Utazás keresése

Utazás alapadatai

Típusa:Körutazás
Utazás módja:Repülő
Úticél: Costa Rica, Körutazás Costa Ricában
Időtartam: 18 nap / 16 éjszaka
Indulás helye: Budapest
Indulás ideje:2019-02-13
Megjegyzés: Ft/fő + repülőjegy, 2F, Reggeli, BUD
Szállás neve: Körutazás Közép-Amerikában (Repülövel)
Ellátás: reggeli
Szobatípus neve: Kétágyas szoba, 2 felnőtt
Utazás ára: 815.000 Ft/fő

Guatemala - El Salvador - Nicaragua - Costa Rica - Panama

Info:

[r]repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

helyi 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban

reggeli

 

Garantált indulás!

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Leiras:

1. nap: Budapest - Guatemalaváros - Antigua

Elutazás menetrend szerinti járattal, átszállással Közép-Amerikába. Guatemalába érkezés után a koloniál kisvárosba, a hangulatos Antiguába megyünk, ahol a következő éjszakát töltjük Szállás Antiguában (2 éj).

Szállás: Villa Colonial

2. nap: Antigua

Reggeli után a világörökségek körébe tartozó, barokk jellegű kisvárossal, Antiguával ismerkedünk. A város egykoron Guatemala harmadik fővárosa volt, s történelme során az 1773-as vulkánkitörésig a Guatemalai Alkirályság központjaként jegyezték. Sétálunk a város főterén, megnézzük a San José Katedrálist, a Kapucinus templomot, a Jáde Múzeumot és a régi udvarházakat. Antigua két vulkán ölelésében fekszik, a város híres, árkádos főutcáján járva elkészíthetjük a jellegzetes fotót az Agua vulkánnal, mely szinte a város védjegye. Ezután egy közeli farmra is ellátogatunk, ahol makadámdiót termesztenek. Programunk után visszatérünk a szállodába.  

3. nap: Antigua - Atitlán-tó

Reggeli után utazás a három vulkán ölelésében fekvő meseszép Atitlán-tóhoz. Egész Közép-Amerikában Guatemala, azon belül is az Atitlán-tó környéke az a hely, ahol az őslakosok leginkább megtartották a hagyományaikat. A falvakon áthaladva mindenhol láthatjuk a helyi népviseletbe öltözött asszonyokat, piacra igyekvő családokat. Az országban található több mint húsz etnikum nagy része maja-quiché eredetű. Útközben megállunk Sololá városkában, ahol megnézzük a helyi piacot, megismerkedünk a helyi terményekkel, gyümölcsökkel, valamint a népviseletek díszítőelemeinek szimbolikájával. ezután Panajachelbe érünk, majd ranszfer az Atitlán-tó partján található szállodánkba. Szállás Atitlán-tónál (1 éj).

Szállás:  Villa Santa Catarina

4. nap: Atilán-tó - Flores

A mai nap bejárjuk kishajóval az Atitlán-tavat, ahonnan fantasztikus fotókat készíthetünk az Atitlán, San Pedro és Tolimán vulkánokról. Az Atitlán-tó 1560 méterrel található a tengerszint felett, az ország 2. legnagyobb tava: 18 km hosszú,  legnagyobb szélessége 10 km, és több mint 300 méter mély. Hajózásunk közben több ízben is kiszállunk, hogy megismerhessük a környék ősi indián falvait. Meglátogatunk egy szövőműhelyt, és Santiago de Atitlán híres templomát, majd egy rövid szabadidő keretében lehetőség van vásárlásra is. Hajós programunk után visszatérünk Panajachelbe, és rövid pihenő után indulás Guatemalaváros repterére, ahonnan a késő délutáni órákban Floresbe utazunk. Szállás Floresben (2 éj).

Szállás: Villa Maya

5. nap: Tikal

Mai napunk a Világörökséghez tartozó Tikal romterületén telik, a Jaguár-templom, piramisok és egyéb műemlékek között. Tikal - a hangok helye - a legnagyobb volt a maják által alapított városok közül. A maja birodalom volt Mezo-Amerika legfejlettebb és leghosszabban tartó civilizációja, melyben az egyes városállamok önállóan, vagy laza szövetségben léteztek. A mai Guatemala, Honduras, Salvador és Mexikó déli részén építették az első városaikat. Tikal romjai mélyen az őserdőben találhatók, ceibák és mahagónik jellemzik a tájat; tukánok, jaguárok, koatik, agutik, bőgőmajmok és pókmajmok élnek errefelé. Tikal virágkorát a III-IX. század között élte, és népessége egykoron meghaladta a százezer főt. Műemlékeinek csak töredékét tárták fel eddig a régészek.

6. nap: Tikal - Quirigua - Copán

Reggeli után utazás busszal Hondurasba, Copánba. Hosszú út áll előttünk, bár a látnivalók kárpótolnak bennünket! Délutáni megállónk Quiriguá romvárosa lesz, mely az egykori maja civilizáció déli részének egyik jelentős városa volt. Romterülete a mai Guatemala keleti részén, Izabal megyében, a hondurasi határ közelében elterülő Quiringuá Nemzeti Park területén, a Motagua folyó alsó részének északi partján áll. A monumentális épületegyüttes piramisok, teraszok és lépcsők összetett rendszeréből áll. 1981 óta az Unesco kulturális világörökségnek része. A ma látható legszebb műemlékek a 8. századból valók, köztük sztélék, amelyek feliratai fontos információkat hordoznak a maja történelemmel, benne politikai és katonai eseményekkel, valamint az időszámítással kapcsolatban. A legnagyobb sztélé az úgynevezett E sztélé a maja kor legnagyobb fejtett kőtömbje, magassága több mint tíz méter, súlya eléri a hatvan tonnát. Szállás Copán (1 éj).

Szállás: Clarion Copan

7. nap: Copán - Joya de Cerén - San Salvador

Reggeli után megismerkedünk Copánnal, mely a klasszikus maja korszak egyik jelentős városa volt, és virágkora Kr.u. 600 és 800 közé tehető. Jellegzetessége az egymásba épült piramisok, templomok, teraszok valamint két udvar, amelyek különböző szinten épültek és lépcső köti össze őket. Két, majdnem párhuzamos sorban szinte teljes szobor formájú, leggyakrabban zöld tufakőből készült sztéléket láthatunk, előttük szintén szobor formájú oltárokkal. A város 15. uralkodójának idejében épült az ún. hieroglifalépcső, amely több mint 2200 hieroglifát tartalmaz és a város akkor 300 éves történetét beszéli el. Programunk után El Salvadorba indulunk: első utunk Közép-Amerika Pompeiébe visz, ahol egy vulkánkitörés betemetett egy egész falut, és így megnézhetjük, hogyan éltek a lakosai mintegy 1400 évvel ezelőtt. Szállás San Salvadorban (2 éj).

Szállás: Mirador Plaza

8. nap: San Salvador - Suschitoto - Suchitlan-tó

Reggeli után utazás Salvador legbájosabb városába, Suchitotoba, mely számtalan kolonális emléket őriz. A hely már a prekolumbián időkben is lakott volt, majd az őslakos indiánok legyőzése után a spanyol hódítók itt alapították meg San Salvador települést, a mai főváros elődjét. Macskaköves utcáival, fehér és színes házaival Suchitoto ma Salvador egyik kiemelkedő látványossága. Sétás városnézésünk után hajózunk a Suchitlán tavon, majd visszatérünk a fővárosba.

9. nap: San Salvador - San José

Reggeli után megismerkedünk San Salvador nevezetességeivel. A főváros az ország belsejét kitöltő széles fennsík, a Meseta Central középső részén fekszik egy hegyektől övezett medencében, a Río Acelhuate völgyében. Északnyugaton a San Salvador-vulkán kettős kúpja, az 1959 méter magas, kihűlt El Picacho és a szunnyadó, de még aktív, 1893 méter magasságú El Boquero magasodik a város fölé, míg dél felől valamivel alacsonyabb erdős hegyek határolják, és régi vulkánok maradványai zárják el a Csendes-óceánól. Városnézésünk során felkeressük a Kormányzati negyedet, a Katedrálist, a Rosario-templomot, az Archeológiai Múzeumot és az 1000 méter magasan található Planes de renderos kilátót is. Ezután a repülőtérre megyünk, hogy San Joséba indulunk. Szállás San Joséban (1 éj)

Szállás:  Palma Real

10. nap: Doka kávéültetvény - La Paz-vízesések

Ma elklezdünk megismerkedni a csodálatos természeti szépségeiről nevezetes Costa Ricával. A Karib-tenger és a Cendes-óceán ölelésében található ország magja egy 1500 méter magas fennsík, melyet a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt láncai fognak közre. Keleti partjait Kolumbusz 1502-ben fedezte fel. A nyugati partoknál 1519-ben járt először spanyol hajós, míg a belső magasföldet csak 1561-ben sikerült meghódítani. A spanyol gyarmati időkben a közlekedési nehézségek miatti viszonylagos elszigeteltségben a spanyol koronától való függés aránylag laza volt. Míg a többi spanyol gyarmat telepesei indiánokat dolgoztattak földjeiken, Costa Ricában kénytelenek voltak maguk megművelni azt. Így Costa Rica fejlődése különbözött szomszédaitól, és nem is alakultak ki oly mértékű társadalmi egyenlőtlenségek, mint a pld. Guatemalában. Mára Costa Rica az egyik legélhetőbb hely lett a világon, Közép-Amerika Svájcának is nevezik. Reggeli után először a Poás-vulkán oldalán található kávéültetvényt keressük fel, ahol megismerkedhetünk a kávétermesztés fortélyaival. Ezután a La Paz-vízesések következnek, ahol őserdei ösvényeken járunk, jobbról-balról zuhatagok között. Szállás Arenalban (2 éj).

Szállás:  Hotel Tilajari

11. nap: Arenal-vulkan - Titoku-hévforrások

Reggeli után egy kb. 2 órás túra keretében megismerkedünk az Arenal vulkánnal, mely Costa Rica legaktívabb vuljánja, 90 km-re észak-nyugatra San José városától. A vulkán 1657 m magas és az Arenal-tóra néz. Földrajzilag egy fiatal tűzhányó, melynek életkora kevesebb, mint 3000 év. 1968-ban az Arenal kitört és lerombolta Tabacón kisvárost. A kitörés következtében három kisebb kráter jött létre a nyugati oldalán, de ezek közül ma már csak egy létezik. A túra után jól megérdemelt pihenés következik a Titoku-hévforrásoknál, ahol különböző hőmérsékletű medencékben mártózhatunk.

12. nap: Arenal-vulkán - San José

Délelőtt visszaindulunk a fővárosba, és rövid városnézésen megismerkedhetünk San José nevezetességeivel. Costa Rica partjait Kolumbusz fedezte fel 1502-ben, az ország belső vidékeinek feltérképezése azonban mintegy fél évszázadot váratott még magára. A mai főváros egy kis templomnak köszönheti a nevét, melyet 1737-ben a fővárostól északnyugatra spanyol telepesek Szent József tiszteletére templomot emeltek. A templom körül kialakult település hamarosan a többszörösére bővült, mivel ösztönözték a környező völgyek lakóit a San Joséba való áttelepedésre. Kávé, kakaó és cukornád-termesztése, banánültetvényei, különböző mezőgazdasági terméket feldolgozó üzemei és a vasút kiépítése jótékonyan hatottak fejlődésére. San José ma egy eklektikus város, ahol már csak kevés koloniális épület található. Megnézzük a Katedrálist, a Nemzeti Színházat és sétálunk a belvárosban. Szállás San Joséban (2 éj).

Szállás:  Palma Real 

13. nap: Braulio Carrillo Nemzeti Park - Sarapiqui-folyó

Reggeli után a fővárostól 23 km-re fekvő, szintén trópusi esőerdőkkel borított, 47.500 hektár kiterjedésű Braulio Carrillo Nemzeti Parkba utazunk. A lombkorona-szint felett vezetett, nyitott gondolás drótkötélpályán haladva élvezzük a tájat, a vadon lüktetését. A parkban tett séta során megfigyeljük a különleges növény- és állatfajokat, majd  hajózunk a Sarapiqui-folyón, a leguánok, kajmánok, denevérek és különféle madarak birodalmában. Costa Ricát példamutató természetvédelem jellemzi, számtalan nemzeti partját az ökoturizmus jegyében üzemelteti.

14. nap: San José - Panamaváros

Reggeli után elrepülünk Panamavárosba. A várost 1519-ben alapította Pedro Arias de Ávila. A város a Peruból irányuló kereskedelem egy tranzitállomása lett. 1671-ben Henry Morgan a kalózaival megtámadta és kifosztotta a várost, mely ezután egy tűzvészben teljesen elpusztult. 1673-ban építették újjá az eredeti várostól 5 mérföldre délnyugatra. A 19. század közepén vasutat építettek Panamában, mely fellendítette a gazdaságot, melyet betetőzött a csatorna építése. Érkezés után már elkezdünk ismerkedni a történelmi múltú város nevezetességeivel: megállunk Ó-Panama romjainál, majd a Panama Csatornához megyünk, ahol megtekintjük a zsilipes átkelést a  Miraflores-gátnál. Rabul ejtő látvány, amint az óriási hajók elhelyezkednek a keskeny csatornában, s föl-le lifteznek a vízszintingadozások alatt. Szállás Panamavárosban (3 éj).

Szállás: Country Inn & Suites Panama Canal

15. nap: Embera indiánok - Régi Panama

Ma felkeressük a Chagres folyón az embera indiánok faluját, ahová motoros kenuval jutunk el. Az embera indiánok Kolumbia és Panama területén élnek, bár létszámuk összességében alig haladja meg a 80 ezer főt. A faluba érve megismerkedhetünk a szokásaikkal, a mindennapi életükkel, majd elfogyasztun egy általuk készített, ízletes ebédet. Ezután visszatérünk Panamavárosba, hogy megnézzük az Óváros nevezetességeit. Miután az előző nap látott Ó-Panamát Henry Morgan felgyújtotta a kalózaival, a lakosok védettebb helyen építették fel az új városukat, melyet sokáig fallal vettek körül. A modern felhőkarcolók árnyékában ez ma már a régi Panama, melynek a francia időkben épült házai, sétányai, kávézói és üzletei hamisítatlan karibi hangulatot árasztanak. Sétálva, gyalogosan fedezzük fel az Óváros látnivalóit, majd a szállodába megyünk. 

16. nap: Gatún-tó - Portobelo

Délelőtt kirándulás a Gatún-tóhoz, mely a Panama-csatorna zsiliprendszerét táplálja. A tó híres gránitalapú természetes szűkülete a Culebra, mely a tapasztalt hajósoknak is kihívást jelent. A Gatún-tó tulajdonképpen a Chagres folyó felduzzasztott vize, mely a Panama-csatorna jelentős részét képzi. A tó mintegy hét év alatt töltődött föl, ezzel a világ egyik legnagyobb, ember által készített tava lett. Kishajóval túrát teszünk a tavon, majd Portobeloba kirándulunk, melynek öblét Kolumbusz Kristóf fedezte fel. A város hosszú időn keresztül az Új Világ egyik legfontosabb kikötője volt, melyen áthaladtak a kincsekkel megrakott spanyol gályák. A főleg Peruból származó aranyat a Camino de las Cruces és a Camino Real útvonalakon juttatták el a kikötőbe. A sorozatos kalóztámadásoknak köszönhetően több erődöt is építettek a városkában. A gyönyörű öböl partján fekvő  Portobelo ma már csak egy kis falu, mely erődjein túl híres a sokszor 40 napig is eltartó ünnepeiről, színes folklórjáról. Programunk után visszatérünk Panamavárosba.

17. nap: Panama City 

Délelőtt pihenés, majd délután transzfer a repülőtérre, repülés egy átszállással Európába.

18. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Guatemala - Antigua
 • Guatemala - Tikal Nemzeti Park
 • El Salvador - Joya de Cerén
 • Panama - Panamaváros történelmi óvárosa
 • Panama - Portobelo

Programok:

Ehhez a körutazáshoz nem tartozik fakultatív program, a részvételi díj minden programot tartalmaz.

További információk:

Várható menetrend (változhat):

Október 21. Budapest - Párizs               06:20 - 08:45   AF1695 kb. 2 óra 25 perc
Október 21. Párizs  - Panama City         13:40 - 17:35   AF474 kb. 11 óra
Október 21. Panama City - Guatemala   21:33 - 22:57  CM496  kb. 2 óra 30 perc

November 06. Panama City - Amsterdam 18:55 - 11:00 (másnap)KL758 kb.10 óra

November 07. Amsterdam - Budapest      14:15 - 16:15  KL 1977 kb. 2 óra

 

Február 13.  Budapest - Amszterdam         06:30 - 08:50   KL1972  kb.2óra 20perc

Február 13.  Amszterdam - Panama City   11:25 - 16:30   KL757  kb. 11óra 05perc

Február 13.  Panama City - Guatemala City  19:10 - 22:09  CM391  kb. 2óra 30perc

Március 01.  Panama City - Amszterdam    18:45 - 10:55  ( másnap)  KL758  kb.10óra

Március 02.  Amszterdam - Budapest         14:15 - 16:15  KL1977  kb.2óra 20perc  

További információk 2:

Az út idegenvezetője:

októberben: Vass Kriszta

Vass Krisztina vagyok, több mint 18 éve dolgozom az idegenforgalomban. Meggyőződésem, hogy jól csak akkor lehet végezni bármit, ha szeretjük azt, amit csinálunk, ezért a munkámat a hivatásomnak tekintem. Talán ennek is köszönhetem, hogy a latin-amerikai térségben is lehetőségem volt több országot megismerni. A három beszélt nyelvem közül a spanyol a kedvencem, hiszen diák éveimből 5 évet Uruguayban töltöttem. Aki velem utazik számíthat figyelmességemre, az adott úticél minél színesebb megismertetésére.

 Ismerje meg Közép-Amerikát!

 

x

Az ár tartalmazza:
16 éjszakai szállást helyi, 3-4 *-os szállodákban, kétágyas szobákbanreggelis ellátásta leírásban szereplő programokata helyszíni transzfereketa szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoza magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
nemzetközi és belföldi repülőjegyek illetékkelkb. 420 000 Ft, 2019-ben kb. 495 000 Ftkilépési illetékekkb. 70 USD, helyszínen fizetendőborravalókkb. 5 USD/fő/napútlemondási biztosítást1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításegyágyas felár229 000 Ft, 2019-ben 235 000 Fthelyszíni étkezésekkb. 8-15 USD/fő/nap

Körutazás Közép-Amerikában (Repülövel) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5
Az ár nem tartalmazza
 • Repülőjegy: 495000 Ft fő*
 • Sztornó biztosítás: 1.50 % *
* kötelezően fizetendő
Utazás repülőgéppel
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Körutazás Közép-Amerikában (Repülövel)VIP TravelVIP TravelVIP TravelVIP Travel

Costa Rica, Körutazás Costa Ricában

Guatemala - El Salvador - Nicaragua - Costa Rica - Panama

Info:

[r]repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

helyi 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban

reggeli

 

Garantált indulás!

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Leiras:

1. nap: Budapest - Guatemalaváros - Antigua

Elutazás menetrend szerinti járattal, átszállással Közép-Amerikába. Guatemalába érkezés után a koloniál kisvárosba, a hangulatos Antiguába megyünk, ahol a következő éjszakát töltjük Szállás Antiguában (2 éj).

Szállás: Villa Colonial

2. nap: Antigua

Reggeli után a világörökségek körébe tartozó, barokk jellegű kisvárossal, Antiguával ismerkedünk. A város egykoron Guatemala harmadik fővárosa volt, s történelme során az 1773-as vulkánkitörésig a Guatemalai Alkirályság központjaként jegyezték. Sétálunk a város főterén, megnézzük a San José Katedrálist, a Kapucinus templomot, a Jáde Múzeumot és a régi udvarházakat. Antigua két vulkán ölelésében fekszik, a város híres, árkádos főutcáján járva elkészíthetjük a jellegzetes fotót az Agua vulkánnal, mely szinte a város védjegye. Ezután egy közeli farmra is ellátogatunk, ahol makadámdiót termesztenek. Programunk után visszatérünk a szállodába.  

3. nap: Antigua - Atitlán-tó

Reggeli után utazás a három vulkán ölelésében fekvő meseszép Atitlán-tóhoz. Egész Közép-Amerikában Guatemala, azon belül is az Atitlán-tó környéke az a hely, ahol az őslakosok leginkább megtartották a hagyományaikat. A falvakon áthaladva mindenhol láthatjuk a helyi népviseletbe öltözött asszonyokat, piacra igyekvő családokat. Az országban található több mint húsz etnikum nagy része maja-quiché eredetű. Útközben megállunk Sololá városkában, ahol megnézzük a helyi piacot, megismerkedünk a helyi terményekkel, gyümölcsökkel, valamint a népviseletek díszítőelemeinek szimbolikájával. ezután Panajachelbe érünk, majd ranszfer az Atitlán-tó partján található szállodánkba. Szállás Atitlán-tónál (1 éj).

Szállás:  Villa Santa Catarina

4. nap: Atilán-tó - Flores

A mai nap bejárjuk kishajóval az Atitlán-tavat, ahonnan fantasztikus fotókat készíthetünk az Atitlán, San Pedro és Tolimán vulkánokról. Az Atitlán-tó 1560 méterrel található a tengerszint felett, az ország 2. legnagyobb tava: 18 km hosszú,  legnagyobb szélessége 10 km, és több mint 300 méter mély. Hajózásunk közben több ízben is kiszállunk, hogy megismerhessük a környék ősi indián falvait. Meglátogatunk egy szövőműhelyt, és Santiago de Atitlán híres templomát, majd egy rövid szabadidő keretében lehetőség van vásárlásra is. Hajós programunk után visszatérünk Panajachelbe, és rövid pihenő után indulás Guatemalaváros repterére, ahonnan a késő délutáni órákban Floresbe utazunk. Szállás Floresben (2 éj).

Szállás: Villa Maya

5. nap: Tikal

Mai napunk a Világörökséghez tartozó Tikal romterületén telik, a Jaguár-templom, piramisok és egyéb műemlékek között. Tikal - a hangok helye - a legnagyobb volt a maják által alapított városok közül. A maja birodalom volt Mezo-Amerika legfejlettebb és leghosszabban tartó civilizációja, melyben az egyes városállamok önállóan, vagy laza szövetségben léteztek. A mai Guatemala, Honduras, Salvador és Mexikó déli részén építették az első városaikat. Tikal romjai mélyen az őserdőben találhatók, ceibák és mahagónik jellemzik a tájat; tukánok, jaguárok, koatik, agutik, bőgőmajmok és pókmajmok élnek errefelé. Tikal virágkorát a III-IX. század között élte, és népessége egykoron meghaladta a százezer főt. Műemlékeinek csak töredékét tárták fel eddig a régészek.

6. nap: Tikal - Quirigua - Copán

Reggeli után utazás busszal Hondurasba, Copánba. Hosszú út áll előttünk, bár a látnivalók kárpótolnak bennünket! Délutáni megállónk Quiriguá romvárosa lesz, mely az egykori maja civilizáció déli részének egyik jelentős városa volt. Romterülete a mai Guatemala keleti részén, Izabal megyében, a hondurasi határ közelében elterülő Quiringuá Nemzeti Park területén, a Motagua folyó alsó részének északi partján áll. A monumentális épületegyüttes piramisok, teraszok és lépcsők összetett rendszeréből áll. 1981 óta az Unesco kulturális világörökségnek része. A ma látható legszebb műemlékek a 8. századból valók, köztük sztélék, amelyek feliratai fontos információkat hordoznak a maja történelemmel, benne politikai és katonai eseményekkel, valamint az időszámítással kapcsolatban. A legnagyobb sztélé az úgynevezett E sztélé a maja kor legnagyobb fejtett kőtömbje, magassága több mint tíz méter, súlya eléri a hatvan tonnát. Szállás Copán (1 éj).

Szállás: Clarion Copan

7. nap: Copán - Joya de Cerén - San Salvador

Reggeli után megismerkedünk Copánnal, mely a klasszikus maja korszak egyik jelentős városa volt, és virágkora Kr.u. 600 és 800 közé tehető. Jellegzetessége az egymásba épült piramisok, templomok, teraszok valamint két udvar, amelyek különböző szinten épültek és lépcső köti össze őket. Két, majdnem párhuzamos sorban szinte teljes szobor formájú, leggyakrabban zöld tufakőből készült sztéléket láthatunk, előttük szintén szobor formájú oltárokkal. A város 15. uralkodójának idejében épült az ún. hieroglifalépcső, amely több mint 2200 hieroglifát tartalmaz és a város akkor 300 éves történetét beszéli el. Programunk után El Salvadorba indulunk: első utunk Közép-Amerika Pompeiébe visz, ahol egy vulkánkitörés betemetett egy egész falut, és így megnézhetjük, hogyan éltek a lakosai mintegy 1400 évvel ezelőtt. Szállás San Salvadorban (2 éj).

Szállás: Mirador Plaza

8. nap: San Salvador - Suschitoto - Suchitlan-tó

Reggeli után utazás Salvador legbájosabb városába, Suchitotoba, mely számtalan kolonális emléket őriz. A hely már a prekolumbián időkben is lakott volt, majd az őslakos indiánok legyőzése után a spanyol hódítók itt alapították meg San Salvador települést, a mai főváros elődjét. Macskaköves utcáival, fehér és színes házaival Suchitoto ma Salvador egyik kiemelkedő látványossága. Sétás városnézésünk után hajózunk a Suchitlán tavon, majd visszatérünk a fővárosba.

9. nap: San Salvador - San José

Reggeli után megismerkedünk San Salvador nevezetességeivel. A főváros az ország belsejét kitöltő széles fennsík, a Meseta Central középső részén fekszik egy hegyektől övezett medencében, a Río Acelhuate völgyében. Északnyugaton a San Salvador-vulkán kettős kúpja, az 1959 méter magas, kihűlt El Picacho és a szunnyadó, de még aktív, 1893 méter magasságú El Boquero magasodik a város fölé, míg dél felől valamivel alacsonyabb erdős hegyek határolják, és régi vulkánok maradványai zárják el a Csendes-óceánól. Városnézésünk során felkeressük a Kormányzati negyedet, a Katedrálist, a Rosario-templomot, az Archeológiai Múzeumot és az 1000 méter magasan található Planes de renderos kilátót is. Ezután a repülőtérre megyünk, hogy San Joséba indulunk. Szállás San Joséban (1 éj)

Szállás:  Palma Real

10. nap: Doka kávéültetvény - La Paz-vízesések

Ma elklezdünk megismerkedni a csodálatos természeti szépségeiről nevezetes Costa Ricával. A Karib-tenger és a Cendes-óceán ölelésében található ország magja egy 1500 méter magas fennsík, melyet a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt láncai fognak közre. Keleti partjait Kolumbusz 1502-ben fedezte fel. A nyugati partoknál 1519-ben járt először spanyol hajós, míg a belső magasföldet csak 1561-ben sikerült meghódítani. A spanyol gyarmati időkben a közlekedési nehézségek miatti viszonylagos elszigeteltségben a spanyol koronától való függés aránylag laza volt. Míg a többi spanyol gyarmat telepesei indiánokat dolgoztattak földjeiken, Costa Ricában kénytelenek voltak maguk megművelni azt. Így Costa Rica fejlődése különbözött szomszédaitól, és nem is alakultak ki oly mértékű társadalmi egyenlőtlenségek, mint a pld. Guatemalában. Mára Costa Rica az egyik legélhetőbb hely lett a világon, Közép-Amerika Svájcának is nevezik. Reggeli után először a Poás-vulkán oldalán található kávéültetvényt keressük fel, ahol megismerkedhetünk a kávétermesztés fortélyaival. Ezután a La Paz-vízesések következnek, ahol őserdei ösvényeken járunk, jobbról-balról zuhatagok között. Szállás Arenalban (2 éj).

Szállás:  Hotel Tilajari

11. nap: Arenal-vulkan - Titoku-hévforrások

Reggeli után egy kb. 2 órás túra keretében megismerkedünk az Arenal vulkánnal, mely Costa Rica legaktívabb vuljánja, 90 km-re észak-nyugatra San José városától. A vulkán 1657 m magas és az Arenal-tóra néz. Földrajzilag egy fiatal tűzhányó, melynek életkora kevesebb, mint 3000 év. 1968-ban az Arenal kitört és lerombolta Tabacón kisvárost. A kitörés következtében három kisebb kráter jött létre a nyugati oldalán, de ezek közül ma már csak egy létezik. A túra után jól megérdemelt pihenés következik a Titoku-hévforrásoknál, ahol különböző hőmérsékletű medencékben mártózhatunk.

12. nap: Arenal-vulkán - San José

Délelőtt visszaindulunk a fővárosba, és rövid városnézésen megismerkedhetünk San José nevezetességeivel. Costa Rica partjait Kolumbusz fedezte fel 1502-ben, az ország belső vidékeinek feltérképezése azonban mintegy fél évszázadot váratott még magára. A mai főváros egy kis templomnak köszönheti a nevét, melyet 1737-ben a fővárostól északnyugatra spanyol telepesek Szent József tiszteletére templomot emeltek. A templom körül kialakult település hamarosan a többszörösére bővült, mivel ösztönözték a környező völgyek lakóit a San Joséba való áttelepedésre. Kávé, kakaó és cukornád-termesztése, banánültetvényei, különböző mezőgazdasági terméket feldolgozó üzemei és a vasút kiépítése jótékonyan hatottak fejlődésére. San José ma egy eklektikus város, ahol már csak kevés koloniális épület található. Megnézzük a Katedrálist, a Nemzeti Színházat és sétálunk a belvárosban. Szállás San Joséban (2 éj).

Szállás:  Palma Real 

13. nap: Braulio Carrillo Nemzeti Park - Sarapiqui-folyó

Reggeli után a fővárostól 23 km-re fekvő, szintén trópusi esőerdőkkel borított, 47.500 hektár kiterjedésű Braulio Carrillo Nemzeti Parkba utazunk. A lombkorona-szint felett vezetett, nyitott gondolás drótkötélpályán haladva élvezzük a tájat, a vadon lüktetését. A parkban tett séta során megfigyeljük a különleges növény- és állatfajokat, majd  hajózunk a Sarapiqui-folyón, a leguánok, kajmánok, denevérek és különféle madarak birodalmában. Costa Ricát példamutató természetvédelem jellemzi, számtalan nemzeti partját az ökoturizmus jegyében üzemelteti.

14. nap: San José - Panamaváros

Reggeli után elrepülünk Panamavárosba. A várost 1519-ben alapította Pedro Arias de Ávila. A város a Peruból irányuló kereskedelem egy tranzitállomása lett. 1671-ben Henry Morgan a kalózaival megtámadta és kifosztotta a várost, mely ezután egy tűzvészben teljesen elpusztult. 1673-ban építették újjá az eredeti várostól 5 mérföldre délnyugatra. A 19. század közepén vasutat építettek Panamában, mely fellendítette a gazdaságot, melyet betetőzött a csatorna építése. Érkezés után már elkezdünk ismerkedni a történelmi múltú város nevezetességeivel: megállunk Ó-Panama romjainál, majd a Panama Csatornához megyünk, ahol megtekintjük a zsilipes átkelést a  Miraflores-gátnál. Rabul ejtő látvány, amint az óriási hajók elhelyezkednek a keskeny csatornában, s föl-le lifteznek a vízszintingadozások alatt. Szállás Panamavárosban (3 éj).

Szállás: Country Inn & Suites Panama Canal

15. nap: Embera indiánok - Régi Panama

Ma felkeressük a Chagres folyón az embera indiánok faluját, ahová motoros kenuval jutunk el. Az embera indiánok Kolumbia és Panama területén élnek, bár létszámuk összességében alig haladja meg a 80 ezer főt. A faluba érve megismerkedhetünk a szokásaikkal, a mindennapi életükkel, majd elfogyasztun egy általuk készített, ízletes ebédet. Ezután visszatérünk Panamavárosba, hogy megnézzük az Óváros nevezetességeit. Miután az előző nap látott Ó-Panamát Henry Morgan felgyújtotta a kalózaival, a lakosok védettebb helyen építették fel az új városukat, melyet sokáig fallal vettek körül. A modern felhőkarcolók árnyékában ez ma már a régi Panama, melynek a francia időkben épült házai, sétányai, kávézói és üzletei hamisítatlan karibi hangulatot árasztanak. Sétálva, gyalogosan fedezzük fel az Óváros látnivalóit, majd a szállodába megyünk. 

16. nap: Gatún-tó - Portobelo

Délelőtt kirándulás a Gatún-tóhoz, mely a Panama-csatorna zsiliprendszerét táplálja. A tó híres gránitalapú természetes szűkülete a Culebra, mely a tapasztalt hajósoknak is kihívást jelent. A Gatún-tó tulajdonképpen a Chagres folyó felduzzasztott vize, mely a Panama-csatorna jelentős részét képzi. A tó mintegy hét év alatt töltődött föl, ezzel a világ egyik legnagyobb, ember által készített tava lett. Kishajóval túrát teszünk a tavon, majd Portobeloba kirándulunk, melynek öblét Kolumbusz Kristóf fedezte fel. A város hosszú időn keresztül az Új Világ egyik legfontosabb kikötője volt, melyen áthaladtak a kincsekkel megrakott spanyol gályák. A főleg Peruból származó aranyat a Camino de las Cruces és a Camino Real útvonalakon juttatták el a kikötőbe. A sorozatos kalóztámadásoknak köszönhetően több erődöt is építettek a városkában. A gyönyörű öböl partján fekvő  Portobelo ma már csak egy kis falu, mely erődjein túl híres a sokszor 40 napig is eltartó ünnepeiről, színes folklórjáról. Programunk után visszatérünk Panamavárosba.

17. nap: Panama City 

Délelőtt pihenés, majd délután transzfer a repülőtérre, repülés egy átszállással Európába.

18. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Guatemala - Antigua
 • Guatemala - Tikal Nemzeti Park
 • El Salvador - Joya de Cerén
 • Panama - Panamaváros történelmi óvárosa
 • Panama - Portobelo

Programok:

Ehhez a körutazáshoz nem tartozik fakultatív program, a részvételi díj minden programot tartalmaz.

További információk:

Várható menetrend (változhat):

Október 21. Budapest - Párizs               06:20 - 08:45   AF1695 kb. 2 óra 25 perc
Október 21. Párizs  - Panama City         13:40 - 17:35   AF474 kb. 11 óra
Október 21. Panama City - Guatemala   21:33 - 22:57  CM496  kb. 2 óra 30 perc

November 06. Panama City - Amsterdam 18:55 - 11:00 (másnap)KL758 kb.10 óra

November 07. Amsterdam - Budapest      14:15 - 16:15  KL 1977 kb. 2 óra

 

Február 13.  Budapest - Amszterdam         06:30 - 08:50   KL1972  kb.2óra 20perc

Február 13.  Amszterdam - Panama City   11:25 - 16:30   KL757  kb. 11óra 05perc

Február 13.  Panama City - Guatemala City  19:10 - 22:09  CM391  kb. 2óra 30perc

Március 01.  Panama City - Amszterdam    18:45 - 10:55  ( másnap)  KL758  kb.10óra

Március 02.  Amszterdam - Budapest         14:15 - 16:15  KL1977  kb.2óra 20perc  

További információk 2:

Az út idegenvezetője:

októberben: Vass Kriszta

Vass Krisztina vagyok, több mint 18 éve dolgozom az idegenforgalomban. Meggyőződésem, hogy jól csak akkor lehet végezni bármit, ha szeretjük azt, amit csinálunk, ezért a munkámat a hivatásomnak tekintem. Talán ennek is köszönhetem, hogy a latin-amerikai térségben is lehetőségem volt több országot megismerni. A három beszélt nyelvem közül a spanyol a kedvencem, hiszen diák éveimből 5 évet Uruguayban töltöttem. Aki velem utazik számíthat figyelmességemre, az adott úticél minél színesebb megismertetésére.

 Ismerje meg Közép-Amerikát!

 

x

Az ár tartalmazza:
16 éjszakai szállást helyi, 3-4 *-os szállodákban, kétágyas szobákbanreggelis ellátásta leírásban szereplő programokata helyszíni transzfereketa szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoza magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
nemzetközi és belföldi repülőjegyek illetékkelkb. 420 000 Ft, 2019-ben kb. 495 000 Ftkilépési illetékekkb. 70 USD, helyszínen fizetendőborravalókkb. 5 USD/fő/napútlemondási biztosítást1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításegyágyas felár229 000 Ft, 2019-ben 235 000 Fthelyszíni étkezésekkb. 8-15 USD/fő/nap

VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!