VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Útlevél helyett mikrocsip?

2016-01-23 | viptravel

Útlevél helyett mikrocsip?

Egy holland utazó volt az első aki útlevél helyett a karjába ültetett csippel utazhatott és anélkül haladt át a biztonsági ellenőrzéseken hogy szükség lett volna a beszállókártyájára az azonosításhoz.

A beszállókártya felmutatása helyett elegendő volt, hogy a csuklója odaérintésével beszkennelje a kezét a csipleolvasón, hiszen a csip az összes releváns utazási dokumentáció adatait tartalmazza, helyettesítve a repülős utazáshoz szükséges papírhalmazt - írta az inquisitr.com. Sőt, az utas arra is képes volt, hogy saját maga implantálja a mikrocsipet a kezére azzal a készlettel, amit előzetesen postán küldtek el a számára. A chip tartalmazta a „tesztalany" Scandinavian Airlines EuroBonus tagságának azonosítóját, így léphetett be a lounges-ba, így haladhatott át a biztonsági ellenőrzésen és így szállhatott a fedélzetre a beszállókártya megmutatása nélkül.

A vállalkozó kedvű utas a Scandinavian Airlines programjának keretében vett részt a kísérletben. A légitársaság célja, hogy olyan innovatív élményt teremtsen, ami csökkenti az utazási dokumentumok miatt keletkező aggodalmat.

Amennyiben a mikrocsip beültetéses gyakorlat a jövőben általánossá válik, gyorsan feleslegessé válhatnak a „hagyományos" útlevelek. Ahhoz azonban, hogy a módszer mindenki számára elérhető legyen, és kiváltsa a papíralapú dokumentációt, rengeteg további kísérletre, vizsgálatra lesz szükség.

A légitársaság egyébként más, „papírmentes" innovációt is tesztel.

Forrás és kép: turizmus.com