "Csatamező Ura"-ként is szoktak emlegetni. 55 tonnás súlyával és 8,5 méteres hosszával, a középkor legnagyobb fegyverének tartják. Hogy jelenlegi helyére kerüljön, 10 elefánt és 400 ökör vonóerejére, valamint katonák százainak megfeszített munkájára volt szükség. Ellátogatunk a Ali Adil Shah által a 16. században építtetett Egek Palotájához, a Gagan Mahalhoz, és a Nagymecsethez is. Vacsora, szállás Bijapurban.

 


8. nap: Bijapur - Badami

Reggeli a szállodában, majd utazás déli irányba, Badamiba. Útközben megállunk Aihole faluban, hogy

5-7. században épült hindu templomok egész sorát csodáljuk meg. Rövid megállót teszünk Pattadakalban is, ahol hasonlóan lenyűgöző hindu templomokat találunk ugyanazokból az időkből. Mindkét helyszín a Csálukja-dinasztia jelentős települése volt, az ő idejükben épültek a templomok is. Napunk megkoronázásaként Badamiba érkezvén felkeressük a szintén 6-7. században készült híres barlangtemplomokat. Vacsora, szállás Badamiban.

 

9. nap: Badami - Hospet

Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé. Pihenő megállókkal délutánra érjük el Hospet városát. Itt ellátogatunk Vijashree szórakoztató falucskába, ahol betekinthetünk az indiai vidéki élet érdekességeibe és megismerkedhetünk India sajátos művészeti ágaival. Vacsora, szállás Hospetben.

 

10. nap: Hospet - Hampi - Hospet

Reggeli a szállodában, majd szabadprogram, pihenés, vásárlás, vagy fakultatív programlehetőség:  utazás Hampiba, Karnataka állam egyik történelmi településére. Hampi több, mint kétszáz éven át a hindu uralkodók fővárosa volt, fénykorát a 16. század elején élte. Az egykoron majd' fél millió lakosú településen ma néhány ezren élnek, jelentős építészeti hagyatékai miatt azonban világörökségi helyszín. Felkeressük többek között a Vitthala templomot, mely az UNESCO Világörökség részét képezi, a Virupaksha templomot, mely a település egyik legrégebbi épülete, a régi elefánt istállót, a királynő fürdőjét, stb. A program ára: 19.500 Ft. Vacsora, szállás Hospetben.

 

11. nap: Hospet

Reggeli után az Anegundi Templomhoz látogatunk el. A Hanumannak szentelt templom egy dombtetőn fekszik, így már a távolból is jól kivehető. Hanuman, a harcos majom isten, Ráma királyfi leghűségesebb barátja, a legismertebb hindu eposz, a Rámajána központi szereplője. A híres történetet folyamatosan felolvassák a templomban, és ha valaki szeretné, akár egész napon át hallgathatja. Visszatérés a szállodába a délutáni órákban, szabadprogram, vacsora, szállás Hospetben.

 

12. nap: Hospet - Hassan

Reggeli után továbbhaladunk déli irányba. Útközben megállunk Chitradurga városának erődjénél, melyet a 17-18. században építettek. A dombtetőn épült erődöt hét fal veszi körül, melyből három a domb tövében található, négy pedig fent a dombon. A hagyomány szerint az erődnek tizenkilenc nagyobb, harmincnyolc kisebb és négy titkos bejárata van. Az erődítésfalon belül kapott helyet az ősi város, a bástyák és őrtornyok pedig mind a város védelmét szolgálták. Tizennégy templom található az erődítésfalakon belül. Az erőd meglátogatása után továbbutazás Hassan városába. Vacsora, szállás Hassanban.

 

13. nap: Hassan - Sravánabélagóla - Belur - Helbid - Hassan

Reggeli után Hassan környékét fedezzük fel. Első megállónk Sravánabélagóla, Dél-India legszentebb zarándokhelye, és a térség fontos vallási-, kulturális- és művészeti központja. A település felett a körül felállított, Gomatésvara, a dzsaina szentet ábrázoló tizennyolc méter magas szobor uralkodik. Mezítelensége az összes világi dolgokról való lemondást, merev tartása pedig a tökéletes önuralmat jelképezi. Folytatjuk utunkat Belurba, amely a uralkodók több mint 800 évvel ezelőtti virágzó fővárosa volt. A mai kisváros ebből a korból a Csennakésvara-templomkomplexummal büszkélkedhet, amely -ra készült el. Végezetül Helbidbe látogatunk, amely a 12. század folyamán volt a uralkodók fővárosa. Megtekintjük legérdekesebb látnivalóit, a Hojszálésvara és a Kédarésvara templomokat. Vacsora, szállás Hassanban.

 

14. nap: Hassan - Bandipur

Reggeli után utazás Karnataka állam érdekes vidékein keresztül Bandipur felé. Miután elértük Bandipurt egy izgalmas safarira indulunk. Vacsora, szállás Bandipurban.

 

15. nap: Bandipur - Mysore

Reggeli a szállodában, majd utazás Srirangapatnamba. A város a Kaveri folyó egy szigetén fekszik, jelentős kulturális, építészeti és történelmi hagyatékokkal rendelkezik. Felkeressük a legérdekesebb templomokat, köztük a főtemplomot, a Srirangapathnamot, melynek legrégebbi épülete 817-re datálható. Továbbutazás Mysore városába, a szobák elfoglalása, majd délután látogatás Mysore lélegzetelállító palotájához. A gazdagon díszített falak között mi is megélhetjük a Wodeyar dinasztina idejének dicsőségét és pompáját. Végezetül a Chamundi hegyen, a 11. század folyamán épült hindu templomhoz is ellátogatunk. Vacsora, szállás Mysoreban.

 

16. nap: Mysore - Bangalore ...

Reggeli, majd délelőtt a Keshava templomot látogatjuk meg Somanathapuraban, mely a Hoysala építészet egyik legszebb példája a 13. századból. Ezt követően felkeressük a Brindavan kerteket, ahol a páratlan növényvilág mellett, olyan látványosságok nyűgözik le a látogatót, mint a zenélő szökőkút, melynek muzsikája és fényjátéka esténként hallható és látható. Este vacsora, majd utazás Bangaloreba a repülőtérre.

 

17. nap: ... Budapest

A hajnali órákban elrepülés átszállással Budapestre, érkezés menetrendtől függően.

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

-        Viktória pályaudvar (Mumbai) (Chhatrapati Shivaji Pályaudvar)

-        Elephanta sziklatemploma

-        Hampi műemlékegyüttese (Vitthala templom)

Árak

A 255 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső)

- BBP biztosítás

- közlekedés külön, légkondicionált autóbusszal, belföldi repülőjárattal

- elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas szobákban, reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

x

VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!