Utazás keresése

Utazás alapadatai

Típusa:Körutazás, Városlátogatás
Utazás módja:Repülő
Úticélok: Franciaország, Körutazás Franciaországban => Franciaország, Párizs
Időtartam: 6 nap / 5 éjszaka
Indulás helye: Budapest
Indulás ideje:2018-07-27
Megjegyzés: Ft/fő + repülőjegy, 2F, Program szerint, BUD
Szállás neve: Gasztronómiai élmények Párizstól Lyonig (Repülövel)
Ellátás:
Szobatípus neve: kétágyas szoba, 2 felnőtt
Utazás ára: 334.500 Ft/fő

Lyon

Info:

[r] repülővel

1-1 éjszaka Párizsban, Reimsben, Lyonban, 2 éjszaka Dijonban 3*-os szállodákban reggelivel

reggeli, 3 alkalommal vacsora

Leiras:

1. nap   Budapest - Párizs

Elutazás Budapestről 15:20 h-kor az Easyjet járatával. Érkezés Párizsba 17:40 h-kor, majd transzfer a szállodába. Este hajókázás a Szajnán gasztronómiai vacsorával, miközben megcsodálhatjuk Párizs legszebb látnivalóit esti fényben. Szállás a belváros szélén.

2. nap  Reims - Éperney  (150 km)

Reggeli után Reimsbe utazunk. Itt megtekintjük a város leghíresebb műemlékét, a lenyűgöző Katedrálist, mely Franciaország legfontosabb gótikus temploma. Itt koronázták meg évszázadokon keresztül a francia királyokat. Az 1211-ben épült katedrális 1991-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. Legszebb része a reliefekkel díszített nyugati homlokzat, amely egy építészeti remekmű. A Katedrális mellett található a Palais du Tau gótikus, majd barokk arculatú érseki palotája, amely szintén fontos szerepet játszott a koronázások alkalmával. Végül megtekintjük a Szent Remigius bazilikát is.
Ezután a világ egyik legdrágább pezsgő vidékére, Épernay környékére utazunk, hogy megismerjük a pezsgőkészítés rejtelmeit. Látogatás egy régi, családi hagyományokat őrző birtokon, ahol a megkóstolunk 2 féle pezsgőt.
Vacsora Épernayben, szállás Reims/Épernay környékén.

3. nap Éparnay - Dijon (300 km)

Reggeli után Dijonba utazunk. Érkezés után a várossal ismerkedünk. Dijon az egykori Burgundi Hercegség fővárosa és egyben a világhírű burgundiai borvidék északi végpontja. Már a római időkben létesült itt egy vár (castrum) Divio néven.
A városban számos műemlék látható. A félköralakú központot (Place de la Libération) a 17. században alakították ki. Sétánk közben megtekintjük a három szárnyból áló, Merész Károly és elődeinek egykori palotáját (Palais des Ducs et des États de Bourgogne), a 14.századi Église Notre-Dame templomot, melynek egyik kápolnájában található a 11. századi Fekete Madonna faszobor, amely az egyik legrégebbi ilyen alkotás az országban. Ezután a 13. századi Cathédrale St Bénigne-t látogatjuk meg. A három tornyú katedrális egyike, a huszártorony, közel 100 m magas. Délután látogatás egy interaktív múzeumban, a Le Cassissiumban. Itt megismerhetjük a hires Créme de Cassis, a feketeribizli likör történetét, készítését, melyet száraz fehérborral vagy pezsgővel felöntve fogyaszthatunk apéritifként (Kir Royal). A látogatást kóstoló követi. Szállás Dijon/Beaune környékén, a vacsora fakultatív (2 éj).

4. nap Dijon

Reggeli után a burgundiai bortermelés központjába, Beauneba utazunk. Egy modern kisvasúttal fedezzük fel a város legszebb látnivalóit, majd látogatás a híres középkori kórházban (Hotel Dieu), mely Franciaország egyik legrangosabb történelmi műemléke, a gótikus építészet egyik remekműve. A kórházat a Száz éves háború vége előtt, 1443-ban alapították a sebesültek, a szegények megsegítésére. A kórházat körülvevő birtokra 1457-ben kerültek az első szőlőültetvények. Napjainkra 60 hektáros birtokáról vált ismertté. Minden évben, november harmadik vasárnapján itt tartják a világ egyik leghíresebb boraukcióját a régió nagy presztízsű boraiból. A múzeumi részben eredeti bútorok, kórházi felszerelések, eszközök láthatóak.
Délután a Patriarche pincészetbe látogatunk. Egy 17. századi kolostor ad otthont Burgundia legnagyobb pincehálózatának, ahol egy 5 km-es labirintusban, 15000 m2-en, milliónyi üveg bort tárolnak. Egy somelier által vezetett látogatáson megimerhetjük a pincészet történetét, majd 5 féle, kíváló minőségű bort kóstolunk meg.
Ezt követően egy családi hagyományokat őrző, 1867-ben alapított, tradícionális mustárkészítő üzembe látogatunk (Moutarderie Fallot). Itt megismerhetjük a hires dijoni mustár készítésenek folyamatát, majd meg is kóstolhatjuk az itt készült termékeket. A vacsora fakultatív, szállás Dijon/Beaune környékén

5. nap Lyon - Dijon (200 km)

Reggeli után Lyon felé utazunk. Utunk egy újabb, híres borvidéken vezet keresztül. A Beaujolais, melyet újborként ismerünk, egy igazán könnyed, általában bíbor vagy rubin-árnyalatú, gyümölcsös nedű. Villefranche környékén, az egyik pincészetben megkóstolunk néhányat finom sajtok kiséretében.
Délután érkezünk Lyonba. Szállás elfoglalása, majd gyalogos városnézés Lyonban, a Fény városában, a gasztronómia fővárosában. Sétánk során megtekintjük a reneszánsz városrészt, a románkori Amfiteátrumot, a Saint Jean katedrálist és a Notre Dame Du Fouriére bazilikát.
A hangulatos óvárosból a híres Bocuse csarnokhoz sétálunk. 1859-ben épült fel Lyon első fedett piaca. Azóta többször felújították az épületet, mely néhány éve kapta a ,,Les Halles de Lyon - Paul Bocuse" nevet, a gasztronómia papjaként és a konyhaművészet örök nagyköveteként is emlegetett híres chefről, Paul Bocuseról. Itt minden megtalálható, ami szükséges egy igazi ínyenc fogás elkészítéséhez. A tradícionális éttermek is innen szerzik be a legfrissebb alapanyagokat. És nem csak a szemünk élvezheti a gazdag kínálatot, sok árusnál lehet kóstolni is. A finom falatokat egy zamatos Beaujolais-val öblíthetjük le egy borbisztró teraszán. Ezután szabadprogram.
Este közös vacsora a tradicionális Bouchon éttermek egyikében.
Az autentikus Lyon-i konyha nagyban meghatározza a tradícionális francia konyhaművészetet. A Lyon-i Bouchon éttermek, olyan kisvendéglők, melyek házias ételeket kínálnak. Kockás abroszok, régi plakátok, rézserpenyők emlékeztetnek a hagyományokra. Az éttermek fő jellemzője a családias hangulat, hogy a vendég otthon érezze magát!
A városban számos Michelin étterem található, de a helyi Bouchonok-ban kóstolhatjuk meg a helyi ízeket a maguk egyszerűségében. Az étlapok jellemző fogásai: hurka, kolbász, felvágottak, csukagaluska, buggyantott tojás burgundiai szósszal, rántott pacal ... Az ételeket zamatos borok kisérik: Beaujolais vagy a Cotes du Rhone kíváló borai. Szállás Lyonban. 

6. nap Lyon - Budapest

Délelőtt szabadprogram, melynek során folytathatjuk Lyon ínyencségeinek felfedezését. Délután transzfer a repülőtérre. Elutazás 16:45 h-kor az Easyjet járatával. Érkezés Budapestre 18:50 h-kor.

UNESCO Világörökségi helyszínek:

  •  Párizs, a Szajna partja (a Pont de Sully és a Pont dIéna között)  (kulturális/1991) 
  •  A Notre-Dame katedrális, Saint Rémi egykori kolostora és Palais du Tau, Reims (kulturális/1991) 
  •  Lyon történelmi óvárosa (kulturális/1998) 

További információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Easyjet
Oda út: Budapest - Párizs: 15:20- 17:40
Haza út: Lyon - Budapest: 16:45 - 18:50

Utazás Easy Jet járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 56 x 45 x 25 cm nagyságú), illetve külön fizetendő : max. 15 kg súlyú , vagy max 23 kg-os bőrönd feladása.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja az Easy Jet poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az Esay JET járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

 

További információk 2:

x

Az ár tartalmazza:
1 éjszaka Párizsban 3*-os szállodában reggelivel1 éjszaka Reims/Épernay környékén 3*-os szállodában reggelivel2 éjszaka Dijon/Beaune környékén 3*-os szállodában reggelivel1 éjszaka Lyonban 3*-os szállodában reggelivel3 alkalommal vacsorát  (1., 2., 5. napon)a program szerinti borkóstolásokatsétahajókázást a Szajnán gasztronómiai vacsorávalautóbusz közlekedéstmagyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
Easyjet repülőjegy Budapest-Parizs, Lyon-Budapest között illetékkel, kézipoggyásszalkb: 44.000 Ft/főidegenforgalmi adó12 Eur/főútlemondási biztosítás1,5%Egyéb költségek:BBP biztosítás565 Ft/fő/naptólEgyágyas felár67.000 FtFeladható poggyászkb 16.000 (max. 15 kg), kb 19.000 Ft (max. 23 kg)Belépőkkb: 30-40 Eur/fő 

Gasztronómiai élmények Párizstól Lyonig (Repülövel) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5




Az ár nem tartalmazza
  • Repülőjegy: 44000 Ft fő*
  • Sztornó biztosítás: 1.50 % *
* kötelezően fizetendő
Utazás repülőgéppel
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Gasztronómiai élmények Párizstól Lyonig (Repülövel)VIP TravelVIP TravelVIP Travel

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Lyon

Info:

[r] repülővel

1-1 éjszaka Párizsban, Reimsben, Lyonban, 2 éjszaka Dijonban 3*-os szállodákban reggelivel

reggeli, 3 alkalommal vacsora

Leiras:

1. nap   Budapest - Párizs

Elutazás Budapestről 15:20 h-kor az Easyjet járatával. Érkezés Párizsba 17:40 h-kor, majd transzfer a szállodába. Este hajókázás a Szajnán gasztronómiai vacsorával, miközben megcsodálhatjuk Párizs legszebb látnivalóit esti fényben. Szállás a belváros szélén.

2. nap  Reims - Éperney  (150 km)

Reggeli után Reimsbe utazunk. Itt megtekintjük a város leghíresebb műemlékét, a lenyűgöző Katedrálist, mely Franciaország legfontosabb gótikus temploma. Itt koronázták meg évszázadokon keresztül a francia királyokat. Az 1211-ben épült katedrális 1991-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. Legszebb része a reliefekkel díszített nyugati homlokzat, amely egy építészeti remekmű. A Katedrális mellett található a Palais du Tau gótikus, majd barokk arculatú érseki palotája, amely szintén fontos szerepet játszott a koronázások alkalmával. Végül megtekintjük a Szent Remigius bazilikát is.
Ezután a világ egyik legdrágább pezsgő vidékére, Épernay környékére utazunk, hogy megismerjük a pezsgőkészítés rejtelmeit. Látogatás egy régi, családi hagyományokat őrző birtokon, ahol a megkóstolunk 2 féle pezsgőt.
Vacsora Épernayben, szállás Reims/Épernay környékén.

3. nap Éparnay - Dijon (300 km)

Reggeli után Dijonba utazunk. Érkezés után a várossal ismerkedünk. Dijon az egykori Burgundi Hercegség fővárosa és egyben a világhírű burgundiai borvidék északi végpontja. Már a római időkben létesült itt egy vár (castrum) Divio néven.
A városban számos műemlék látható. A félköralakú központot (Place de la Libération) a 17. században alakították ki. Sétánk közben megtekintjük a három szárnyból áló, Merész Károly és elődeinek egykori palotáját (Palais des Ducs et des États de Bourgogne), a 14.századi Église Notre-Dame templomot, melynek egyik kápolnájában található a 11. századi Fekete Madonna faszobor, amely az egyik legrégebbi ilyen alkotás az országban. Ezután a 13. századi Cathédrale St Bénigne-t látogatjuk meg. A három tornyú katedrális egyike, a huszártorony, közel 100 m magas. Délután látogatás egy interaktív múzeumban, a Le Cassissiumban. Itt megismerhetjük a hires Créme de Cassis, a feketeribizli likör történetét, készítését, melyet száraz fehérborral vagy pezsgővel felöntve fogyaszthatunk apéritifként (Kir Royal). A látogatást kóstoló követi. Szállás Dijon/Beaune környékén, a vacsora fakultatív (2 éj).

4. nap Dijon

Reggeli után a burgundiai bortermelés központjába, Beauneba utazunk. Egy modern kisvasúttal fedezzük fel a város legszebb látnivalóit, majd látogatás a híres középkori kórházban (Hotel Dieu), mely Franciaország egyik legrangosabb történelmi műemléke, a gótikus építészet egyik remekműve. A kórházat a Száz éves háború vége előtt, 1443-ban alapították a sebesültek, a szegények megsegítésére. A kórházat körülvevő birtokra 1457-ben kerültek az első szőlőültetvények. Napjainkra 60 hektáros birtokáról vált ismertté. Minden évben, november harmadik vasárnapján itt tartják a világ egyik leghíresebb boraukcióját a régió nagy presztízsű boraiból. A múzeumi részben eredeti bútorok, kórházi felszerelések, eszközök láthatóak.
Délután a Patriarche pincészetbe látogatunk. Egy 17. századi kolostor ad otthont Burgundia legnagyobb pincehálózatának, ahol egy 5 km-es labirintusban, 15000 m2-en, milliónyi üveg bort tárolnak. Egy somelier által vezetett látogatáson megimerhetjük a pincészet történetét, majd 5 féle, kíváló minőségű bort kóstolunk meg.
Ezt követően egy családi hagyományokat őrző, 1867-ben alapított, tradícionális mustárkészítő üzembe látogatunk (Moutarderie Fallot). Itt megismerhetjük a hires dijoni mustár készítésenek folyamatát, majd meg is kóstolhatjuk az itt készült termékeket. A vacsora fakultatív, szállás Dijon/Beaune környékén

5. nap Lyon - Dijon (200 km)

Reggeli után Lyon felé utazunk. Utunk egy újabb, híres borvidéken vezet keresztül. A Beaujolais, melyet újborként ismerünk, egy igazán könnyed, általában bíbor vagy rubin-árnyalatú, gyümölcsös nedű. Villefranche környékén, az egyik pincészetben megkóstolunk néhányat finom sajtok kiséretében.
Délután érkezünk Lyonba. Szállás elfoglalása, majd gyalogos városnézés Lyonban, a Fény városában, a gasztronómia fővárosában. Sétánk során megtekintjük a reneszánsz városrészt, a románkori Amfiteátrumot, a Saint Jean katedrálist és a Notre Dame Du Fouriére bazilikát.
A hangulatos óvárosból a híres Bocuse csarnokhoz sétálunk. 1859-ben épült fel Lyon első fedett piaca. Azóta többször felújították az épületet, mely néhány éve kapta a ,,Les Halles de Lyon - Paul Bocuse" nevet, a gasztronómia papjaként és a konyhaművészet örök nagyköveteként is emlegetett híres chefről, Paul Bocuseról. Itt minden megtalálható, ami szükséges egy igazi ínyenc fogás elkészítéséhez. A tradícionális éttermek is innen szerzik be a legfrissebb alapanyagokat. És nem csak a szemünk élvezheti a gazdag kínálatot, sok árusnál lehet kóstolni is. A finom falatokat egy zamatos Beaujolais-val öblíthetjük le egy borbisztró teraszán. Ezután szabadprogram.
Este közös vacsora a tradicionális Bouchon éttermek egyikében.
Az autentikus Lyon-i konyha nagyban meghatározza a tradícionális francia konyhaművészetet. A Lyon-i Bouchon éttermek, olyan kisvendéglők, melyek házias ételeket kínálnak. Kockás abroszok, régi plakátok, rézserpenyők emlékeztetnek a hagyományokra. Az éttermek fő jellemzője a családias hangulat, hogy a vendég otthon érezze magát!
A városban számos Michelin étterem található, de a helyi Bouchonok-ban kóstolhatjuk meg a helyi ízeket a maguk egyszerűségében. Az étlapok jellemző fogásai: hurka, kolbász, felvágottak, csukagaluska, buggyantott tojás burgundiai szósszal, rántott pacal ... Az ételeket zamatos borok kisérik: Beaujolais vagy a Cotes du Rhone kíváló borai. Szállás Lyonban. 

6. nap Lyon - Budapest

Délelőtt szabadprogram, melynek során folytathatjuk Lyon ínyencségeinek felfedezését. Délután transzfer a repülőtérre. Elutazás 16:45 h-kor az Easyjet járatával. Érkezés Budapestre 18:50 h-kor.

UNESCO Világörökségi helyszínek:

  •  Párizs, a Szajna partja (a Pont de Sully és a Pont dIéna között)  (kulturális/1991) 
  •  A Notre-Dame katedrális, Saint Rémi egykori kolostora és Palais du Tau, Reims (kulturális/1991) 
  •  Lyon történelmi óvárosa (kulturális/1998) 

További információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Easyjet
Oda út: Budapest - Párizs: 15:20- 17:40
Haza út: Lyon - Budapest: 16:45 - 18:50

Utazás Easy Jet járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 56 x 45 x 25 cm nagyságú), illetve külön fizetendő : max. 15 kg súlyú , vagy max 23 kg-os bőrönd feladása.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja az Easy Jet poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az Esay JET járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

 

További információk 2:

x

Az ár tartalmazza:
1 éjszaka Párizsban 3*-os szállodában reggelivel1 éjszaka Reims/Épernay környékén 3*-os szállodában reggelivel2 éjszaka Dijon/Beaune környékén 3*-os szállodában reggelivel1 éjszaka Lyonban 3*-os szállodában reggelivel3 alkalommal vacsorát  (1., 2., 5. napon)a program szerinti borkóstolásokatsétahajókázást a Szajnán gasztronómiai vacsorávalautóbusz közlekedéstmagyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
Easyjet repülőjegy Budapest-Parizs, Lyon-Budapest között illetékkel, kézipoggyásszalkb: 44.000 Ft/főidegenforgalmi adó12 Eur/főútlemondási biztosítás1,5%Egyéb költségek:BBP biztosítás565 Ft/fő/naptólEgyágyas felár67.000 FtFeladható poggyászkb 16.000 (max. 15 kg), kb 19.000 Ft (max. 23 kg)Belépőkkb: 30-40 Eur/fő 

VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!