Utazás keresése

Utazás alapadatai

Típusa:Üdülés
Utazás módja:
Úticél: Kelet-Mediterrán hajóutak
Időtartam: 8 nap / 7 éjszaka
Indulás helye: Budapest
Indulás ideje:2018-09-09
Megjegyzés: Ft/fő, 2 ágyas szoba +belső kabin, Budapest
Szállás neve: Hajózás A Görög Szigetvilágban
Ellátás:
Szobatípus neve: 2 ágyas szoba +belső kabin
Utazás ára: 329.900 Ft/fő
Módosítomi

Út leírás:

Utazás időtartama: 8 nap/7 éjszaka

Indulási időpont: IX. 9.

Utazás: közvetlen charterjárattal Budapestről Heraklionba és vissza, és a Celestyal Cruises Olympia hajójával

Elhelyezés: 4 éjszaka Heraklionban 4*-os szállodában, 3 éjszaka a Celestyal Cruises Olympia hajóján választás szerint belső vagy ablakos kabinokban

Ellátás: a szállodában félpanzió, a hajón all inclusive

Minimum létszám: 24 fő

1. nap: Elutazás Budapestről az esti órákban Heraklionba, transzfer a szállodába, pihenés.

2. nap: Elounda - Agios Nikolaos

A fakultatív kirándulás résztvevői először Eloundába látogatnak el, ami a tágas Mirabello öbölben fekszik, amelyet a hosszan elnyúló Kolokytha félsziget véd a tengertől. A kopár dombokkal körülvett krétai város közvetlenül a tenger partjára épült, a központban található kikötőben halászcsónakok és egyéb yachtok egyaránt sorakoznak. A város népszerűségéhez a közelben található, velenceiek által épített erőd, a Spinalonga közelsége is nagyban hozzájárul. Az apró sziget, melyre viharos múltjának köszönhetően látogatók ezrei kíváncsiak hajdanán a közeli félsziget része volt,a velenceiek csak a 13. században választották le. Az erőd évekig elrettentette a támadókat, ám a török hódítók hatalma már soknak bizonyult. Az üres falak közé aztán a gyógyíthatatlan leprás betegeket telepítették, akik itt éltek embertelen körülmények közt, amíg egy fiatal joghallgató oda nem került és változtatott az ottani életminőségen. 1957-ben megszűnt létezni a telep. Utolsó állomásként Agios Nikolaos, a feneketlen tó városának felfedezésre indulnak, ami az egyik legnagyobb és legszebb nagyváros Kréta szigetének északkeleti felén. A település a városképet alapjaiban meghatározó, jellegzetes öböl köré épült, melyet a helyiek Voulismeni-tónak hívnak. A tavat sokáig feneketlennek hitték, melyhez szokatlan mélysége is hozzájárult, legmélyebb pontja 64 méterre található a vízfelszín alatt. A város kellemes kis utcáin még belefér egy rövid séta egy finom ebéddel.

3-4. nap: Pihenés a tengerparton.

5. nap: Hajóra szállás - Santorini kirándulás

Reggeli után transzfer a kikötőbe, ahol a déli órákban megkezdik utazásukat a Celestyal Olympia fedélzetén. Élvezzék az italokat a Thalassa és a Horizons bárban, miközben az Égei-tenger fényeiben gyönyörködnek, ahogy szemük elé tárul. A hajón társalgók, bárok, éttermek, teljesen felszerelt fitness terem, könyvtár, játszóház, valamint hagyományos görög termékeket értékesítő Duty Free butikok sorakoznak. A délutáni órákban érkezés Santorinire, ahol egy felejthetetlen kirándulás részesei lesznek. Santorini gyöngyszeme Oia faluja, ahol a romantika és a szépség dominálnak. A sziget második legnagyobb faluját fedezzük fel. A túránk a Santorini caldera panorámás kilátásával folytatódik, amely lélegzetelállító kilátást nyújt: Megcsodálhatjuk Fira-t, a sziget fővárosát, valamint Thirassia, Palea Kameni és Nea Kameni - az öt sziget közül hármat, melyek a Santorini körüli klasztert alkotják. Ahogy Oia-ba érkezünk, a falu csillogó fehér utcáin sétálunk keresztül egy gyönyörű labirintusban a boltok, kávézók, művészeti galériák és szállodák között, melyek harmonikusan épültek félreérthetetlen kükládikus-stílusban. Továbbhajózás az esti órákban.

6. nap: Athén - Mykonos

Érkezés a reggeli órákban Athén városába. A város régi központja az Akropolisz kőszirtje körül helyezkedik el. A modern város központja a Szindagma téren (Alkotmány tér) található, itt helyezkedik el a volt Királyi Palota és a görög Parlament épülete is. A város régebbi, tehetősebb részei is e terület körül helyezkednek el, itt található a legtöbb múzeum, turistalátványosság. Egyik legfontosabb fejlemény, hogy teljesen újjáépítették az Akropolisz környékét, összefüggő sétálóutcákat alakítottak ki a Zeusz-templomtól a Plakáig és a Pszirri térig. A látogatók így kényelmesen, sétálgatva érezhetik át az ókori Athén hangulatát, számtalan műemlék és ókori rom között, fasorokban, sétányokon élvezhetik a nyári napot, megcsodálhatják az Akropoliszt, beszívhatják az Agora levegőjét, tudván, hogy ez volt az ókori görögök fő találkozóhelye. Athén óvárosának, a Plakának szűk utcáin kóborolva elmenekülhetnek a világváros zajaitól. A fent említett Szindagma tér közelében található a Kallimarmaro Stadion, ahol az 1896-os olimpiai játékokat bonyolították. A stadion az ókori görög stadionok pontos másolataként épült fel. Érdekessége még az is, hogy az egyetlen nagyobb, 60 000 szurkolót befogadó stadion, amely teljes egészében a Pendelikon-hegységből származó fehér márványból épült, ugyanabból, amit a Parthenon építéséhez is felhasználtak az ókori építők. A déli órákban tovább utazás Mykonos szigetére, amit nem csak a görögök, de a külföldiek is előszeretettel látogatnak pezsgő éjszakai élete miatt. Emellett a kristálytiszta víz, a homokos tengerpartok és a kitűnő szörfölési lehetőségek is vonzzák ide a látogatókat. Főbb látnivalói a 16. századi szélmalmok, Little Venice (Kis Velence): olaszos stílusú loggiák, amelyek közvetlenül a tengerre néznek illetve a 15. században épült Panagia Paraportiani kápolna. A késő esti órákban ismét hajóra szállnak és folytatják útjukat Kusadasi felé.

7. nap: Kusadasi - Ephesus - Patmos

A reggeli órákban érkezés az Égei-tenger partján fekvő Kusadasiba, a Török Riviera egyik legnépszerűbb üdülővárosába. A kultúrára vágyóknak számtalan meglepetést tartogat a város és környéke, ahol a világ egyedülálló ősi településeit, vallási szentélyeit fedezhetik fel. A turizmus ellenére Kusadasinak sikerült megőriznie gyönyörű partvonalát és régészeti jelentőségét is. Kirándulásunk során a 3000 évvel ezelőtt épült Ephesust láthatjuk, ahol a görög, török és keresztény civilizációk történelme jelenik meg előttünk. Az Artemis templom (a világ 7 csodája közül az egyik) és Pál apostol, János és Szűz Mária kőszobrainak jelenlétének köszönhetően jelenleg a Mediterrán-térség egyik legnagyobb római kori régészeti lelőhelyének számít. Az aranykorának pompája látható az utcákon és a kivételesen jól megőrzött, megóvott romokon. Felfedezzük az UNESCO világörökség részét képező Ephesus Agora-t, Odeon-t, a Patríciusok házait, Hadrianus gyönyörű templomát és Celsus csodálatos könyvtárát. A hagyományos alkudozási gyakorlatot is megtapasztalhatják, mivel szabadidejükben helyi árucikkek vásárlására nyílik lehetőségük. Kora délutáni órákban indul tovább a hajó Patmos szigetére, ami egy kis görög sziget az Égei-tengerben, a Dodekanészosz-szigetcsoport tagja. 96-ban a Domitianus által száműzött János evangélista Patmosz szigetén látta azt a látomást, amelyet leírt a Jelenések könyvében. Emiatt a szigetet gyakran keresik fel keresztény zarándokok, főleg a barlang miatt, ahol Jánosnak megjelentek a látomások. Patmoszon található a Patmoszi Iskola is, egy nevezetes görög szeminárium. A Szent Jánosról elnevezett kolostort 1088-ban alapította Szent Krisztodulosz, I. Alexiosz bizánci császár támogatásával. A kolostor helyén korábban egy Artemisz-szentély állt. Az erődítményszerű kolostor és híres könyvtára, valamint a Jelenések barlangja a világörökség részét képezik. Az esti órákban visszaindulás Krétára.

8. nap: Arkadi - Rethymno

Kikötés a reggeli órákban Heraklionban, ezután kirándulás Arkadiba, ahol megtekinthetik az Arkadi-kolostort, Kréta épületeinek egyik legszebbjét, ami évszázadok múltán Arkadi város egyik legszentebb helye lett. A krétaiak a hazaszeretet jelképeként is emlegetik. Az udvar közepén álló templom ma is látogatható. Bár sokszor kifosztották, feldúlták az évszázadok során, a szerzetesek mindig igyekezték óvni és az eredeti állapotában helyre állítani. A kolostorban múzeumot is létrehoztak, ami a turisták előtt feleleveníti az 1866-ban történteket, amikor is a török uralom alatt sínylődő krétaiak életüket áldozták fel eme helyszínen. A puskaporos szoba eredeti állapotában ma is megtekinthető, a tragédia óta szinte változatlan formában fentmaradt. Az áldozatok emlékére a kolostorban örökmécsest gyújtottak, és egy festmény is hirdeti a lakosok önfeláldozását. Az udvaron egy kiszáradt ciprusfa álldogál, törzsében még mindig megtekinthető egy török lövedék. Innen tovább utaznak Rethymnoba, ami a sziget nyugati felén, Heraklion és Chania között félúton fekszik, és nem csupán a régió legnagyobb városa, de Nyugat-Kréta egyik legfontosabb kulturális és turisztikai központja is. Mai népszerűségét a régió lehetőségeinek, hangulatos óvárosának, velencei kikötőjének, valamint számtalan tavernájának és bárjának köszönheti. Legdominánsabb épülete a velenceiek által épített erőd. Szabadidejüket egy finom ebéddel és egy kellemes sétával is megkoronázhatják. Ezt követően transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

A részvételi díj a Santorini, Ephesus és Arcadi-Rethymno kirándulásokat tartalmazza, a hajóutazás során szervezett további kirándulásokról tájékozódjon irodánkban.

x

Hajózás A Görög Szigetvilágban utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5
Az ár nem tartalmazza
  • Foglalási díj: 1500 Ft fő*
  • Reptéri illeték: 62900 Ft fő*
  • Sztornó biztosítás: 1.50 % *
* kötelezően fizetendő
Repülőtéri illeték
Transzfer
Útlemondási biztosítás
Utasbiztosítás
Foglalási díj

Hajózás A Görög Szigetvilágban

, Kelet-Mediterrán hajóutak

Út leírás:

Utazás időtartama: 8 nap/7 éjszaka

Indulási időpont: IX. 9.

Utazás: közvetlen charterjárattal Budapestről Heraklionba és vissza, és a Celestyal Cruises Olympia hajójával

Elhelyezés: 4 éjszaka Heraklionban 4*-os szállodában, 3 éjszaka a Celestyal Cruises Olympia hajóján választás szerint belső vagy ablakos kabinokban

Ellátás: a szállodában félpanzió, a hajón all inclusive

Minimum létszám: 24 fő

1. nap: Elutazás Budapestről az esti órákban Heraklionba, transzfer a szállodába, pihenés.

2. nap: Elounda - Agios Nikolaos

A fakultatív kirándulás résztvevői először Eloundába látogatnak el, ami a tágas Mirabello öbölben fekszik, amelyet a hosszan elnyúló Kolokytha félsziget véd a tengertől. A kopár dombokkal körülvett krétai város közvetlenül a tenger partjára épült, a központban található kikötőben halászcsónakok és egyéb yachtok egyaránt sorakoznak. A város népszerűségéhez a közelben található, velenceiek által épített erőd, a Spinalonga közelsége is nagyban hozzájárul. Az apró sziget, melyre viharos múltjának köszönhetően látogatók ezrei kíváncsiak hajdanán a közeli félsziget része volt,a velenceiek csak a 13. században választották le. Az erőd évekig elrettentette a támadókat, ám a török hódítók hatalma már soknak bizonyult. Az üres falak közé aztán a gyógyíthatatlan leprás betegeket telepítették, akik itt éltek embertelen körülmények közt, amíg egy fiatal joghallgató oda nem került és változtatott az ottani életminőségen. 1957-ben megszűnt létezni a telep. Utolsó állomásként Agios Nikolaos, a feneketlen tó városának felfedezésre indulnak, ami az egyik legnagyobb és legszebb nagyváros Kréta szigetének északkeleti felén. A település a városképet alapjaiban meghatározó, jellegzetes öböl köré épült, melyet a helyiek Voulismeni-tónak hívnak. A tavat sokáig feneketlennek hitték, melyhez szokatlan mélysége is hozzájárult, legmélyebb pontja 64 méterre található a vízfelszín alatt. A város kellemes kis utcáin még belefér egy rövid séta egy finom ebéddel.

3-4. nap: Pihenés a tengerparton.

5. nap: Hajóra szállás - Santorini kirándulás

Reggeli után transzfer a kikötőbe, ahol a déli órákban megkezdik utazásukat a Celestyal Olympia fedélzetén. Élvezzék az italokat a Thalassa és a Horizons bárban, miközben az Égei-tenger fényeiben gyönyörködnek, ahogy szemük elé tárul. A hajón társalgók, bárok, éttermek, teljesen felszerelt fitness terem, könyvtár, játszóház, valamint hagyományos görög termékeket értékesítő Duty Free butikok sorakoznak. A délutáni órákban érkezés Santorinire, ahol egy felejthetetlen kirándulás részesei lesznek. Santorini gyöngyszeme Oia faluja, ahol a romantika és a szépség dominálnak. A sziget második legnagyobb faluját fedezzük fel. A túránk a Santorini caldera panorámás kilátásával folytatódik, amely lélegzetelállító kilátást nyújt: Megcsodálhatjuk Fira-t, a sziget fővárosát, valamint Thirassia, Palea Kameni és Nea Kameni - az öt sziget közül hármat, melyek a Santorini körüli klasztert alkotják. Ahogy Oia-ba érkezünk, a falu csillogó fehér utcáin sétálunk keresztül egy gyönyörű labirintusban a boltok, kávézók, művészeti galériák és szállodák között, melyek harmonikusan épültek félreérthetetlen kükládikus-stílusban. Továbbhajózás az esti órákban.

6. nap: Athén - Mykonos

Érkezés a reggeli órákban Athén városába. A város régi központja az Akropolisz kőszirtje körül helyezkedik el. A modern város központja a Szindagma téren (Alkotmány tér) található, itt helyezkedik el a volt Királyi Palota és a görög Parlament épülete is. A város régebbi, tehetősebb részei is e terület körül helyezkednek el, itt található a legtöbb múzeum, turistalátványosság. Egyik legfontosabb fejlemény, hogy teljesen újjáépítették az Akropolisz környékét, összefüggő sétálóutcákat alakítottak ki a Zeusz-templomtól a Plakáig és a Pszirri térig. A látogatók így kényelmesen, sétálgatva érezhetik át az ókori Athén hangulatát, számtalan műemlék és ókori rom között, fasorokban, sétányokon élvezhetik a nyári napot, megcsodálhatják az Akropoliszt, beszívhatják az Agora levegőjét, tudván, hogy ez volt az ókori görögök fő találkozóhelye. Athén óvárosának, a Plakának szűk utcáin kóborolva elmenekülhetnek a világváros zajaitól. A fent említett Szindagma tér közelében található a Kallimarmaro Stadion, ahol az 1896-os olimpiai játékokat bonyolították. A stadion az ókori görög stadionok pontos másolataként épült fel. Érdekessége még az is, hogy az egyetlen nagyobb, 60 000 szurkolót befogadó stadion, amely teljes egészében a Pendelikon-hegységből származó fehér márványból épült, ugyanabból, amit a Parthenon építéséhez is felhasználtak az ókori építők. A déli órákban tovább utazás Mykonos szigetére, amit nem csak a görögök, de a külföldiek is előszeretettel látogatnak pezsgő éjszakai élete miatt. Emellett a kristálytiszta víz, a homokos tengerpartok és a kitűnő szörfölési lehetőségek is vonzzák ide a látogatókat. Főbb látnivalói a 16. századi szélmalmok, Little Venice (Kis Velence): olaszos stílusú loggiák, amelyek közvetlenül a tengerre néznek illetve a 15. században épült Panagia Paraportiani kápolna. A késő esti órákban ismét hajóra szállnak és folytatják útjukat Kusadasi felé.

7. nap: Kusadasi - Ephesus - Patmos

A reggeli órákban érkezés az Égei-tenger partján fekvő Kusadasiba, a Török Riviera egyik legnépszerűbb üdülővárosába. A kultúrára vágyóknak számtalan meglepetést tartogat a város és környéke, ahol a világ egyedülálló ősi településeit, vallási szentélyeit fedezhetik fel. A turizmus ellenére Kusadasinak sikerült megőriznie gyönyörű partvonalát és régészeti jelentőségét is. Kirándulásunk során a 3000 évvel ezelőtt épült Ephesust láthatjuk, ahol a görög, török és keresztény civilizációk történelme jelenik meg előttünk. Az Artemis templom (a világ 7 csodája közül az egyik) és Pál apostol, János és Szűz Mária kőszobrainak jelenlétének köszönhetően jelenleg a Mediterrán-térség egyik legnagyobb római kori régészeti lelőhelyének számít. Az aranykorának pompája látható az utcákon és a kivételesen jól megőrzött, megóvott romokon. Felfedezzük az UNESCO világörökség részét képező Ephesus Agora-t, Odeon-t, a Patríciusok házait, Hadrianus gyönyörű templomát és Celsus csodálatos könyvtárát. A hagyományos alkudozási gyakorlatot is megtapasztalhatják, mivel szabadidejükben helyi árucikkek vásárlására nyílik lehetőségük. Kora délutáni órákban indul tovább a hajó Patmos szigetére, ami egy kis görög sziget az Égei-tengerben, a Dodekanészosz-szigetcsoport tagja. 96-ban a Domitianus által száműzött János evangélista Patmosz szigetén látta azt a látomást, amelyet leírt a Jelenések könyvében. Emiatt a szigetet gyakran keresik fel keresztény zarándokok, főleg a barlang miatt, ahol Jánosnak megjelentek a látomások. Patmoszon található a Patmoszi Iskola is, egy nevezetes görög szeminárium. A Szent Jánosról elnevezett kolostort 1088-ban alapította Szent Krisztodulosz, I. Alexiosz bizánci császár támogatásával. A kolostor helyén korábban egy Artemisz-szentély állt. Az erődítményszerű kolostor és híres könyvtára, valamint a Jelenések barlangja a világörökség részét képezik. Az esti órákban visszaindulás Krétára.

8. nap: Arkadi - Rethymno

Kikötés a reggeli órákban Heraklionban, ezután kirándulás Arkadiba, ahol megtekinthetik az Arkadi-kolostort, Kréta épületeinek egyik legszebbjét, ami évszázadok múltán Arkadi város egyik legszentebb helye lett. A krétaiak a hazaszeretet jelképeként is emlegetik. Az udvar közepén álló templom ma is látogatható. Bár sokszor kifosztották, feldúlták az évszázadok során, a szerzetesek mindig igyekezték óvni és az eredeti állapotában helyre állítani. A kolostorban múzeumot is létrehoztak, ami a turisták előtt feleleveníti az 1866-ban történteket, amikor is a török uralom alatt sínylődő krétaiak életüket áldozták fel eme helyszínen. A puskaporos szoba eredeti állapotában ma is megtekinthető, a tragédia óta szinte változatlan formában fentmaradt. Az áldozatok emlékére a kolostorban örökmécsest gyújtottak, és egy festmény is hirdeti a lakosok önfeláldozását. Az udvaron egy kiszáradt ciprusfa álldogál, törzsében még mindig megtekinthető egy török lövedék. Innen tovább utaznak Rethymnoba, ami a sziget nyugati felén, Heraklion és Chania között félúton fekszik, és nem csupán a régió legnagyobb városa, de Nyugat-Kréta egyik legfontosabb kulturális és turisztikai központja is. Mai népszerűségét a régió lehetőségeinek, hangulatos óvárosának, velencei kikötőjének, valamint számtalan tavernájának és bárjának köszönheti. Legdominánsabb épülete a velenceiek által épített erőd. Szabadidejüket egy finom ebéddel és egy kellemes sétával is megkoronázhatják. Ezt követően transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

A részvételi díj a Santorini, Ephesus és Arcadi-Rethymno kirándulásokat tartalmazza, a hajóutazás során szervezett további kirándulásokról tájékozódjon irodánkban.

x

VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!