VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Utolsó útjára indul a Jumbo Jet

2015-12-09 | viptravel

Több mint 45 éve indult az első Jumbo Jet Párizsból New Yorkba. Az ikonikus repülőgépet jövőre kivonják a forgalomból, így az Air France felejthetetlen búcsújárattal tiszteleg a Boeing 747-es előtt.

Az AF747-es járat 11.30-kor indul a különleges utazásra a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről. A fedélzeten minden utas a Business osztály ebédjét és pezsgőjét élvezheti, miközben érdekességeket hallgathatnak Franciaország történelméről és legendás mérföldköveiről. Érkezéskor a járat utasai részt vehetnek a légitársaság karbantartási workshopján és koccinthatnak a repülőgép alatt.

A hetvenes évek elején a Boeing 747-es forradalmasította a légiközlekedést. A repülőn való utazás a gépnek köszönhetően még szélesebb körben terjedt el és egy új időszakot indított a turizmusban. A 747-esre a teherszállításban is újítóként emlékezünk, hiszen a gép elsőként akár 122 tonna szállítására is képes volt.

Az Air France volt azon légitársaságok egyike, aki a gépet a hosszú távú flotta zászlóshajójaként használta: a vállalat legtöbb célállomását a Jumbo szolgálta ki.

Ezzel egy időben az Air France a kabinokban is újításokat vetett be. Az 500 utast elbíró gép lehetővé tette, hogy az utasok több figyelmet kapjanak, ennek köszönhetően a fedélzeti szolgáltatásokat is magasabb színvonalra emelték. A fedélzeti menüket olyan híres francia szakácsok állították össze mint Paul Bocuse, Gaston Lenôtre és Pierre Troisgros. Emellett a kabin enteriőrért Pierre Gautier-Delaye felelt, aki az optimális kényelemre összpontosított a design kialakításakor.

A Jumbóktól a 65 Boeing 777-es gép veszi át a hosszú távú járatok kiszolgálását, amelyek már az új kabinokkal vannak felszerelve: dizájner lakosztályok a La Première kabinban, felhők közti selyemgubók a Business kabinban és újratervezett ülések a Premium Economy és Economy osztályokon a tökéletes kényelemért.

Air France La Saga: a történelmi honlap

Lezárul egy korszak az Air France életében, és ennek megünneplésére a vállalat bemutatja új történelmi weboldalát: http://airfrancelasaga.com

Az oldal a légitársaság élményekkel teli múltjába viszi a látogatót videókkal és képekkel, amelyeken a flottát, a hálózatot és az utassal való szoros kapcsolatot idézi fel.

Forrás és kép: turizmus.com