VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Újabb Sakura körutazás

2017-01-04 | viptravel

Újabb Sakura körutazás

Japánban a legszebb időszak a tavasz beköszönte és a természet feléledése. Ilyenkor a cseresznyefák virágba borulnak és rózsaszín, fehér színek kavalkádjában pompáznak a városok.

Az apró szirmok a folyamatos megújulás, az újjászületés körforgását szimbolizálják. Oszaka, Kiotó, Hirosima, a Fuji-hegy és Tokió főbb látnivalóiból összeállított körutazásunkat ez a látvány teszi még különlegesebbé, miközben az ország egyedülálló kultúrájával, természeti szépségeivel, hagyományaival és a japán teakészítés rejtelmeivel is megismerkednek!

Útvonal: Oszaka, Kiotó, Nara, Hirosima, Miyajima, Fuji-Hakone Nemzeti Park, Tokió, Kamakura
Időpont: 2017. március 30 – április 11.
Részvételi díj: 849.000 Ft/fő-től

Program:

1. nap

Elutazás Budapestről, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2. nap

A délelőtti órákban érkezünk a Kansai Nemzetközi repülőtérre, majd félnapos városnézésre indulunk busszal Oszakába. Ellátogatunk az Oszakai várkastélyhoz, majd sétálgatunk a Dotonbori városrész utcáin, ahol ebédre egyből ki is próbálhatjuk az „ország konyhájának” kínálatát. Innen útközben a szállodánk felé még panoráma-városnézés keretében körbebuszozunk Oszaka belvárosán, majd elfoglaljuk szobáinkat, ahol kipihenhetjük az utazás fáradamait.

Szállás Oszakában.

3. nap

Mozgalmas napunk során Narába és Ujiba látogatunk. Nara, mely Japán első igazi fővárosa volt, nyolc világörökségi műemléke is jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. Ellátogatunk a Todai-ji templomba, itt található a hatalmas Buddha-szobor, mely Nara jelképe. Megtekintjük a Kasuga Taisha szentélyt és teszünk egy sétát a csodálatosan szép Nara Parkban, ahol 1200 őz él szabadon. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveztek, így ma is szabadon kóborolhatnak a park területén. Hazafelé megállunk az Obubu Teafarmon, ahol Japán egyik legjobb minőségű zöldtea fajtája, az ujicha termesztésével foglalkoznak. A farm neve“obubu”, mely kiotói nyelvjárásban teát jelent. A teafarmon gondos szakértelemmel állítanak elő több mint 16 különböző típusú ujicha teát. A látogatás során igazi teaültetvényeken sétálhatunk, és megízlelhetjük a valódi japán zöld teát.
Szállás Oszakában.

4. nap

A szállodában elfogyasztjuk a reggelit, majd bő félnapos, buszos városnézésre indulunk a csodás kertek, festői szentélyek és a gésák városában, Kiotóban. Elsőként az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot keressük fel, majd az 1460-ban a rindzai zen-buddhista iskola által alapított Ryoanji szentélybe látogatunk el. A városnézést a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastélynál folytatjuk, mely az első Tokugawa sógun kiotói rezidenciája volt. A program végeztével visszatérünk Oszakába, ahol a nap további részét szabadon tölthetjük el.

Este fakultatív program: „Sushi készítés és vacsora az ország konyhájában”
A program során tapasztalt sushi-séf segítségével tanuljuk meg e közkedvelt étel elkészítésének fortélyait, majd vacsorára el is fogyaszthatjuk saját remekműveinket (korlátlan italfogyasztással). A program ára: 33.000 Ft/fő. Minimum létszám: 10 fő.
Szállás Oszakában.

5. nap

A szállodai reggeli után ismét Kiotó felé indulunk, de ez alkalommal tömegközlekedéssel. Ellátogatunk a hosszasan kígyózó, közel 10 000 jellegzetes narancsos-vöröses színű Shinto kapu szentélyéhez (Fushimi Inari). A szentélyt Inarinak, azaz a rízs Shinto istenének szentelték. E városrész híres a szaké-készítéséről is, így ha szeretjük ezt a hagyományos japán italt, itt be is vásárolhatunk belőle. A nap második felében szabad program áll utasaink rendelkezésére.

Szállás Oszakában.

6. nap

Az oszakai állomástól szuperexpressz vonattal (shinkansennel) indulunk Hirosimába, ahová a késő délelőtti órákban érkezünk meg. A város nevének hallatán mindenkinek az 1945. augusztus 6-i atombomba támadás jut eszébe. Gyalogos városnézés keretében ennek a tragikus eseménynek az emlékeit járjuk végig. Megtekintjük a robbanás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hiroshima Dómot, valamint a tragédiáról készült felvételek és tárgyi emlékek gyűjteményét az Atombomba Emlékmúzeumban. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet más néven Szentély-szigetként is emlegetnek, és az ország három legszebb helyének egyikeként tartják számon. Itt található Japán legtöbbet fényképezett látványossága, a híres Itsukushima szentély és az „úszó” torii is.

Szállás Hirosimában.

7. nap

Hirosimából szuperexpressz vonattal utazunk a helyiek által is közkedvelt kirándulócélponthoz, Hakone-ba. Délután érkezünk meg hagyományos japán szállásunkra, ahol közelebb kerülhetünk az ősi japán kultúrához. A tradicionális vacsora elfogyasztása közben idegenvezetőnk ismerteti a többfogásos menüsor ételeinek elkészítési módját, s azok hozzávalóit. Szállásunk saját gyógyfürdőjében pihenhetjük ki az utazás fáradalmait, majd tatamival borított szobában töltjük az éjszakát.

Szállás Hakonéban (Yugawara).

8. nap

A japán reggeli elfogyasztása után felfedezzük a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkot, ahol a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Hegyek, erdők, gazdag állat- és növényvilág, valamint híres gyógyforrások teszik emlékezetessé ezt a kirándulást. Japán legmagasabb hegyét a Fuji-sant (3776 méter) szégyenlős hölgyként is emlegetik, hiszen csak tiszta időben mutatja meg szépségét. Félnapos kirándulásunkat hajóúttal kezdjük a hegy lábánál elterülő Ashi tavon, majd az Fujitól északra fekvő Chureito Pagodához is eljutunk, ahonnan tisztább időben gyönyörű fotókat készíthetünk a szent-hegyről Szakura idején. Innen utazunk tovább, hogy végül megérkezzünk az ország fővárosába, Tokióba.

Szállás Tokióban.

9. nap

Elmerülünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak a forgatagában: ellátogatunk az egykori császár és császárné emlékére építtetet Meiji-szentélyhez, majd felkeressük a Császári Palota bejáratát. Ezután utunkat az Ueno parkban folytatjuk, mely a hanaminak (cseresznyefavirágzás-nézés) legnépszerűbb helyszíne. A városnézést az Asakusa negyedben zárjuk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Itt nyílt meg az első mozi, és a kabukiszínház fogalma is ehhez a városrészhez köthető.

Szállás Tokióban.

10. nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen a szomszédos Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát, ahol elsősorban kissé extrémnek mondható divatboltokat, és különféle őrült kiegészítőket kínáló üzleteket találunk. A nap végén Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát.

Szállás Tokióban.

11. nap

Reggeli után egész napos szabadprogram a japán metropoliszban.

Egyéni és fakultatív programlehetőségek iránt érdeklődjön Munkatársainknál.

Szállás Tokióban.

12. nap

Reggeli után egész napos szabadprogram a japán metropoliszban. Azok számára, akik még többet szeretnének felfedezni az ország kultúrájából az alábbi fakultatív programot ajánljuk:

Egész napos kirándulás Kamakurába” Busszal látogatunk el az egykori fővárosba, Kamakurába. Számos buddhista templom és szentély található a kellemes hangulatú kisvárosban. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot: Daibutsu 12 méteres magasságával és közel 100 tonnás súlyával egyedülálló látványt nyújt. Következő állomásunk a Hasedera templom, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. A tizenegy arcból a fő arc mellett a többi a megvilágosodás 10 lépcsőjét jelképezi. Kamakurai látogatásunk végén marad egy kis szabadidőnk a sétálóutcában nézelődni. Hazafelé megállunk Japán második legnépesebb városában, Yokohamában és belevetjük magunkat a Minato Mirai színes forgatagába. A program ára: 33.000 Ft/fő. Minimum létszám: 15 fő.

Szállás Tokióban.

13 nap

Transzfer a repülőtérre. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre.

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon
  • 3 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban reggelivel
  • 1 vacsorát Hakonéban
  • Transzfereket (busz és taxi)
  • Magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt
  • Városnézést Oszakában, Kiotóban, Narában, Hirosimában, Hakonéban és Tokióban
  • Japan Rail Pass vasúti bérletet
  • A belépőjegyeket

A részvételi díj nem tartalmazza:

  • Repülőtéri illetékeket (kb. 150.000 Ft/fő)
  • Kötelező sztornó biztosítást, mely a teljes összeg 2,5%-a
  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
  • Ebédeket és vacsorákat (kivéve egy vacsorát Hakonéban)
  • Egyágyas felárat: 138.000 Ft (társítás kérhető!)
  • A fakultatív programok árát