Utazás keresése

Utazás alapadatai

Típusa:Körutazás, Városlátogatás
Utazás módja:Busz
Úticélok: Törökország, Ankara => => Törökország, Kappadókia
Időtartam: 10 nap / 9 éjszaka
Indulás helye: Budapest
Indulás ideje:2018-10-26
Utazás ára: 189.900 Ft/fő
Módosítomi

1. nap: Budapest-Szófia

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőket tartva Szófiáig. A Vitosa hegy lábánál fekvő bolgár főváros Európa egyik legrégebbi városa. Itt található az ország legnagyobb ortodox katedrálisa, az Alekszandr Nyevszkij székesegyház, melyet az oszmán hatalom alóli felszabadítás emlékére emeltek. Rövid városnézésünket követően elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap: Edirne-Isztambul
Edirnét, magyarul Drinápolyt a legendák szerint Hadrianus római császár alapította az egykori Trákia területén. Megcsodáljuk a „Nagy Építész”, Sinan mester legnagyobb műveinek egyikét, a Szelim mecsetet. Az oszmán építészet nagymestere által tervezett mecset minaretjei Törökország legmagasabbjai, melyekről gyönyörű kilátás nyílik a városra. Folytatjuk utunkat Isztambulba, ahová az esti órákban érkezünk.

3. nap: Isztambul
A világ legdinamikusabban fejlődő városa, amely két földrészen terül el, és a történelem alakulására már a középkorban is befolyással bírt Európában csakúgy, mint Ázsiában. Bár területileg kisebb része van Európában, mégis európai városnak tartják. A város híres történelmi negyede őrzi a szultánok emléke mellett az ókeresztény uralkodók emlékét is, amit városnézésünk során mi is meglátogatunk: Topkapi szerájt, a háremmel együtt, az Hagia Szófia templomot, amit a keresztények építettek, mecsetté vált, ma pedig múzeum. Itt Theodosius obeliszkje mellett elsétálva a Sultanahmet, azaz a Kék mecset belső világa hat ránk lenyűgözően. A keresztény időkben épült ciszterna, ma az egyik legkülönlegesebb látványosság. Fakultatív hajózási lehetőség a Boszporuszon, mely során felejthetetlen élményben lesz részünk miközben Európa és Ázsia között visz a hajónk a Márvány-tengeren.

4. nap: Ankara
A régi fővárosból az új felé utazunk, hiszen Kemal Atatürk politikája nyomán Ankara csak  1923 óta az ország fővárosa. Miután fővárosi rangot kapott két részre osztották, a régi városrészre és az új városrészre. Az újban kaptak helyet a kormányzati épületek is. Az Anatóliai Civilizációk Múzeumában tárlatvezetésen tekinthetjük meg és csodálkozhatunk rá a megszámlálhatatlan kiállított tárgyon keresztül az ókori és középkori civilizációk emberének esztétikus találékonyságára csodálkozhatunk rá. Ezután a valóságban is megismerkedhetünk a Kis-Ázsiai félsziget kincseivel, hiszen Kappadókia felé tartunk.

5. nap: Kappadókia
Bátraké a szerencse: aki hajnalban a napfelkeltét szeretné egy hőlégballonból megcsodálni Kappadókia vöröses-sziklás szépséges tája fölött, megteheti fakultatív programként az időjárás függvényében. Kappadókia elénk tárja mesés kincseit, amit a természet és az ember együtt alakított évszázadokon keresztül: a különleges karsztképződmények közt felfedezhetjük a „Tündérkéményeket”, a híres szikla-templomokat és kolostorokat az ódon freskókkal együtt, mindezt a Göreme Nemzeti Park holdbéli vidékén, akárcsak Kaymakli és Derinkuyu páratlan élményt nyújtó földalatti városait, melyek az első keresztények búvóhelyei voltak. A nap folyamán lehetőség nyílik egy helyi ékszerkészítő üzletbe ellátogatni, ahol bepillanthatunk a mesterség titkaiba, illetve vásárolhatunk is. Fakultatív program keretében az este folyamán egy valódi barlang-mulatóban török esten vehetünk részt ahol színes-táncos kavalkád, pergő zene és az elmaradhatatlan hastánc is a műsor része.

6. nap: Sultanhani karavánszeráj-Konya
Kis-Ázsia, Anatólia a mai napra is tartogat meglepetéseket, hiszen Sultanhani a cél. Ahogy neve is árulkodik róla, han, azaz szállás volt itt a híres Selyemút mentén. Az utazásban megfáradt kereskedők szállhattak meg itt, ahol mecset, törökfürdő, istálló stb. is megtalálható volt. A karavánszeráj után misztikus élmények várnak ránk, a kerengő, azaz mevlevi dervisek központjába, Konyába visz utunk. Az iszlám vallás különlegességét részleteiben a Mevlana Múzeumban ismerhetjük meg. Még ezen a napon megérkezünk Pamukkáléba, ahol a szállásunk lesz.

7. nap: Pamukkale-Hierapolis-Ephesos-Kusadasi
Az ókori gyógyfürdő ma modern gyógy-központ Pamukkaleban. Hihetetlen látvány a táj hófehér mészkő teraszaival, termálvízével természeti csoda, világszinten is ritkaság. A legenda szerint Hierapolis város ókori születése a gyógyvíz csodatevő erejének köszönhető. Időutazásunk most bibliai tájra kalauzol bennünket, Ephesosba, mely Ionia legfontosabb metropolisza volt a Prion hegy lábánál. A várostól pár kilométerre egy dombon építették 120 éven keresztül a teljes egészében márványból készült Artemis templomot, amely az ókori világ hét csodájának egyike volt, de egy éjszaka felgyújtottak s teljes egészében leégett. Bár többször újjá építették, a monumentális építményből mára néhány kőtömb és egy felújított oszlop maradt fenn. Felkeressük azt a házat, ahol Szűz Mária Jézus halála után élt, és amelyet a 20. században három pápa is meglátogatott. A ház mellett található a Szűz Kútja, a legenda szerint a vize csodatévő hatású. Szállásunk a török tengerparti városban, Kusadasiban lesz.

8. nap: Pergamon-Trója
Kora reggeli indulás után az Égei-tenger partját elhagyva az ókori kultúra fellegvára, Pergamon a cél, mely a Világörökség része. Látványa ennyi idő távlatából is lenyűgöző. A legenda szerint, a kényszer teremtette meg a pergamen kifejlesztését, ami a könyv, mint forma megjelenését vetítette előre. Időben az ókorban maradva a híres homéroszi Trójához érkezünk. Tróját Párisz királyfi legendás választása tette híressé ill. okozta a város bukását is. Romjai, akárcsak története máig fennmaradt. 2018-ban lesz 20 éve annak, hogy ősi város felkerült az UNESCO Világörökségi listájára. Az ünnepségre nyitják meg a Trója Múzeumot, ahol többek között kiállításra kerül egy 24 darabból álló arany ékszer is, amelyek között olyan is található, mely a trójai Helénáé volt. A látnivalók megtekintése után Canakkaléba utazunk és elfoglaljuk szállásunkat.

9. nap: Dardanellák-Rodostó
Újra a Márvány-tenger partján, ezúttal a Dardanelláknál, ahol komppal jutunk át Európába. Vezérlő fejedelmünk száműzetésének helyszíne, Rodostó a cél. A Magyar utcában székely kapu jelzi a 18. századból egyedüliként fennmaradt házat, Rákóczi Ferencét. Ma múzeumként működő épületben színvonalas kiállítás emlékezik meg róla.  Nosztalgikus hangulatban folytatjuk utunkat a bolgár határ felé, szállásunk Szófiában lesz.

10.nap: Belgrád-Budapest
Hazautazás közben Szerbia fővárosa minden tekintetben üdítő: a zöld parkos, gyönyörű panorámás Kalemegdán a Száva és a Duna találkozásánál: újra magyar hősökre gondolhatunk. Bepillantva a teraszos, kávézós, napsütötte Knez Mihajlova sétáló utcába megérezzük egy pillanatra Belgrád különleges, vonzó hangulatát. Ezután Vajdaság csendes tájain érkezünk a határra, majd tovább folytatva utunkat a késő esti órákban Budapestre.

x

Utazás: autóbusszal  Szállás: ***/**** szálloda (Szófiában 3*/Törökországban 4*) Ellátás: félpanzió

Résztvételi díj: 189.900,-Ft/fő    Egyágyas felár:  49.000,-Ft/fő,

  Biztosítás: 5.650,-Ft/fő,  Sztornóbiztosítás: 1,5% 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, fakultatív programlehetőségekről egyéb költségekről:
Rákóczi Emlékmúzeum 3 TL
Trója 20 TL
Pergamon Akropolisz 25 TL
Pergamon Akropolisz felvonó 10 TL
Ephesos ásatások 30 TL
Ephesos teraszos házak  15 TL
Szűz Mária háza 15 TL
Pamukkale 25 TL
Topkapi Palota +Hárem 45 TL
Hagia Sophia 35 TL
Ciszternák 20 TL
Török est Kappadókiában korlátlan italfogyasztással,műsorral: 40 EUR/fő
Hajókirándulás a Boszporuszon: 30 EUR/fő
Hőlégballonozás Kappadókiában: 150 EUR/fő 

Magyar állampolgárok 2014.február 9-től vízum nélkül utazhatnak Törökországba. A vízummentes beutazás feltétele viszont,hogy az útlevélnek a belépéskor még legalább fél évig érvényesnek kell lennie !

 Amennyiben a lejárati idő ennél rövidebb, úgy az utast

-          nem engedik belépni

-          beléphet, de büntetést kell fizetnie, ami a legutóbbi alkalmakkor 380 TRY, azaz kb. 40 500 Ft volt

-          beléptetik, és kifele menet fizettetik meg vele a büntetést.

Az alkalmazott eljárás általában az adott határőrtől függ.

Nagy török körutazás utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5
Az ár nem tartalmazza
  • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás Colonnade Classic: 5650 Ft fő
  • Sztornó biztosítás: 1.50 % *
* kötelezően fizetendő
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Belépők
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!