VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
viptravel@viptravel.hu
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Újabb sztárséf az Air France fedélzetén

2015-10-05 | viptravel

Újabb sztárséf az Air France fedélzetén

Október elsejétől Francois Adamski gourmet menüsorát kóstolhatják az Air France Business osztályának utasai. A hosszú távú járatok mellett számos középtávú járaton is elérhetőek a francia ételek.

Mostantól fél éven át a francia légitársaság business osztályának utasai a sztárséf, Francois Adamski ételkreációit kóstolhatják. Az Észak-Franciaországból származó Michelin-csillagos szakács a hagyományos francia gasztronómiát követi, és bár ételei első látásra egyszerűnek tűnhetnek, az ő konyhájában a részleteken van a hangsúly.

Újdonság az Air France kínálatában, hogy most már a hosszú távú járatok mellett a következő célállomások járatainak business osztályán is elérhetőek a gourmet fogások: Algír, Ammán, Athén, Bukarest, Casablanca, Jereván, Isztambul, Kijev, Moszkva, Rabat, Szentpétervár, Szófia, Stockholm, Tel- Aviv, Tunisz.

Az Air France küldetésének érzi a francia gasztronómia megismertetését a világgal, ennek érdekében pedig 2011 óta rendszeresen neves francia séfeket kér fel egy-egy menüsor kidolgozására. A hosszú távú járatok Business osztályának utasai eddig többek között Joël Robuchon, Guy Martin, Michel Roth és Thibaut Ruggeri által készített különlegességeket fogyaszthattak. Az új kooperációnak köszönhetően hat új ínyencség kerül a fedélzeti menübe:

* Grillezett lazac krémes citromszószban, zöldségkörettel
* Sült csirke filé répával és zellerrel, kömény supreme öntettel
* Csirke tajine zöldséges búzadarával, citromzselével
* Sült kacsa édesburgonya pürével lime mártással
* Mogyoró krusztában sült tőkehal, pikáns szósszal, zellerrel és gesztenyével
* Borjú csülök trüffel krémmel és burgonyapürével

Az ínyenc falatok frissességéért a sztárséf mellett a Servair kulináris stúdió felel. A fedélzeten felszolgált ételeket a Servair szakácsai a légi étkeztetés szabályait figyelembe véve állítják össze, hogy az ételek könnyűek, frissek, és kellemes ízűek legyenek.

Forrás: turizmus.com ; kép: tourmag.com