VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Virtuózok, klasszikusok, világsztárok – sokszínűnek ígérkezik a jövő áprilisi BTF programja

2015-11-23 | viptravel

Virtuózok, klasszikusok, világsztárok – sokszínűnek ígérkezik a jövő áprilisi BTF programja

Április 8. és 24. között rendezik meg a 36. Budapesti Tavaszi Fesztivált, amelyre már most lehet jegyet kapni, akár karácsonyi élmény-ajándéknak is – hívta fel rá a figyelmet Bán Teodóra.

A csütörtöki sajtótájékoztatón kiderült: a programok néhány főbb téma köré szerveződnek. Liszt Ferenc, a magyar és egyetemes zenetörténet kiemelkedő alakja tiszteletére ismét műsorra tűzik a zeneszerző Weimarban komponált főművét, a Krisztust, a Staatskapelle Weimar és a Magyar Rádió énekkarának előadásában. A Liszt inspirálta Dubrovay László: Faust, az elkárhozott című szerzeményét a Pécsi Balett táncosai ismertetik meg a közönséggel, és fiatal magyar zongoravirtuózok adják elő a mester több versenyművét.

2016-ban ünnepeljük Bartók Béla születésének 135. évfordulóját. A nyitóhangversenyen hosszú évek óta ismét a fellépők között lesz a Budapesti Fesztivál Zenekar, vezényel David Robertson, közreműködik Kim Kashkashian.

Érdekesség, hogy az idén több programnak is lesz kínai vonatkozása. A Magyar Nemzeti Múzeum A selyem útja címmel műtárgyakban gazdag tárlatot nyit, amelyen Katti Zoób ruháit is megcsodálhatja a közönség. Az Erkel Színházban páratlan zenei csemegének ígérkezik, hogy a Kínai Nemzeti Opera társulata adja elő autentikus módon a Turandotot.

Olyan sztárok lépnek különböző helyszíneken, mint Ramón Vargas, a Filarmonica della Scala, Snétberger Ferenc, a Ránki Dezső-Klukon Edit zongoraművész házaspár, vagy Sarah McKenzie, amerikai zongorista.

Lesz újcirkusz, jazzkoncert és kongói táncelőadás, de a köztereken maguk a járókelők is a produkciók szereplőivé válhatnak, ilyen esemény lesz a Fesztiválnyitó Promenád, vagy a zárónap közös kóruséneklése.

Forrás: turizmus.com