VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Vajon elkészül valaha a luxusléghajó?

2015-07-01 | viptravel

Vajon elkészül valaha a luxusléghajó?

Bizonyos jelek szerint ismét szép idők várnak a repülők jellegzetes, lebegő alternatíváira. A határ a csillagos ég?

A Hindenburg katasztrófája óta a léghajókra mostanáig a technikai fejlődés egyfajta zsákutcájaként tekintett a tudomány. Mindez megváltozni látszik, hiszen míg a Google nemrég három kallódó léghajóhangárba fektette a pénzét, az Egyesült Királyság egyes magánbefektetői teherszállító eszközként igyekeznek egy „elárvult” hadi léghajóba új lelket önteni. Bár a járművek legújabb tervei komoly szállítási kapacitással és hatékonysággal kecsegtetnek, a luxusra vágyó, jómódú lakosság is megtalálhatja számításait a lebegő tüneményekben. Az angliai Huddersfieldi Egyetem hallgatójának koncepciója legalábbis erre enged következtetni.

Mac Byers léghajója az oldalán elhelyezett rotorok szögének forgatásával navigálna az égen, és általuk a függőleges felszállást és landolást is kivitelezni tudná. Az étkezőből hatalmas ablakok nyújtanak lélegzetelállító rálátást a Földre és az égboltra, a tervezett hall pedig egy irodaépület, valamint egy elegáns bár egyvelegét juttathatja az eszünkbe. Az óriási hálószobákban a párnák mögül a terjedelmes ablakokból lenyűgöző panoráma nyílik, ami talán a „zuhanó álmokból” ébredő utasok számára nem a legszerencsésebb megoldás.

Sajnos a terv egyelőre a ködhöz hasonlóan illékonynak tűnik, hiszen Byers személyes weboldala már a múlté. Reményt adhat, hogy a site egyes anyagai a Wayback Machine oldalán, egy más fajta „felhőben” továbbra is fellelhetőek.

Forrás: turizmusonline.hu ; Kép: designboom.com