Utazás keresése

Utazás alapadatai

Típusa:Körutazás
Utazás módja:Repülő
Úticél: Brazília, Körutazás Brazíliában
Időtartam: 11 nap / 9 éjszaka
Indulás helye:
Indulás ideje:2019-05-11
Megjegyzés: Ft/fő, Kétágyas szobában, Félpanzió, 2 felnőtt
Szállás neve: NAGY BRAZÍLIA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS
Ellátás: félpanziós
Szobatípus neve:
Utazás ára: 979.000 Ft/fő

Leírás:

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Salvador de Bahia - Manaus/Amazónia - Iguacu - Rio de Janeiro

Időpont: 2019. május 11-23.

Nagy Brazília - Budapest-Salvador de Bahia 1. nap

Hajnalban elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, lisszaboni átszállással. Lisszabonban panoráma városnézés autóbusszal a rendelkezésre álló áttszállási idő függvényében. Délután továbbutazás Salvador de Bahia városába. Megérkezés a késő esti órákban Bahia állam fővárosába, mely portugál gyarmati építészeti stílusával, afro-brazilkultúrájával, gyönyörű fekvésével tűnik ki a brazil nagyvárosok sorából. Salvador de Bahia a XVI-XVII. században a Brazíliába érkező rabszolgakereskedelem központja volt. A színpompás város mindig az ünnepeké és a táncé a főszerep, ezért a boldogság fővárosának is nevezik. Transzfer a szállodába, szállás Salvador de Bahiában.

Nagy Brazília - Salvador de Bahia 2. nap

Egész napos városnézés során ismerkedés Salvador de Bahia felső és alsó városrészének látnivalóival. Utazás autóbusszal délre a hatalmas tengerparti öböl partán lévő Barra kerületbe, mely épületeivel a korai gyarmati idők emlékeit őrzi. Ezt követően látogatás az UNESCO Világörökség részét képező Pelourinho városrészhez, ahol a koloniális építészet emlékeinek dél-amerikai viszonylatban is legnagyobb öröksége látható. Séta a szűk, macskaköves utcácskákon a pasztell épületek között. A Lacerda lift - Brazília első liftje, majd a barokk S?o Francisco templom megtekintése, melynek csodálatos rózsafa faragványai és gazdagon aranyozott belseje is megcsodálható. Innen séta a Pelourinho térre, az óváros szívébe. A városnézés az alsóváros felfedezésével folytatódik, mely éles kontrasztban áll a felsővárossal. A Tororo-lagúna közepén az impozáns candomblé orixa (,,szellem") szobrokkal, a futball világbajnokságra épült Arena Fonte Nova labdarúgó stadionja, majd az Itapagipe-félsziget következik, ahol érezhetően lassúbb az élet, mint a nyüzsgő felsővárosban. Itt található a híres Bonfim templom, Brazília legnagyobb búcsújáró temploma, mely fontos helyszíne a misztikus afrobrazil Candomblé vallásnak is. Rövid megálló az ikonikus, közel 100 éves Sorveteria da Ribeira fagylaltozónál. A következő helyszín a Monserrat-negyed, ahonnan remek kilátás nyílik az öbölre és a városra, végül a Mercado Modelo színes piaca, ahol helyi árucikkek és ajándéktárgyak kaphatók. A program során ebéd egy helyi éteremben. Szállás Salvador de Bahiában.

Nagy Brazília - Salvador de Bahia-Manaus 3. nap

Reggeli után látogatás egy Capoeira - iskolában, ahol a különleges, gyakran akrobatikus mozgáselemekre épülő brazil harcművészeti kultúra rejtelmeibe pillanthatnak be a résztvevők. A Capoeira ősét az afrikai rabszolgák hozták magukkal Brazíliába az 1500-as években. Sokáig az alvilág egyik jelképe volt, (harc)művészeti szintre csak a XX. század elején emelkedett, amikor megnyílt Salvadorban az első Capoeira-iskola. A csoport résztvevői közelről láthatják gyakorolni a város egyik legnevesebb iskolájának harcművészeit és megfigyelhetik ezt a rendkívül bonyolult és a zenével szigorú összhangban lévő, inkább táncnak, mint küzdésnek tűnő mozgásformát. A program után rövid látogatás a Rio Vermelho színes piacán, ahol helyi portékák és kézműves tárgyak kaphatók. Ebéd a piac területén egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre, koradélután elutazás belső repülőjáratokkal, átszállással Manaus városába. Megérkezés a késő esti órákban. Transzfer a szállodába, ahol késői vacsora vagy hideg csomag. Szállás Manaus városában.

Nagy Brazília - Manaus - Amazónia 4. nap

A Rio Negro és az Amazonas folyók találkozásánál fekvő Manaus Amazonas állam székhelye és igazi metropolisz. Az óváros párizsias hangulata és szecessziós épületei meglepik a látogatókat, gazdag építészete az egykor virágzó kaucsuk-kereskedelemnek köszönhető. Félnapos városnézés a Teatro Amazonas operaház megtekintésével, mely Manaus legkiemelkedőbb látnivalója. A díszes, reneszánsz stílusú monumentális épület a világ egyik legpompásabb operaháza, belsőépítészetéhez a gondosan válogatott minőségi anyagokat - kerámiát, üveget, márványt, kelméket, festményeket - Európából hozatták. Ezt követően rövid megálló a Rio Negro palotánál, a kormány egykori hivatalos székhelyénél, majd a jellegzetes, cölöpökön álló házak (palafitas) mellett folytatódik az út. Végül látogatás az Adolpo Lisboa városi piacnál, ahonnan a kikötő is látható. Transzfer hajóval (kb. 1,5 óra) a Rio Negro folyón a dzsungel mélyén megbúvó lodge típusú szálláshelyre. Kezdetét veszi a program egyik legkülönlegesebb része: az amazóniai esőerdő felfedezése izgalmas programokkal és ennek a hatalmas, áthatolhatatlan és lenyűgöző természeti csodának a megtapasztalása testközelből. A lodge-ba érkezést követően ebéd, majd a szobák elfoglalása. Délután a folyó élővilágának felfedezése helyi vezetővel, mely során kajmánok, kis szerencsével éjszakai sólymok, kígyók és békák figyelhetők meg. Vacsora és szállás a lodge-ban.

Nagy Brazília - Amazónia / a dzsungelben 5. nap

A korai reggeli után séta a dzsungelben, látogatás egy cabloco (amazóniai lakos) otthonában, ahol ismerkedés a helyi szokásokkal, hagyományokkal. A résztvevők a manióka liszt készítés rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek, mely a trópusi éghajlatot kedvelő manióka gyökérgumójából készül. Visszatérés a lodge-ba, ahol ebéd. Délután utazás kenuval egy igapóba, mely folyóvízzel elárasztott erdőséget jelent; piranha halászat, majd látogatás a majomerdőbe. Este visszatérés a dzsungel lodge szállásra. Vacsora és szállás a lodge-ban.

Nagy Brazília - Manaus-Iguacu 6. nap

A korai reggeli után rövid szabadidő pihenésre, búcsú az amazóniai esőerdő semmihez sem hasonlítható világától. Indulás hajóval a Vizek Találkozásához, egy lenyűgöző természeti jelenséghez, ahol a sárga színű Amazonas és a fekete Rio Negro találkozik és immár egybefolyva hömpölyög tovább a perui határ felé. A két folyó a manausi torkolatnál találkozva szabad szemmel is jól láthatóan különül el, nem csak színük, de hőmérsékletük is eltérő. Ebéd egy Janauari-tavon ,,lebegő", cölöpökön álló étteremben. Transzfer a manausi repülőtérre, délután továbbutazás helyi repülőjárattal, átszállással Foz do Iguacuba.

Nagy Brazília - Iguacu 7. nap

Megérkezés Iguacuba a kora hajnali órákban. Transzfer a szállodába, pihenés. Reggeli után ismerkedés az Iguacu-vízesésekkel félnapos kirándulás keretében: a brazil oldal zuhatagainak megtekintése. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző Iguacu-vízesés a világ egyik legszebbje, összesen 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. A program után fakultatív Macuco-szafari kirándulás keretében lehetőség nyílik motorcsónakokkal a vízesések közelébe hajózni és egy közeli és izgalmas szemszögből megcsodálni a zuhatagokat. A kirándulás alatt ebéd egy helyi étteremben. Szállás Foz do Iguacuban.

Nagy Brazília - Iguacu 8. nap

Reggeli után félnapos kirándulás: az argentin oldal vízeséseinek megtekintése. Utazás kisvonattal, majd gyalogtúra a vízesésekhez. A kilátópontokról Garganta do Diablo, vagyis az Ördögtorok zuhatag csodálható meg, mely a vízesések legnagyobbika és 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe. A lezúduló víz dübörgése már messziről hallatszik, látványa pedig semmihez sem hasonlítható. Út közben ebéd. Este fakultatív Rafain-show: grill büfévacsora egy tipikus brazil étteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét es népművészetét bemutató folklór műsor követ. Szállás Foz do Iguacuban.

Nagy Brazília - Rio de Janeiro 9. nap

Transzfer a repülőtérre, elutazás Rio de Janeiro városába. A megérkezést követően panoráma városnézés a világ egyik legszebb városában. Ismerkedés a történelmi látnivalókkal és az olimpiai sétánnyal, ahol a ,,cariocák", vagyis a helyiek drukkoltak kedvenceiknek a 2016-os nyári olimpiai játékokon. Látogatás a Centro városrészben, amely az üzleti élet központja, itt található az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, a riói karneválok helyszínére. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár és a Szépművészeti Múzeum látható. A 2016-os Olimpiára megépített kikötői rész, a Poero Maravilha, az olimpiai sétány és a Mauá tér a város legújabb ékességei. A program után ebéd egy belvárosi étteremben. Szállás Rio de Janeiróban, a Copacabana mellett lévő Leme beach tengerparti szállodájában.

Nagy Brazília - Rio de Janeiro 10. nap

Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót. A program után fakultatív kirándulási lehetőség egy szambaiskolába, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100 000 szambatáncost hoz lázba a minden évben februárban megrendezésre kerülő karnevál, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. Látogatás az egyik vezető szambaiskolába, ismerkedés a szambaiskola életével, a szamba történetével és a karneválok múltjával és még arra is lehetőség nyílik, hogy az utasok a parádés kosztümöket magukra öltve megörökítsék az eseményt. Szállás Rio de Janeiró-ban.

Nagy Brazília - Rio de Janeiro-Petropolis 11. nap

Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: egész napos látogatás Petropolisban ebéddel. Petropolis, a Riótól autóbusszal 2 órára lévő lenyűgöző ,,császári város" az 1800-as években az uralkodócsalád nyári rezidenciájául szolgált. Épületeivel, bájos utcáival hűen őrzi I. és II. Péter császár emlékét. A Császári Múzeum megtekintése, melynek az egykori nyári rezidencia ad otthont és ahol értékes bútorok és személyes tárgyak mesélnek a régi időkről. Este fakultatív program: büfévacsora, majd Rio legújabb szamba show-jának, a Ginga Tropicalnak megtekintése. A show a brazil táncokat mutatja be az afrikai gyökerektől, a szamba, a capoeira, a forró látványos elemeivel ismerkedhetnek a résztvevők. Szállás Rio de Janeiró-ban.

Nagy Brazília - Rio de Janeiro-Budapest 12. nap

A délelőtt szabad. Fakultatív hajókirándulás a Guanabara-öbölben. Transzfer a Marina di Gloria kikötőbe, ahol hajóra szállva a hazautazás előtt még egyszer alkalom nyílik Rio legszebb látnivalóinak megtekintésére a híres öbölből nyíló festői panorámával. A déli órákban transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, lisszaboni átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

Nagy Brazília - Budapest 13. nap

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint a délutáni órákban.

A programok az esetleges menetrendmódosulás-, a dzsungel lodge kirándulásai az időjárás függvényében változhatnak!

Minimum létszám: 16 fő.

Szállás:

9 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban, 2 éjszakai szállás az amazóniai esőerdőben standard kategóriájú lodge kétágyas, egyszerű berendezésű szobáiban.

x

Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Salvador de Bahia / Rio de Janeiro - Budapest útvonalon, valamint belső repülőjáratokkal, átszállással Salvador de Bahia - Manaus - Iguacu - Rio de Janeiro útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal 

 • 9 éjszakai szállás helyi négycsillagos városi szállodák, valamint 2 éjszakai szállás amazóniai standard kategóriájú lodge kétágyas szobáiban

 • 11 alkalommal reggeli, 9 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora a leírás szerint 

 • a leírás szerinti programok és kirándulások belépőjegyek nélkül 

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • illetékek 

 • belépőjegyek felára 

 • borravalók 

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás 

 • útlemondási biztosítás 

 • fakultatív programok (minimum létszám: 12 fő)


Iguacu - Macuco-szafari 35 000 Ft/fő
Iguacu - vacsora és Rafain show 25 000 Ft/fő
Rio - látogatás egy szambaiskolában 22 000 Ft/fő
Rio - Petropolis kirándulás ebéddel 32 000 Ft/fő
Rio - vacsora és Ginga Tropical show 52 000 Ft/fő
Rio - hajókirándulás a Guanabara-öbölben 19 000 Ft/fő
 

Fakultatív programok

Iguacu - Macuco-szafari
Iguacu - Macuco-szafari
35.000 Ft / fő
Rio - látogatás egy szambaiskolában
Rio - látogatás egy szambaiskolában
22.000 Ft / fő
Rio - Petropolis kirándulás ebéddel
Rio - Petropolis kirándulás ebéddel
32.000 Ft / fő
Rio - hajókirándulás a Guanabara-öbölben
Rio - hajókirándulás a Guanabara-öbölben
19.000 Ft / fő

NAGY BRAZÍLIA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5
Az ár nem tartalmazza
 • Belépők felára: 68000 Ft fő*
 • Iguacu - vacsora és Rafain show: 25000 Ft fő
 • Illetékek: 185000 Ft fő*
 • Rio - vacsora és Ginga Tropical show: 52000 Ft fő
* kötelezően fizetendő
Transzfer
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

NAGY BRAZÍLIA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Körutazás Brazíliában

Leírás:

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Salvador de Bahia - Manaus/Amazónia - Iguacu - Rio de Janeiro

Időpont: 2019. május 11-23.

Nagy Brazília - Budapest-Salvador de Bahia 1. nap

Hajnalban elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, lisszaboni átszállással. Lisszabonban panoráma városnézés autóbusszal a rendelkezésre álló áttszállási idő függvényében. Délután továbbutazás Salvador de Bahia városába. Megérkezés a késő esti órákban Bahia állam fővárosába, mely portugál gyarmati építészeti stílusával, afro-brazilkultúrájával, gyönyörű fekvésével tűnik ki a brazil nagyvárosok sorából. Salvador de Bahia a XVI-XVII. században a Brazíliába érkező rabszolgakereskedelem központja volt. A színpompás város mindig az ünnepeké és a táncé a főszerep, ezért a boldogság fővárosának is nevezik. Transzfer a szállodába, szállás Salvador de Bahiában.

Nagy Brazília - Salvador de Bahia 2. nap

Egész napos városnézés során ismerkedés Salvador de Bahia felső és alsó városrészének látnivalóival. Utazás autóbusszal délre a hatalmas tengerparti öböl partán lévő Barra kerületbe, mely épületeivel a korai gyarmati idők emlékeit őrzi. Ezt követően látogatás az UNESCO Világörökség részét képező Pelourinho városrészhez, ahol a koloniális építészet emlékeinek dél-amerikai viszonylatban is legnagyobb öröksége látható. Séta a szűk, macskaköves utcácskákon a pasztell épületek között. A Lacerda lift - Brazília első liftje, majd a barokk S?o Francisco templom megtekintése, melynek csodálatos rózsafa faragványai és gazdagon aranyozott belseje is megcsodálható. Innen séta a Pelourinho térre, az óváros szívébe. A városnézés az alsóváros felfedezésével folytatódik, mely éles kontrasztban áll a felsővárossal. A Tororo-lagúna közepén az impozáns candomblé orixa (,,szellem") szobrokkal, a futball világbajnokságra épült Arena Fonte Nova labdarúgó stadionja, majd az Itapagipe-félsziget következik, ahol érezhetően lassúbb az élet, mint a nyüzsgő felsővárosban. Itt található a híres Bonfim templom, Brazília legnagyobb búcsújáró temploma, mely fontos helyszíne a misztikus afrobrazil Candomblé vallásnak is. Rövid megálló az ikonikus, közel 100 éves Sorveteria da Ribeira fagylaltozónál. A következő helyszín a Monserrat-negyed, ahonnan remek kilátás nyílik az öbölre és a városra, végül a Mercado Modelo színes piaca, ahol helyi árucikkek és ajándéktárgyak kaphatók. A program során ebéd egy helyi éteremben. Szállás Salvador de Bahiában.

Nagy Brazília - Salvador de Bahia-Manaus 3. nap

Reggeli után látogatás egy Capoeira - iskolában, ahol a különleges, gyakran akrobatikus mozgáselemekre épülő brazil harcművészeti kultúra rejtelmeibe pillanthatnak be a résztvevők. A Capoeira ősét az afrikai rabszolgák hozták magukkal Brazíliába az 1500-as években. Sokáig az alvilág egyik jelképe volt, (harc)művészeti szintre csak a XX. század elején emelkedett, amikor megnyílt Salvadorban az első Capoeira-iskola. A csoport résztvevői közelről láthatják gyakorolni a város egyik legnevesebb iskolájának harcművészeit és megfigyelhetik ezt a rendkívül bonyolult és a zenével szigorú összhangban lévő, inkább táncnak, mint küzdésnek tűnő mozgásformát. A program után rövid látogatás a Rio Vermelho színes piacán, ahol helyi portékák és kézműves tárgyak kaphatók. Ebéd a piac területén egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre, koradélután elutazás belső repülőjáratokkal, átszállással Manaus városába. Megérkezés a késő esti órákban. Transzfer a szállodába, ahol késői vacsora vagy hideg csomag. Szállás Manaus városában.

Nagy Brazília - Manaus - Amazónia 4. nap

A Rio Negro és az Amazonas folyók találkozásánál fekvő Manaus Amazonas állam székhelye és igazi metropolisz. Az óváros párizsias hangulata és szecessziós épületei meglepik a látogatókat, gazdag építészete az egykor virágzó kaucsuk-kereskedelemnek köszönhető. Félnapos városnézés a Teatro Amazonas operaház megtekintésével, mely Manaus legkiemelkedőbb látnivalója. A díszes, reneszánsz stílusú monumentális épület a világ egyik legpompásabb operaháza, belsőépítészetéhez a gondosan válogatott minőségi anyagokat - kerámiát, üveget, márványt, kelméket, festményeket - Európából hozatták. Ezt követően rövid megálló a Rio Negro palotánál, a kormány egykori hivatalos székhelyénél, majd a jellegzetes, cölöpökön álló házak (palafitas) mellett folytatódik az út. Végül látogatás az Adolpo Lisboa városi piacnál, ahonnan a kikötő is látható. Transzfer hajóval (kb. 1,5 óra) a Rio Negro folyón a dzsungel mélyén megbúvó lodge típusú szálláshelyre. Kezdetét veszi a program egyik legkülönlegesebb része: az amazóniai esőerdő felfedezése izgalmas programokkal és ennek a hatalmas, áthatolhatatlan és lenyűgöző természeti csodának a megtapasztalása testközelből. A lodge-ba érkezést követően ebéd, majd a szobák elfoglalása. Délután a folyó élővilágának felfedezése helyi vezetővel, mely során kajmánok, kis szerencsével éjszakai sólymok, kígyók és békák figyelhetők meg. Vacsora és szállás a lodge-ban.

Nagy Brazília - Amazónia / a dzsungelben 5. nap

A korai reggeli után séta a dzsungelben, látogatás egy cabloco (amazóniai lakos) otthonában, ahol ismerkedés a helyi szokásokkal, hagyományokkal. A résztvevők a manióka liszt készítés rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek, mely a trópusi éghajlatot kedvelő manióka gyökérgumójából készül. Visszatérés a lodge-ba, ahol ebéd. Délután utazás kenuval egy igapóba, mely folyóvízzel elárasztott erdőséget jelent; piranha halászat, majd látogatás a majomerdőbe. Este visszatérés a dzsungel lodge szállásra. Vacsora és szállás a lodge-ban.

Nagy Brazília - Manaus-Iguacu 6. nap

A korai reggeli után rövid szabadidő pihenésre, búcsú az amazóniai esőerdő semmihez sem hasonlítható világától. Indulás hajóval a Vizek Találkozásához, egy lenyűgöző természeti jelenséghez, ahol a sárga színű Amazonas és a fekete Rio Negro találkozik és immár egybefolyva hömpölyög tovább a perui határ felé. A két folyó a manausi torkolatnál találkozva szabad szemmel is jól láthatóan különül el, nem csak színük, de hőmérsékletük is eltérő. Ebéd egy Janauari-tavon ,,lebegő", cölöpökön álló étteremben. Transzfer a manausi repülőtérre, délután továbbutazás helyi repülőjárattal, átszállással Foz do Iguacuba.

Nagy Brazília - Iguacu 7. nap

Megérkezés Iguacuba a kora hajnali órákban. Transzfer a szállodába, pihenés. Reggeli után ismerkedés az Iguacu-vízesésekkel félnapos kirándulás keretében: a brazil oldal zuhatagainak megtekintése. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző Iguacu-vízesés a világ egyik legszebbje, összesen 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. A program után fakultatív Macuco-szafari kirándulás keretében lehetőség nyílik motorcsónakokkal a vízesések közelébe hajózni és egy közeli és izgalmas szemszögből megcsodálni a zuhatagokat. A kirándulás alatt ebéd egy helyi étteremben. Szállás Foz do Iguacuban.

Nagy Brazília - Iguacu 8. nap

Reggeli után félnapos kirándulás: az argentin oldal vízeséseinek megtekintése. Utazás kisvonattal, majd gyalogtúra a vízesésekhez. A kilátópontokról Garganta do Diablo, vagyis az Ördögtorok zuhatag csodálható meg, mely a vízesések legnagyobbika és 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe. A lezúduló víz dübörgése már messziről hallatszik, látványa pedig semmihez sem hasonlítható. Út közben ebéd. Este fakultatív Rafain-show: grill büfévacsora egy tipikus brazil étteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét es népművészetét bemutató folklór műsor követ. Szállás Foz do Iguacuban.

Nagy Brazília - Rio de Janeiro 9. nap

Transzfer a repülőtérre, elutazás Rio de Janeiro városába. A megérkezést követően panoráma városnézés a világ egyik legszebb városában. Ismerkedés a történelmi látnivalókkal és az olimpiai sétánnyal, ahol a ,,cariocák", vagyis a helyiek drukkoltak kedvenceiknek a 2016-os nyári olimpiai játékokon. Látogatás a Centro városrészben, amely az üzleti élet központja, itt található az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, a riói karneválok helyszínére. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár és a Szépművészeti Múzeum látható. A 2016-os Olimpiára megépített kikötői rész, a Poero Maravilha, az olimpiai sétány és a Mauá tér a város legújabb ékességei. A program után ebéd egy belvárosi étteremben. Szállás Rio de Janeiróban, a Copacabana mellett lévő Leme beach tengerparti szállodájában.

Nagy Brazília - Rio de Janeiro 10. nap

Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót. A program után fakultatív kirándulási lehetőség egy szambaiskolába, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100 000 szambatáncost hoz lázba a minden évben februárban megrendezésre kerülő karnevál, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. Látogatás az egyik vezető szambaiskolába, ismerkedés a szambaiskola életével, a szamba történetével és a karneválok múltjával és még arra is lehetőség nyílik, hogy az utasok a parádés kosztümöket magukra öltve megörökítsék az eseményt. Szállás Rio de Janeiró-ban.

Nagy Brazília - Rio de Janeiro-Petropolis 11. nap

Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: egész napos látogatás Petropolisban ebéddel. Petropolis, a Riótól autóbusszal 2 órára lévő lenyűgöző ,,császári város" az 1800-as években az uralkodócsalád nyári rezidenciájául szolgált. Épületeivel, bájos utcáival hűen őrzi I. és II. Péter császár emlékét. A Császári Múzeum megtekintése, melynek az egykori nyári rezidencia ad otthont és ahol értékes bútorok és személyes tárgyak mesélnek a régi időkről. Este fakultatív program: büfévacsora, majd Rio legújabb szamba show-jának, a Ginga Tropicalnak megtekintése. A show a brazil táncokat mutatja be az afrikai gyökerektől, a szamba, a capoeira, a forró látványos elemeivel ismerkedhetnek a résztvevők. Szállás Rio de Janeiró-ban.

Nagy Brazília - Rio de Janeiro-Budapest 12. nap

A délelőtt szabad. Fakultatív hajókirándulás a Guanabara-öbölben. Transzfer a Marina di Gloria kikötőbe, ahol hajóra szállva a hazautazás előtt még egyszer alkalom nyílik Rio legszebb látnivalóinak megtekintésére a híres öbölből nyíló festői panorámával. A déli órákban transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, lisszaboni átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

Nagy Brazília - Budapest 13. nap

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint a délutáni órákban.

A programok az esetleges menetrendmódosulás-, a dzsungel lodge kirándulásai az időjárás függvényében változhatnak!

Minimum létszám: 16 fő.

Szállás:

9 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban, 2 éjszakai szállás az amazóniai esőerdőben standard kategóriájú lodge kétágyas, egyszerű berendezésű szobáiban.

x

Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Salvador de Bahia / Rio de Janeiro - Budapest útvonalon, valamint belső repülőjáratokkal, átszállással Salvador de Bahia - Manaus - Iguacu - Rio de Janeiro útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal 

 • 9 éjszakai szállás helyi négycsillagos városi szállodák, valamint 2 éjszakai szállás amazóniai standard kategóriájú lodge kétágyas szobáiban

 • 11 alkalommal reggeli, 9 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora a leírás szerint 

 • a leírás szerinti programok és kirándulások belépőjegyek nélkül 

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • illetékek 

 • belépőjegyek felára 

 • borravalók 

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás 

 • útlemondási biztosítás 

 • fakultatív programok (minimum létszám: 12 fő)


Iguacu - Macuco-szafari 35 000 Ft/fő
Iguacu - vacsora és Rafain show 25 000 Ft/fő
Rio - látogatás egy szambaiskolában 22 000 Ft/fő
Rio - Petropolis kirándulás ebéddel 32 000 Ft/fő
Rio - vacsora és Ginga Tropical show 52 000 Ft/fő
Rio - hajókirándulás a Guanabara-öbölben 19 000 Ft/fő
 

VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!