Utazás keresése

Utazás alapadatai

Típusa:Körutazás
Utazás módja:Egyéni
Úticél: Madagaszkár, Körutazás Madagaszkáron
Időtartam: 11 nap / 10 éjszaka
Indulás helye:
Indulás ideje:2018-05-26
Megjegyzés: Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba 2 fő esetén (Hotel 2*) 2 fő
Szállás neve: A szigetország fővárosától az ország keleti tengerpartjáig
Ellátás: félpanziós
Szobatípus neve: Kétágyas szoba 2 fő esetén (Hotel 2*) 2 fő
Utazás ára: 509.900 Ft/fő
Módosítomi

Program:

Madagaszkár legzöldebb tájai, legdúsabb esőerdői, legnagyobb lemúrfaja, legzamatosabb gyümölcsei, legkülönlegesebb fűszerei, és az ország talán legszebb szigete, amely a világ egyik legfontosabb bálnamegfigyelő helye. Élmények sokaságát nyújtó utazás, amelyet a Sainte-Marie szigetén töltött, álomba illő nyaralásunkkal koronázunk meg, a hosszúszárnyú bálnák társaságában!

 

1 nap: Antananarivo (érkezés)
A repülőjárattól függően, de valószínűleg a délutáni/esti órákban fogunk megérkezni Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba. A járat érkezésétől függ, hogy lesz-e más programunk ezen a napon.
Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga.

2. nap: Antananarivo - Andasibe
Miután megreggeliztünk, elindulunk kelet felé, hogy megkezdjük felfedező utunkat ezen a csodálatos szigeten. Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük : krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók - de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk,  valamint különleges lepkékkel. Estére megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, két híres park : az Analamazoatra Nemzeti Park és a Mantadia Nemzeti Park mellé.
Szállás és vacsora: Hotel Andasibe

3. nap : Andasibe
Reggeli a szállodában. A mai napon a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra és Mantadia Nemzeti Parkokat látogatjuk meg, mivel ez a hely arról híres, hogy az itt található esőerdők a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthonai. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (például a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj.
Opcionális program: látogassuk meg a Vakona Forest Lodge magán rezervátumát, ahol kiváló lehetőségünk lesz, hogy elkészítsük szelfinket az itt élő  barátságos lemúrokkal ! (A belépőt a program ára nem tartalmazza.)
Szállás és vacsora: Hotel Andasibe

4. nap: Andasibe - Tamatave
Reggeli a szállodában. A mai napon Tamatave-be utazunk tovább, amely Madagaszkár második legnagyobb városa, legnagyobb kikötővárosa, egy gyönyörű óceánparti település. A délutánt városnézéssel töltjük, méghozzá pousse-pousse-on (az egyik legnépszerűbb helyi közlekedési eszköz, a riksa madagaszkári neve) elvegyülünk a város mindig nyüzsgő életében, a kókuszvíz árusokkal teli tengerparti sétány zsivajában, végigsétálunk a híres, két oldalt pálmafákkal szegélyezett nagy főutcán.
Szállás és vacsora: Hotel La Veranda

5. nap: Tamatave - Pangalanes folyórendszer
Reggeli a szállodában. Gyönyörű kirándulásra indulunk ma: hajótúrát teszünk a Pangalanes folyórendszer mentén, amely a keleti part természetes lagúnáit és mesterséges víztározóit köti össze és összesen 460 km hosszú. A széles folyócsatornán haladva varázslatos, időtlen nyugalmat sugárzó tájak, dús, buja növényzet, kis halászfalvak és tradicionális módszerrel halászó halászok alkotják a természet és ember egységét, és nyújtanak felejthetetlen élményt. Hajónk mellett banánnal, ananásszal és egyéb áruval megrakodott pirogue-ok (csak fából, 100%-ig kézi munkával készült tradicionális halászcsónak) haladnak el. A falubeliek a partról intenek üdvözlést, ahogy elhaladunk előttük, míg a gyerekek a vízbe vetik magukat, hogy a hajó hullámait kövessék. Hajós túránk során kikötünk Akanin'ny Nofy-ban, amely egy elvarázsolt hely, a nyugalom, béke és érintetlen természet szigete. Nem véletlen, hogy a hely nevének jelentése Az álmok fészke. Akanin'ny Nofy a Madagaszkárnak ezen a keleti partszakaszán található sűrű tó-és folyóhálózat egyik kis szárazföldi területe. Az Indiai-óceántól mindössze egy homokdűne-sáv választja el, amely némely helyen csupán pár méter széles. Itt található a Palmarium Magánrezervátum, amely számtalan természeti csodát rejt és a félszigeten 50 hektáron terül el. A park meglátogatása során nem csak a Madagaszkárnak e területén jellemző trópusi, csapadékban is gazdag éghajlatára jellemző növényfajokat találunk (pálmafák, akáciák, fahéjfák, stb.), hanem a szigetország déli régiójára jellemző, az ott uralkodó szárazsághoz rendkívül kreatív módon alkalmazkodott fajokat is. Természetesen ismét találkozunk lemúrokkal is : több, mint 10 szabadon élő lemúrfajt találhatunk a parkban.  
Mai programunk tartalmazza piknik ebédünket is. Hajóval térünk vissza Tamatave-ba.
Szállás és vacsora: Hotel La Veranda

6. nap: Tamatave - Soanierana Ivongo - Sainte Marie
Reggeli a szállodában. Továbbhaladunk az Indiai óceán partvidékén, ezúttal a sziget keleti partján és észak felé folytatva utunkat. Egyik oldalon a tenger kékje, másik oldalon a buja zöld növényzettel, virágokkal borított hegyoldalak szegélyezik utunkat. A csöppnyi, ám annál nehezebben kimondható névvel rendelkező Soanierana Ivongo az úti célunk, itt szállunk hajóra, hogy egy órás hajóút után megérkezzünk Sainte Marie gyönyörű szigetére, ahol felejthetetlen tengerparti pihenésünket fogjuk tölteni. Miközben autónk a szállodánkba visz minket, már megcsodálhatjuk útközben a sziget szépséges tájait és a minket mindenhol körülvevő varázslatos színű tengert. Az itt töltött napok alatt élvezzük a puha, fehér homokos, végtelen strandokat, miközben a parton lustálkodó kaméleonok, makik nézegetnek minket, fürdőzőket. Étkezésünket, ha szeretnénk, a homokos tengerparton szolgálják fel, természetesen az aznap halászott tenger gyümölcseiből... és miért is ne kóstoljuk meg a frissen fogott langusztát, amelyet az itthonihoz képest tizedáron kaphatunk meg?  Merészkedjünk beljebbre a kristálytiszta türkizkék vízben és fedezzük fel a sokszínű, csodálatos zátonyokat és színes lakóikat, akár csak búvárszemüveggel és pipával, akár mélyvízi palackos búvárkodás során. A fő attrakció ezeken kívül a hosszúszárnyú bálnák látogatása (július és szeptember között) a szigetcsoporthoz! Semmiképpen se hagyjuk ki a bálnamegfigyelő túrát, amely során megtekinthetjük a hosszúszárnyú bálnákat, amint kis borjaikkal játszadoznak és szerelmi táncukat mutatják be. Az este elérkeztével a helyi, cukornádból készült rumokat kóstolgatva élvezzük a minket körülvevő hihetetlen nyugalmat... és miközben a varázsos naplementében gyönyörködünk, szívjuk be az este virágos, bódító, trópusi illatát.
Vacsora és szállás: Lakana Hotel vagy Masoandro Lodge

7. nap: Sainte Marie
Reggeli a szállodában. Szabad program az óceánparton : ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra és hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját, de számtalan különleges, szépséges és izgalmas fakultatív program közül is választhatunk.
Vacsora és szállás: Lakana Hotel vagy Masoandro Lodge

8.-9. nap: Sainte Marie
Reggeli a szállodában, majd szabad program az óceánparton.
Vacsora és szállás: Lakana Hotel vagy Masoandro Lodge

10. Sainte Marie - Antananarivo
Reggeli a szállodában. Szabad program az óceánparton, majd a járat indulási időpontjától függően transzfer a kis sziget repülőterére, hogy visszarepüljünk a fővárosba, Antananarivoba. Autónk Antananarivoban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. A járat érkezésétől függ, hogy lesz-e még más programunk ezen a napon. Amennyiben a járat érkezése engedi, ma délután meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot. A parkban kilenc fajtát képviselő lemurok élnek, teljesen szabadon. A látogatók így közelről  megismerkedhetnek a hatalmas madagaszkári sziget néhány jellemző állatfajával. A közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk! A Lemúr Parkot azzal a céllal hozták létre, hogy egyrészt minél több látogató megismerhesse ezt a csodálatos, egyedülálló és barátságos élőlényt, másrészt hogy az évek múlásával a születések számának növekedésével minél több a parkban született lemúrt telepítsenek vissza eredeti élőhelyükre.
Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga

11. nap: Antananarivo - Budapest
Reggeli a szállodában. Reggeli után városnézésre indulunk Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az << alsó >> és << felső >> várost, valamint, ha időnk engedi, a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotát is. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is!  Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb.
Délután/este autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

Ajánlott időpontok: általában a legkellemesebb idő az utazáshoz április és november között van. Január, február és márciusban nem ajánljuk az utazást az ország keleti részébe: itt ekkor elég sok esőre és esetleg ciklonokra is számíthatunk. Madagaszkáron két évszak van: a meleg és esős évszak novembertől áprilisig tart, december és február között nagyon meleg lehet, és esőkre is számíthatunk. A száraz és enyhébb évszak májustól októberig tart, július-augusztusban a sziget közepén található felföldeken a hőmérséklet 6-7 fokig leeshet. Az ország többi részében és a tengerpartokon azonban ilyenkor is, tehát egész évben meleg van. A bálnaszezon Sainte Marie szigetén július és szeptember között van.

2 és 4 fő esetén az idegenvezető a sofőr is. Az 1-től a 6. napig utazik a vendégekkel, majd visszaindul a fővárosba, hogy visszavigye az autót és fogadni tudja őket a reptéren, a vendégeknek pedig szervezünk egy másik autót, amely kiviszi őket a Sainte Marie-i reptérre. 8 főtől az idegenvezető végig, minden nap a csoporttal van.

x

Ár tartalmazza:

 • a szállásokat középkategóriás hotelekben és lodge-okban (kétágyas szobában),
 • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora),
 • a bérelt jármű költségeit az út teljes idejére (üzemanyaggal, sofőrrel),
 • angol nyelvű idegenvezetőt,
 • belépőt a megjelölt programokra,
 • nemzeti parkokban a helyi idegenvezető díját.

Ár nem tartalmazza:

 • a nemzetközi és a belföldi repülőjegy díját,
 • az ebédek és az italok költségét,
 • az esetleges fakultatív programok költségeit,
 • a vízumot (kb 30 euró, a repülőtéren érkezéskor igényelhető és felvehető),
 • biztosítást és a borravalókat.

Vízum: A jelenleg érvényes rendelkezés szerint egy hónapot nem meghaladó tartózkodás esetén a vízum díja kb. 30 EUR, a reptéren igényelhető és felvehető. Az útlevélnek a kiutazástól számított legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie!

Madagaszkár - Körút és nyaralás a lemúrok és a vanília országában utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

Május
Június
Július
Augusztus
Szeptember
Október
November
December
2018. Május
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
2018. Június
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
2018. Július
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
2018. Augusztus
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
2018. Szeptember
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
2018. Október
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
2018. November
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
2018. December
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5
Az ár nem tartalmazza
 • Sztornó biztosítás: 1.50 % *
* kötelezően fizetendő
Útlemondási biztosítás

A szigetország fővárosától az ország keleti tengerpartjáig

Madagaszkár, Körutazás Madagaszkáron

Program:

Madagaszkár legzöldebb tájai, legdúsabb esőerdői, legnagyobb lemúrfaja, legzamatosabb gyümölcsei, legkülönlegesebb fűszerei, és az ország talán legszebb szigete, amely a világ egyik legfontosabb bálnamegfigyelő helye. Élmények sokaságát nyújtó utazás, amelyet a Sainte-Marie szigetén töltött, álomba illő nyaralásunkkal koronázunk meg, a hosszúszárnyú bálnák társaságában!

 

1 nap: Antananarivo (érkezés)
A repülőjárattól függően, de valószínűleg a délutáni/esti órákban fogunk megérkezni Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba. A járat érkezésétől függ, hogy lesz-e más programunk ezen a napon.
Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga.

2. nap: Antananarivo - Andasibe
Miután megreggeliztünk, elindulunk kelet felé, hogy megkezdjük felfedező utunkat ezen a csodálatos szigeten. Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük : krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók - de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk,  valamint különleges lepkékkel. Estére megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, két híres park : az Analamazoatra Nemzeti Park és a Mantadia Nemzeti Park mellé.
Szállás és vacsora: Hotel Andasibe

3. nap : Andasibe
Reggeli a szállodában. A mai napon a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra és Mantadia Nemzeti Parkokat látogatjuk meg, mivel ez a hely arról híres, hogy az itt található esőerdők a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthonai. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (például a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj.
Opcionális program: látogassuk meg a Vakona Forest Lodge magán rezervátumát, ahol kiváló lehetőségünk lesz, hogy elkészítsük szelfinket az itt élő  barátságos lemúrokkal ! (A belépőt a program ára nem tartalmazza.)
Szállás és vacsora: Hotel Andasibe

4. nap: Andasibe - Tamatave
Reggeli a szállodában. A mai napon Tamatave-be utazunk tovább, amely Madagaszkár második legnagyobb városa, legnagyobb kikötővárosa, egy gyönyörű óceánparti település. A délutánt városnézéssel töltjük, méghozzá pousse-pousse-on (az egyik legnépszerűbb helyi közlekedési eszköz, a riksa madagaszkári neve) elvegyülünk a város mindig nyüzsgő életében, a kókuszvíz árusokkal teli tengerparti sétány zsivajában, végigsétálunk a híres, két oldalt pálmafákkal szegélyezett nagy főutcán.
Szállás és vacsora: Hotel La Veranda

5. nap: Tamatave - Pangalanes folyórendszer
Reggeli a szállodában. Gyönyörű kirándulásra indulunk ma: hajótúrát teszünk a Pangalanes folyórendszer mentén, amely a keleti part természetes lagúnáit és mesterséges víztározóit köti össze és összesen 460 km hosszú. A széles folyócsatornán haladva varázslatos, időtlen nyugalmat sugárzó tájak, dús, buja növényzet, kis halászfalvak és tradicionális módszerrel halászó halászok alkotják a természet és ember egységét, és nyújtanak felejthetetlen élményt. Hajónk mellett banánnal, ananásszal és egyéb áruval megrakodott pirogue-ok (csak fából, 100%-ig kézi munkával készült tradicionális halászcsónak) haladnak el. A falubeliek a partról intenek üdvözlést, ahogy elhaladunk előttük, míg a gyerekek a vízbe vetik magukat, hogy a hajó hullámait kövessék. Hajós túránk során kikötünk Akanin'ny Nofy-ban, amely egy elvarázsolt hely, a nyugalom, béke és érintetlen természet szigete. Nem véletlen, hogy a hely nevének jelentése Az álmok fészke. Akanin'ny Nofy a Madagaszkárnak ezen a keleti partszakaszán található sűrű tó-és folyóhálózat egyik kis szárazföldi területe. Az Indiai-óceántól mindössze egy homokdűne-sáv választja el, amely némely helyen csupán pár méter széles. Itt található a Palmarium Magánrezervátum, amely számtalan természeti csodát rejt és a félszigeten 50 hektáron terül el. A park meglátogatása során nem csak a Madagaszkárnak e területén jellemző trópusi, csapadékban is gazdag éghajlatára jellemző növényfajokat találunk (pálmafák, akáciák, fahéjfák, stb.), hanem a szigetország déli régiójára jellemző, az ott uralkodó szárazsághoz rendkívül kreatív módon alkalmazkodott fajokat is. Természetesen ismét találkozunk lemúrokkal is : több, mint 10 szabadon élő lemúrfajt találhatunk a parkban.  
Mai programunk tartalmazza piknik ebédünket is. Hajóval térünk vissza Tamatave-ba.
Szállás és vacsora: Hotel La Veranda

6. nap: Tamatave - Soanierana Ivongo - Sainte Marie
Reggeli a szállodában. Továbbhaladunk az Indiai óceán partvidékén, ezúttal a sziget keleti partján és észak felé folytatva utunkat. Egyik oldalon a tenger kékje, másik oldalon a buja zöld növényzettel, virágokkal borított hegyoldalak szegélyezik utunkat. A csöppnyi, ám annál nehezebben kimondható névvel rendelkező Soanierana Ivongo az úti célunk, itt szállunk hajóra, hogy egy órás hajóút után megérkezzünk Sainte Marie gyönyörű szigetére, ahol felejthetetlen tengerparti pihenésünket fogjuk tölteni. Miközben autónk a szállodánkba visz minket, már megcsodálhatjuk útközben a sziget szépséges tájait és a minket mindenhol körülvevő varázslatos színű tengert. Az itt töltött napok alatt élvezzük a puha, fehér homokos, végtelen strandokat, miközben a parton lustálkodó kaméleonok, makik nézegetnek minket, fürdőzőket. Étkezésünket, ha szeretnénk, a homokos tengerparton szolgálják fel, természetesen az aznap halászott tenger gyümölcseiből... és miért is ne kóstoljuk meg a frissen fogott langusztát, amelyet az itthonihoz képest tizedáron kaphatunk meg?  Merészkedjünk beljebbre a kristálytiszta türkizkék vízben és fedezzük fel a sokszínű, csodálatos zátonyokat és színes lakóikat, akár csak búvárszemüveggel és pipával, akár mélyvízi palackos búvárkodás során. A fő attrakció ezeken kívül a hosszúszárnyú bálnák látogatása (július és szeptember között) a szigetcsoporthoz! Semmiképpen se hagyjuk ki a bálnamegfigyelő túrát, amely során megtekinthetjük a hosszúszárnyú bálnákat, amint kis borjaikkal játszadoznak és szerelmi táncukat mutatják be. Az este elérkeztével a helyi, cukornádból készült rumokat kóstolgatva élvezzük a minket körülvevő hihetetlen nyugalmat... és miközben a varázsos naplementében gyönyörködünk, szívjuk be az este virágos, bódító, trópusi illatát.
Vacsora és szállás: Lakana Hotel vagy Masoandro Lodge

7. nap: Sainte Marie
Reggeli a szállodában. Szabad program az óceánparton : ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra és hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját, de számtalan különleges, szépséges és izgalmas fakultatív program közül is választhatunk.
Vacsora és szállás: Lakana Hotel vagy Masoandro Lodge

8.-9. nap: Sainte Marie
Reggeli a szállodában, majd szabad program az óceánparton.
Vacsora és szállás: Lakana Hotel vagy Masoandro Lodge

10. Sainte Marie - Antananarivo
Reggeli a szállodában. Szabad program az óceánparton, majd a járat indulási időpontjától függően transzfer a kis sziget repülőterére, hogy visszarepüljünk a fővárosba, Antananarivoba. Autónk Antananarivoban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. A járat érkezésétől függ, hogy lesz-e még más programunk ezen a napon. Amennyiben a járat érkezése engedi, ma délután meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot. A parkban kilenc fajtát képviselő lemurok élnek, teljesen szabadon. A látogatók így közelről  megismerkedhetnek a hatalmas madagaszkári sziget néhány jellemző állatfajával. A közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk! A Lemúr Parkot azzal a céllal hozták létre, hogy egyrészt minél több látogató megismerhesse ezt a csodálatos, egyedülálló és barátságos élőlényt, másrészt hogy az évek múlásával a születések számának növekedésével minél több a parkban született lemúrt telepítsenek vissza eredeti élőhelyükre.
Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga

11. nap: Antananarivo - Budapest
Reggeli a szállodában. Reggeli után városnézésre indulunk Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az << alsó >> és << felső >> várost, valamint, ha időnk engedi, a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotát is. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is!  Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb.
Délután/este autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

Ajánlott időpontok: általában a legkellemesebb idő az utazáshoz április és november között van. Január, február és márciusban nem ajánljuk az utazást az ország keleti részébe: itt ekkor elég sok esőre és esetleg ciklonokra is számíthatunk. Madagaszkáron két évszak van: a meleg és esős évszak novembertől áprilisig tart, december és február között nagyon meleg lehet, és esőkre is számíthatunk. A száraz és enyhébb évszak májustól októberig tart, július-augusztusban a sziget közepén található felföldeken a hőmérséklet 6-7 fokig leeshet. Az ország többi részében és a tengerpartokon azonban ilyenkor is, tehát egész évben meleg van. A bálnaszezon Sainte Marie szigetén július és szeptember között van.

2 és 4 fő esetén az idegenvezető a sofőr is. Az 1-től a 6. napig utazik a vendégekkel, majd visszaindul a fővárosba, hogy visszavigye az autót és fogadni tudja őket a reptéren, a vendégeknek pedig szervezünk egy másik autót, amely kiviszi őket a Sainte Marie-i reptérre. 8 főtől az idegenvezető végig, minden nap a csoporttal van.

x

Ár tartalmazza:

 • a szállásokat középkategóriás hotelekben és lodge-okban (kétágyas szobában),
 • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora),
 • a bérelt jármű költségeit az út teljes idejére (üzemanyaggal, sofőrrel),
 • angol nyelvű idegenvezetőt,
 • belépőt a megjelölt programokra,
 • nemzeti parkokban a helyi idegenvezető díját.

Ár nem tartalmazza:

 • a nemzetközi és a belföldi repülőjegy díját,
 • az ebédek és az italok költségét,
 • az esetleges fakultatív programok költségeit,
 • a vízumot (kb 30 euró, a repülőtéren érkezéskor igényelhető és felvehető),
 • biztosítást és a borravalókat.

Vízum: A jelenleg érvényes rendelkezés szerint egy hónapot nem meghaladó tartózkodás esetén a vízum díja kb. 30 EUR, a reptéren igényelhető és felvehető. Az útlevélnek a kiutazástól számított legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie!

VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!