Utazás keresése

Utazás alapadatai

Utazás módja:Busz
Úticél: Szlovénia, Kranjska Gora
Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka
Indulás helye:
Indulás ideje:2019-08-16
Megjegyzés: Ft/fő, csoportos utazás
Szállás neve: Júliai-Alpok gyalogtúra
Ellátás:
Szobatípus neve: Szállás és ellátás program szerint
Utazás ára: 120.000 Ft/fő

Aktív hétvége a szlovéniai Triglav Nemzeti Parkban. A hegység szinte végtelen túra-kínálatából a legváltozatosabb helyszíneket válogattuk ki. Elkerüljük a zsúfolt kirándulóhelyeket és a kevésbé ismert, ám annál látványosabb természeti látnivalókra koncentrálunk. A Júliai-Alpok fantasztikus helyszíneket kínál a túrázásra: bámulatos vízesések, vadregényes szurdokvölgyek, káprázatos magashegyi panoráma, alpesi turistaházak és tündöklő tavak szerepelnek a programunkban.

Részletes program

1. nap - Budapest - Vrata-völgy - Peričnik-vízesés - Kranjska Gora

 • Utazás: reggel 06:00 órakor indulunk autóbusszal Budapestről, a Syma csarnokkal szemben lévő parkolóból. Az M7-es autópályán hagyjuk el Magyarországot, majd a Maribor-Ljubljana útvonalon haladunk a Júliai-Alpok felé.
 • Júliai-Alpok: Szlovénia legmagasabb hegységét szinte teljesen lefedi a Triglav Nemzeti Park, a nevében utalva a legmagasabb, 2864 méteres csúcsra. A hihetetlenül változatos hegységet meredek sziklafalak, kopár hegycsúcsok, zöldellő alpesi völgyek, tündöklő tavak, hatalmas vízesések és szűk szurdokvölgyek jellemzik - nem véletlen, hogy az outdoor sportok kedvelői igazi paradicsomi vidéknek tartják.

 • Vrata-völgy: miután megérkeztünk a Júliai-Alpokhoz, a Vrata-völgy felé kanyarodunk, amely a hegység központi része felé vezet. Egy parkolóból egy rövid kirándulásra indulunk, amelynek célja a két részből álló Peričnik-vízesés. Útközben érintjük a Peričnik menedékházat, majd hamarosan megérkezünk Szlovénia egyik legszebb és leghíresebb zuhatagához. A felső zuhatag 16 méteres, míg az alsó vízesésben 52 méteres magasságból zúdul alá a víztömeg. Megpihenünk, majd visszatúrázunk a buszunkhoz. Táv: 5 km, szint: fel 350 m, le 350 m, menetidő: 2-2,5 óra, a túra nehézsége: (**).
 • Kranjska Gora: a túra követően hamar elérjük a szállásunkat, Kranjska Gora városát, amely az osztrák-olasz-szlovén hármashatár közelében, a Karavankák és a Júliai-Alpok között fekszik. Egy kényelmes szállodában foglaljuk el a szobáinkat, ahol egymás után négy éjszakát fogunk tölteni.
 • Szállás: szálloda***.

2. nap - Kranjska Gora - Rudno Polje - Visevnik csúcs (2050 m) - Srenjski-hágó - Rudno Polje - Kranjska Gora

 • Gyalogtúra a Visevnik csúcsra: egész napos gyalogtúrára indulunk a Triglav Nemzeti Park területén. A szállásunkról körülbelül egy órát utazunk a hegység szívében található Rudno Poljéba (1345 m), ahol egy hotelt és egy parkolót találunk. Innen kezdjük a túránkat és először rögtön a mai útvonalunk legmagasabb pontjára kapaszkodunk fel. Egy köves út vezet fel a 2050 méteres Visevnik csúcsra, ahol a 360 fokos körpanoráma minden várakozásunkat felülmúja. Megpihenünk a hegytetőn, majd leereszkedünk az 1959 m magas Srenjski-hágóba. Ezután 1700-1900 méteres magasságban túrázunk tovább; a panorámaösvényünk a hegygerinc oldalában kanyarog, így végig remek kilátásban lehet részünk. Nemsokára elérjük az 1630 m magasan épült Blejska turistaházat, ahol megpihenünk. Folytatva túránkat a Pokljuka-karsztfennsíkra érkezünk, ahol sűrű fenyvesek és idilli erdei tisztások váltják egymást. A túra Rudno Poljéban ér véget, ahol az autóbuszunk várakozik ránk. Táv: 14 km, szint: fel 1100 m, le 1100 m, menetidő: 7-8 óra, a túra nehézsége: (***). Ezt követően visszautazunk a szállásunkra.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli.

3. nap - Kranjska Gora - Martuljek-vízesések - Bledi-tó - Kranjska Gora

 • Gyalogtúra a Martuljek-vízesésekhez: délelőtt egy félnapos túra keretében a Júliai-Alpok egyik legnagyobb zuhatagához indulunk. A buszunkkal néhány perc alatt elérjük Gozd Martuljek települését, ahonnan gyalog folytatjuk az utunkat. A vadregényes ösvény sziklás, szurdokos részeken vezet keresztül, mígnem megérkezünk a Martuljek-vízesések első tagjához. A kisebbik zuhatag is csaknem 50 m magas, de a nagyobbik nem kevesebb, mint 110 méteres! A két vízesés között egy autentikus faházikót találunk, ahol nyílt tűzön készült helyi specialitásokat kóstolhatunk meg. A pihenő után a már ismert útvonalon túrázunk vissza a buszunkhoz. Táv: 8 km, szint: fel 500 m, le 500 m, menetidő: 4 óra, a túra nehézsége: (**).
 • Bledi-tó: a délutánunkat a Bledi-tónál töltjük, amely kétségkívül Szlovénia egyik legszebb vidéke. Nagyon sok program közül választhatunk: tehetünk egy nagy sétát a tóparton, de ha bérlünk a helyszínen kerékpárokat, akár körbe is tekerhetjük a tavat. Strandolhatunk is, majd csónakkal átevezhetünk a tó közepén található kicsiny szigetre. Érdemes felkapaszkodni a Bledi várba, hiszen innen nyílik a legszebb kilátás a tóra. Mindenképp kóstoljuk meg a híres bledi krémest, amiből a legjobbat a tó fölötti városrész egyik cukrászdájában mérik. A nap végén visszautazunk a szállásunkra.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli.

4. nap - Kranjska Gora - Rjava Skala - Rodica csúcs (1966 m) - Ribcev Laz - Kranjska Gora

 • Gyalogtúra a Rodica csúcsra: egész napos, változatos és rendkívül látványos túrára indulunk ezen a napon is. Először körülbelül egy óra alatt a Bohinji-tóhoz utazunk, amely a Bledi-tó mellett a Júliai-Alpok másik ékessége. A Bohinji-tó nem büszkélkedhet magasan a tó fölött trónoló várral és csónakázásra hívogató szigettel, mint a Bledi-tó, ám a magas hegyeknek köszönhetően sokkal szebb természeti környezetben fekszik. Mivel a Bohinji-tó panorámáját leginkább a magasból csodálhatjuk meg, ezért egy kabinos felvonóval először a Vogel-hegycsoport 1535 m magas Rjava Skala csúcsára emelkedünk. Itt átszállunk egy ülőliftre, amivel az Orlova glava (1682 m) nevű magaslatra jutunk. Innen indul a mai gyalogtúránk, amely egészen káprázatos panorámával kecsegtet. Felkapaszkodunk az 1880 méteres Sija csúcs alá, majd egy hegygerinc oldalában túrázunk tovább. Enyhe lejtők és emelkedők váltogatják egymást, mígnem hamarosan megérkezünk az 1966 m magas Rodica csúcsra, a mai túránk legmagasabb pontjára. Megpihenünk a festői panorámával rendelkező hegytetőn és elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott elemózsiánkat. Tiszta idő esetén madártávlatból csodálhatjuk meg a Bohinji-tó festői környezetét. Ezután visszafordulunk a turistaösvény egyik elágazásához, ahol megkezdjük a leereszkedésünket. Egy nagyon szép erdei ösvényen kanyargunk végig lefelé, közben útba esik egy pásztorszállás. A túra végén a Bohinji-tó partjához érkezünk, Ribcev Laz településére (546 m). Táv: 15 km, szint: fel 700 m, le 1700 m, menetidő: 8-9 óra, a túra nehézsége: (***). Itt várakozik ránk az autóbuszunk, amivel visszautazunk a szállásunkra.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli.

5. nap - Kranjska Gora - Vintgar-szurdok - Budapest

 • Vintgar-szurdok: az utazás utolsó napján vár még ránk egy remek kirándulás. Elhagyjuk a szállásunkat, majd nemsokára megállunk a Vintgar-szurdoknál. Belépő ellenében sétálhatunk végig a Radovna folyó szurdokvölgyében, ahol egymást érik a vízesések, zúgók és medencék. Az 1,6 kilométeres, fahidakon és a sziklák oldalához rögzített fajárdákon vezető túraút a 13 méter magas Sum-vízesésnél ér véget. A túra nehézsége: (*).
 • Utazás: a kirándulás után nincs más hátra, mint a hazautazás. Beszállunk a buszunkba és egészen Budapestig utazunk. Az esti órákban érkezünk a Syma csarnokkal szemben lévő parkolóba.
 • Étkezés: reggeli.

Fotók: Bártfai Barbara, Jimmy (Mokran János), Serfőző Zoltán

Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

 • Indulás: Budapestről, a Syma (BOK) csarnok előtti parkolóból reggel 06.00 órakor. Cím: XIV. kerültet, Dózsa György út 1.
 • Érkezés: Budapestre, a Syma csarnokhoz az esti órákban.

A gyalogtúrák nehézsége

 • A programban szereplő gyalogtúrák átlagos nehézségűek, de a sorozatterhelés és az olykor technikás terep miatt fárasztóak lehetnek. A túrák távolsága és a szintemelkedése nem kimagasló, a terep azonban sokszor sziklás vagy törmelékes, sőt egyes helyeken a kezünket is használni kell az előrejutáshoz.
 • Több túránk is körtúra, amelyek során visszafordulásra nincs lehetőség.
 • A túrákra csupán egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni, benne az esőkabáttal, tartalék meleg ruhával, élelemmel és ivóízzel.
 • Ha szoktál túrázni vagy sportolni, akkor nem érhetnek meglepetések egyik gyalogtúránkon sem. A zord időjárás azonban jelentősen nehezítheti a túrákat, így nagyon fontos a megfelelő felszerelés.
 • A túrák során rövid szakaszokon szükség lehet kézhasználatra. Emiatt a túrákon való részvétel feltétele a magabiztos mozgáskoordináció, a lépésbiztosság és a tériszonytól való mentesség. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
 • A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg. 

Szükséges felszerelés

 • Öltözet: strapabíró túraöltözet, meleg ruha, vékony és vastag polárpulóver, jó minőségű, lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát és esőnadrág, kényelmes és vízhatlan túrabakancs, sapka, kesztyű és fürdőruha. A jó minőségű esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük mindenképp fordíts erre kellő figyelmet! Olyan bakancsot hozz, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! Hozz magaddal kendőt vagy baseball sapkát az erős napsugárzás miatt.
 • Túrafelszerelés: kisméretű hátizsák a napi túrákhoz, kulacs, napszemüveg, napolaj, fejlámpa, túrabot.

Szállás

 • Az utazás négy éjszakáját Kranjska Gorában, egy háromcsillagos szállodában töltjük. A kétágyas szobákhoz saját fürdő tartozik.

Étkezés és ivóvíz

 • Az utazás részvételi költsége tartalmazza a reggelit. Az ebédekre célszerű szendvicseket, hideg élelmet magunkkal vinni, de egyes napokon tudunk éttermekben is ebédelni. A biztonság kedvéért azonban mindig legyen nálunk tartalék élelem. A túrákra vigyünk magunkkal csokoládét, müzli- vagy energiaszeleteket és legalább másfél liter ivóvizet.
 • Vacsorázni minden este Kranjska Gora valamelyik éttermében tudunk.

Időjárás

 • A Júliai-Alpok időjárására a magashegységi éghajlat sajátosságai jellemzőek. Napközben a völgyekben 22-26 °C valószínű, míg reggelente 14-16 °C várható. 
 • A túrák során természetesen a tengerszint feletti magasság növekedésével csökken a hőmérséklet. 1500 méter felett már csak 14-18 °C-ra számíthatunk, de szép idő esetén ennél melegebb is lehet. Csapadék előfordulhat és nagy magasságban a szélre is fel kell készülnünk.
 • Ezeken az oldalakon ellenőrizheted Kranjska Gora, a Bledi-tó és a Visevnik csúcs aktuális időjárását.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a szlovén, de sokan beszélnek olaszul, németül vagy angolul.
 • Az internetet wifin keresztül érhetjük el a szállodában.

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Szlovéniába.
 • Nem magyar állampolgárok a lakhelyük szerint illetékes szlovén nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Egészségügy

 • Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.
 • Az irodánk túravezetői elsősegélynyújtásban tudnak segíteni; gyógyszert nem tudnak biztosítani a résztvevőknek.

Elektromos áram

 • A szállásunkon az európai szabványnak megfelelő feszültség és aljzat áll rendelkezésre. 

Va­lu­ta

 • Szlovénia hivatalos fizetőeszköze az euró (EUR vagy EUR), ezért kizárólag euró kivitelét ajánljuk.
 • A bankautomaták elterjedtek és szinte mindenhol fizethetünk kártyával is.

Ajánlott költőpénz

 • Körülbelül 100-150 EUR.

Helyszínen fizetendő költségek

 • Bledi-tó, kerékpárbérlés: 3,5 EUR/óra
 • Bledi-tó, hajózás a szigetre oda-vissza: 12 EUR
 • Bledi-tó, csónakbérlés: 20-25 EUR/óra
 • Bledi-tó, strand: 6 EUR
 • Bledi vár: 11 EUR
 • Rjava Skala felvonó, csak egyirányban: 15 EUR
 • Orlova glava felvonó, csak egyirányban: 2 EUR
 • Vintgar-szurdok: 4 EUR
 • A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Csomagolás az autóbuszra

 • Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.
 • A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit magunkkal vihetünk a napi túrákra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolványod (vagy az útleveled), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, stb.
 • Fontos! mivel az első napi túránk még a szállásra érkezés előtt lesz, ezért az erre a napra szánt túrafelszerelésünk legyen nálunk az autóbuszban.

Biztosítások

 • Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást az Európai Utazási Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz.
 • Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 10% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

 • Mi­vel utazásunk so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért iro­dánk tú­ra­ve­ze­tői min­den­kép­pen fenn­tart­ják a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sák a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén - a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében - módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Eb­ben az eset­ben min­den­kép­pen igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.
 • Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.
 • Az utazás ajánlott korhatára: 14-55 év.
x

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • 4 éjszaka szállást háromcsillagos szállodában, kétfős szobákban.
 • 4 reggelit.
 • Irodánk túravezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A további étkezést.
 • A belépőket.
 • A biztosításokat.

Júliai-Alpok gyalogtúra utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5
Az ár nem tartalmazza
leírásánál jelzett szolgáltatások

Júliai-Alpok gyalogtúraVIP TravelVIP TravelVIP Travel

Szlovénia, Kranjska Gora

Aktív hétvége a szlovéniai Triglav Nemzeti Parkban. A hegység szinte végtelen túra-kínálatából a legváltozatosabb helyszíneket válogattuk ki. Elkerüljük a zsúfolt kirándulóhelyeket és a kevésbé ismert, ám annál látványosabb természeti látnivalókra koncentrálunk. A Júliai-Alpok fantasztikus helyszíneket kínál a túrázásra: bámulatos vízesések, vadregényes szurdokvölgyek, káprázatos magashegyi panoráma, alpesi turistaházak és tündöklő tavak szerepelnek a programunkban.

Részletes program

1. nap - Budapest - Vrata-völgy - Peričnik-vízesés - Kranjska Gora

 • Utazás: reggel 06:00 órakor indulunk autóbusszal Budapestről, a Syma csarnokkal szemben lévő parkolóból. Az M7-es autópályán hagyjuk el Magyarországot, majd a Maribor-Ljubljana útvonalon haladunk a Júliai-Alpok felé.
 • Júliai-Alpok: Szlovénia legmagasabb hegységét szinte teljesen lefedi a Triglav Nemzeti Park, a nevében utalva a legmagasabb, 2864 méteres csúcsra. A hihetetlenül változatos hegységet meredek sziklafalak, kopár hegycsúcsok, zöldellő alpesi völgyek, tündöklő tavak, hatalmas vízesések és szűk szurdokvölgyek jellemzik - nem véletlen, hogy az outdoor sportok kedvelői igazi paradicsomi vidéknek tartják.

 • Vrata-völgy: miután megérkeztünk a Júliai-Alpokhoz, a Vrata-völgy felé kanyarodunk, amely a hegység központi része felé vezet. Egy parkolóból egy rövid kirándulásra indulunk, amelynek célja a két részből álló Peričnik-vízesés. Útközben érintjük a Peričnik menedékházat, majd hamarosan megérkezünk Szlovénia egyik legszebb és leghíresebb zuhatagához. A felső zuhatag 16 méteres, míg az alsó vízesésben 52 méteres magasságból zúdul alá a víztömeg. Megpihenünk, majd visszatúrázunk a buszunkhoz. Táv: 5 km, szint: fel 350 m, le 350 m, menetidő: 2-2,5 óra, a túra nehézsége: (**).
 • Kranjska Gora: a túra követően hamar elérjük a szállásunkat, Kranjska Gora városát, amely az osztrák-olasz-szlovén hármashatár közelében, a Karavankák és a Júliai-Alpok között fekszik. Egy kényelmes szállodában foglaljuk el a szobáinkat, ahol egymás után négy éjszakát fogunk tölteni.
 • Szállás: szálloda***.

2. nap - Kranjska Gora - Rudno Polje - Visevnik csúcs (2050 m) - Srenjski-hágó - Rudno Polje - Kranjska Gora

 • Gyalogtúra a Visevnik csúcsra: egész napos gyalogtúrára indulunk a Triglav Nemzeti Park területén. A szállásunkról körülbelül egy órát utazunk a hegység szívében található Rudno Poljéba (1345 m), ahol egy hotelt és egy parkolót találunk. Innen kezdjük a túránkat és először rögtön a mai útvonalunk legmagasabb pontjára kapaszkodunk fel. Egy köves út vezet fel a 2050 méteres Visevnik csúcsra, ahol a 360 fokos körpanoráma minden várakozásunkat felülmúja. Megpihenünk a hegytetőn, majd leereszkedünk az 1959 m magas Srenjski-hágóba. Ezután 1700-1900 méteres magasságban túrázunk tovább; a panorámaösvényünk a hegygerinc oldalában kanyarog, így végig remek kilátásban lehet részünk. Nemsokára elérjük az 1630 m magasan épült Blejska turistaházat, ahol megpihenünk. Folytatva túránkat a Pokljuka-karsztfennsíkra érkezünk, ahol sűrű fenyvesek és idilli erdei tisztások váltják egymást. A túra Rudno Poljéban ér véget, ahol az autóbuszunk várakozik ránk. Táv: 14 km, szint: fel 1100 m, le 1100 m, menetidő: 7-8 óra, a túra nehézsége: (***). Ezt követően visszautazunk a szállásunkra.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli.

3. nap - Kranjska Gora - Martuljek-vízesések - Bledi-tó - Kranjska Gora

 • Gyalogtúra a Martuljek-vízesésekhez: délelőtt egy félnapos túra keretében a Júliai-Alpok egyik legnagyobb zuhatagához indulunk. A buszunkkal néhány perc alatt elérjük Gozd Martuljek települését, ahonnan gyalog folytatjuk az utunkat. A vadregényes ösvény sziklás, szurdokos részeken vezet keresztül, mígnem megérkezünk a Martuljek-vízesések első tagjához. A kisebbik zuhatag is csaknem 50 m magas, de a nagyobbik nem kevesebb, mint 110 méteres! A két vízesés között egy autentikus faházikót találunk, ahol nyílt tűzön készült helyi specialitásokat kóstolhatunk meg. A pihenő után a már ismert útvonalon túrázunk vissza a buszunkhoz. Táv: 8 km, szint: fel 500 m, le 500 m, menetidő: 4 óra, a túra nehézsége: (**).
 • Bledi-tó: a délutánunkat a Bledi-tónál töltjük, amely kétségkívül Szlovénia egyik legszebb vidéke. Nagyon sok program közül választhatunk: tehetünk egy nagy sétát a tóparton, de ha bérlünk a helyszínen kerékpárokat, akár körbe is tekerhetjük a tavat. Strandolhatunk is, majd csónakkal átevezhetünk a tó közepén található kicsiny szigetre. Érdemes felkapaszkodni a Bledi várba, hiszen innen nyílik a legszebb kilátás a tóra. Mindenképp kóstoljuk meg a híres bledi krémest, amiből a legjobbat a tó fölötti városrész egyik cukrászdájában mérik. A nap végén visszautazunk a szállásunkra.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli.

4. nap - Kranjska Gora - Rjava Skala - Rodica csúcs (1966 m) - Ribcev Laz - Kranjska Gora

 • Gyalogtúra a Rodica csúcsra: egész napos, változatos és rendkívül látványos túrára indulunk ezen a napon is. Először körülbelül egy óra alatt a Bohinji-tóhoz utazunk, amely a Bledi-tó mellett a Júliai-Alpok másik ékessége. A Bohinji-tó nem büszkélkedhet magasan a tó fölött trónoló várral és csónakázásra hívogató szigettel, mint a Bledi-tó, ám a magas hegyeknek köszönhetően sokkal szebb természeti környezetben fekszik. Mivel a Bohinji-tó panorámáját leginkább a magasból csodálhatjuk meg, ezért egy kabinos felvonóval először a Vogel-hegycsoport 1535 m magas Rjava Skala csúcsára emelkedünk. Itt átszállunk egy ülőliftre, amivel az Orlova glava (1682 m) nevű magaslatra jutunk. Innen indul a mai gyalogtúránk, amely egészen káprázatos panorámával kecsegtet. Felkapaszkodunk az 1880 méteres Sija csúcs alá, majd egy hegygerinc oldalában túrázunk tovább. Enyhe lejtők és emelkedők váltogatják egymást, mígnem hamarosan megérkezünk az 1966 m magas Rodica csúcsra, a mai túránk legmagasabb pontjára. Megpihenünk a festői panorámával rendelkező hegytetőn és elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott elemózsiánkat. Tiszta idő esetén madártávlatból csodálhatjuk meg a Bohinji-tó festői környezetét. Ezután visszafordulunk a turistaösvény egyik elágazásához, ahol megkezdjük a leereszkedésünket. Egy nagyon szép erdei ösvényen kanyargunk végig lefelé, közben útba esik egy pásztorszállás. A túra végén a Bohinji-tó partjához érkezünk, Ribcev Laz településére (546 m). Táv: 15 km, szint: fel 700 m, le 1700 m, menetidő: 8-9 óra, a túra nehézsége: (***). Itt várakozik ránk az autóbuszunk, amivel visszautazunk a szállásunkra.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli.

5. nap - Kranjska Gora - Vintgar-szurdok - Budapest

 • Vintgar-szurdok: az utazás utolsó napján vár még ránk egy remek kirándulás. Elhagyjuk a szállásunkat, majd nemsokára megállunk a Vintgar-szurdoknál. Belépő ellenében sétálhatunk végig a Radovna folyó szurdokvölgyében, ahol egymást érik a vízesések, zúgók és medencék. Az 1,6 kilométeres, fahidakon és a sziklák oldalához rögzített fajárdákon vezető túraút a 13 méter magas Sum-vízesésnél ér véget. A túra nehézsége: (*).
 • Utazás: a kirándulás után nincs más hátra, mint a hazautazás. Beszállunk a buszunkba és egészen Budapestig utazunk. Az esti órákban érkezünk a Syma csarnokkal szemben lévő parkolóba.
 • Étkezés: reggeli.

Fotók: Bártfai Barbara, Jimmy (Mokran János), Serfőző Zoltán

Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

 • Indulás: Budapestről, a Syma (BOK) csarnok előtti parkolóból reggel 06.00 órakor. Cím: XIV. kerültet, Dózsa György út 1.
 • Érkezés: Budapestre, a Syma csarnokhoz az esti órákban.

A gyalogtúrák nehézsége

 • A programban szereplő gyalogtúrák átlagos nehézségűek, de a sorozatterhelés és az olykor technikás terep miatt fárasztóak lehetnek. A túrák távolsága és a szintemelkedése nem kimagasló, a terep azonban sokszor sziklás vagy törmelékes, sőt egyes helyeken a kezünket is használni kell az előrejutáshoz.
 • Több túránk is körtúra, amelyek során visszafordulásra nincs lehetőség.
 • A túrákra csupán egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni, benne az esőkabáttal, tartalék meleg ruhával, élelemmel és ivóízzel.
 • Ha szoktál túrázni vagy sportolni, akkor nem érhetnek meglepetések egyik gyalogtúránkon sem. A zord időjárás azonban jelentősen nehezítheti a túrákat, így nagyon fontos a megfelelő felszerelés.
 • A túrák során rövid szakaszokon szükség lehet kézhasználatra. Emiatt a túrákon való részvétel feltétele a magabiztos mozgáskoordináció, a lépésbiztosság és a tériszonytól való mentesség. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
 • A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg. 

Szükséges felszerelés

 • Öltözet: strapabíró túraöltözet, meleg ruha, vékony és vastag polárpulóver, jó minőségű, lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát és esőnadrág, kényelmes és vízhatlan túrabakancs, sapka, kesztyű és fürdőruha. A jó minőségű esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük mindenképp fordíts erre kellő figyelmet! Olyan bakancsot hozz, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! Hozz magaddal kendőt vagy baseball sapkát az erős napsugárzás miatt.
 • Túrafelszerelés: kisméretű hátizsák a napi túrákhoz, kulacs, napszemüveg, napolaj, fejlámpa, túrabot.

Szállás

 • Az utazás négy éjszakáját Kranjska Gorában, egy háromcsillagos szállodában töltjük. A kétágyas szobákhoz saját fürdő tartozik.

Étkezés és ivóvíz

 • Az utazás részvételi költsége tartalmazza a reggelit. Az ebédekre célszerű szendvicseket, hideg élelmet magunkkal vinni, de egyes napokon tudunk éttermekben is ebédelni. A biztonság kedvéért azonban mindig legyen nálunk tartalék élelem. A túrákra vigyünk magunkkal csokoládét, müzli- vagy energiaszeleteket és legalább másfél liter ivóvizet.
 • Vacsorázni minden este Kranjska Gora valamelyik éttermében tudunk.

Időjárás

 • A Júliai-Alpok időjárására a magashegységi éghajlat sajátosságai jellemzőek. Napközben a völgyekben 22-26 °C valószínű, míg reggelente 14-16 °C várható. 
 • A túrák során természetesen a tengerszint feletti magasság növekedésével csökken a hőmérséklet. 1500 méter felett már csak 14-18 °C-ra számíthatunk, de szép idő esetén ennél melegebb is lehet. Csapadék előfordulhat és nagy magasságban a szélre is fel kell készülnünk.
 • Ezeken az oldalakon ellenőrizheted Kranjska Gora, a Bledi-tó és a Visevnik csúcs aktuális időjárását.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a szlovén, de sokan beszélnek olaszul, németül vagy angolul.
 • Az internetet wifin keresztül érhetjük el a szállodában.

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Szlovéniába.
 • Nem magyar állampolgárok a lakhelyük szerint illetékes szlovén nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Egészségügy

 • Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.
 • Az irodánk túravezetői elsősegélynyújtásban tudnak segíteni; gyógyszert nem tudnak biztosítani a résztvevőknek.

Elektromos áram

 • A szállásunkon az európai szabványnak megfelelő feszültség és aljzat áll rendelkezésre. 

Va­lu­ta

 • Szlovénia hivatalos fizetőeszköze az euró (EUR vagy EUR), ezért kizárólag euró kivitelét ajánljuk.
 • A bankautomaták elterjedtek és szinte mindenhol fizethetünk kártyával is.

Ajánlott költőpénz

 • Körülbelül 100-150 EUR.

Helyszínen fizetendő költségek

 • Bledi-tó, kerékpárbérlés: 3,5 EUR/óra
 • Bledi-tó, hajózás a szigetre oda-vissza: 12 EUR
 • Bledi-tó, csónakbérlés: 20-25 EUR/óra
 • Bledi-tó, strand: 6 EUR
 • Bledi vár: 11 EUR
 • Rjava Skala felvonó, csak egyirányban: 15 EUR
 • Orlova glava felvonó, csak egyirányban: 2 EUR
 • Vintgar-szurdok: 4 EUR
 • A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Csomagolás az autóbuszra

 • Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.
 • A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit magunkkal vihetünk a napi túrákra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolványod (vagy az útleveled), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, stb.
 • Fontos! mivel az első napi túránk még a szállásra érkezés előtt lesz, ezért az erre a napra szánt túrafelszerelésünk legyen nálunk az autóbuszban.

Biztosítások

 • Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást az Európai Utazási Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz.
 • Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 10% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

 • Mi­vel utazásunk so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért iro­dánk tú­ra­ve­ze­tői min­den­kép­pen fenn­tart­ják a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sák a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén - a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében - módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Eb­ben az eset­ben min­den­kép­pen igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.
 • Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.
 • Az utazás ajánlott korhatára: 14-55 év.
x

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • 4 éjszaka szállást háromcsillagos szállodában, kétfős szobákban.
 • 4 reggelit.
 • Irodánk túravezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A további étkezést.
 • A belépőket.
 • A biztosításokat.

VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!