VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Újraindítja bakui járatát a Wizz Air – Kazahsztán lehet a következő?

2015-10-29 | viptravel

Újraindítja bakui járatát a Wizz Air – Kazahsztán lehet a következő?

2016. március 27-től újraindítja bakui járatát Budapestről a Wizz Air diszkont légitársaság, a gépek hetente kétszer, szerdánként és vasárnaponként közlekednek majd a két város között.

A légitárasaság 2013-ban indította el először Budapest és Baku közötti járatát, majd 2014 telén felfüggesztette, és a 2015-ös nyári menetrendben sem indította újra, mert a bakui repülőtér földi kiszolgálója jelentősen megemelte a szolgáltatási díjat. A mostani közlemény szerint a Wizz Air új szerződést kötött az azerbajdzsáni partnercégekkel.

Az azeri-magyar kapcsolatok erősségét mutatja, hogy az elmúlt egy évben sikerült megkötni azokat a hosszú távon is biztonságot nyújtó egyezményeket, amelyek garantálják, hogy a Wizz Air kiszámítható körülmények között tudja üzemeltetni a Budapest-Baku járatot - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten annak kapcsán, hogy a légitársaság jövő márciusban újraindítja közvetlen járatát a két főváros között.

Az államtitkár hozzátette, a szerződéseket 2019-ben kell majd megújítani.
Magyar Levente szavai szerint a Budapest-Baku járat újraindítása egyéves politikai erőfeszítés eredménye. Példaértékűnek nevezte a Wizz Airnek a kormánnyal való együttműködését az elmúlt években, és kifejtette, a légitársaság piaci alapon működik, és nem politikai, diplomáciai megfontolásoknak alárendelve hozza meg üzleti alapú döntéseit. Ugyanakkor bebizonyosodott az elmúlt időszakban, hogy a kormány gazdasági törekvéseinek fontos eszköze lehet a légitársasággal való együttműködés, mondta az államtitkár. Megjegyezte azt is, sok olyan viszonylat van, ahol a politikai és az üzleti érdek egy légi járat létesítése esetében egybeeshet.
Közölte, szeretnének közvetlen légi járatot Kazahsztán fővárosába is. Folynak a tárgyalások, minden remény megvan arra, hogy sikerrel jár ez az erőfeszítés, és hamarosan Közép-Ázsiába is repül majd a Wizz Air, mondta.

Forrás és kép: turizmus.com