VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Új szállodák hada várja a Horvátországba utazó turistákat

2015-06-17 | viptravel

Új szállodák hada várja a Horvátországba utazó turistákat

Az idei nyári szezon kezdetére – vagy annak során – összesen 25 új vagy teljesen felújított szálloda nyitja meg kapuit Horvátországban; ezzel tízéves rekordot döntött az ország.

Az új szállodákkal több ezer új, jó minőségű férőhellyel gazdagodik Horvátország, amire szükségük is van, hiszen az összes férőhely tekintetében a szállodáknak csupán 11%- os a részesedésük. A turisztikai minisztérium legfrissebb adatai szerint ebben az évben 620 – csillaggal jelölt – hotel van Horvátországban 104.000 ággyal, valamint 20 aparthotel 1.400 ággyal.

 

Az egyik legnagyobb értékű – mintegy 250 millió kunás – beruházást az Isabella Island Resort cég négycsillagos Valamar Riviera elnevezésű butikhotele jelenti, amely a Porec városával szemben lévő Sveti Nikola-szigeten található. Jelenleg a vállalatnak is ez a legnagyobb projektje.

 

A Maistra csoport új – pontosabban felújított – butikhotele a Rovinj tengerpartján található Hotel Adriatic, ami 30 millió kuna értékű beruházással készült el. A Dogus Csoport júliusban nyit új szállodát saját, sibeniki Mandalina kikötőjében, Sibenik óvárosában pedig még egy hotel nyitása várható ezen a nyáron.

 

A HUP-Zagreb nevű befektetési társaság és annak leányvállalatai is építettek szállodákat Horvátországban; összesen több mint 300 millió kuna értékű beruházás eredményeként megnyílt a dubrovniki Riviérán, Srebreno területén található Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel és a Hotel Mlini.

 

Május végén Opatijában megnyílt a Hotel Navis névre keresztelt dizájnszálloda, majd a Hotel Ika Bellevue is, amelynek felújításához 1,6 millió kuna kölcsönt vett fel a beruházó a megyei hitelprogram keretében, míg Crikvenicában újranyitott az Omorika Hotel, amelynek felújításába 7,5 millió kunát fektettek.

 

A Mali Losinj-i Jadranka Hotels összesen több mint 25 millió kuna értékben újította fel a szigeten található Boutique Hotel Alhambra & Villa Augustát, valamint a Villa Hortensia luxusvilláját, ezek nyitása is ezen a nyáron várható. A Villa Hortensia érdekessége, hogy a 20. század elején épült osztrák-magyar stílusban. A tradicionális jelleget modern kiegészítőkkel és dizájnbútorokkal egészítették ki.

 

Krk szigetén június elején megnyitották a Villa Margaret családi szállodát, még korábban megnyílt a szintén családokat megcélzó, négycsillagos Hotel Pinia, május közepén pedig – a szintén a Krk-szigeten található – Malinska faluban nyitotta meg kapuit a Hotel Villa Rova – ez Horvátország első olyan szállodái között szerepel, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával készült el. Szintén európai társfinanszírozással újult meg a Splitben található, ötcsillagos Hotel Park is.

 

A Karisma Hotels Adriatic vállalat most nyáron fejezi be 160 millió kunás beruházását, melynek következtében ebben a szezonban tervezi megnyitni a Hotel Nimfát, a korábbi Hotel Puntát pedig felújították, és Sensimar Makarska Hotel néven, négycsillagos szállodaként üzemel újra. Május elején felépült a Pasman szigetén található Tkon nevű kis település első szállodája is, a kis méretű Hotel D'Erco.

 

Augusztus végén az Adriatic Luxury Hotels (ALH) jelentette be a 104 millió kunából felújított dubrovniki Hotel Kompas megnyitását, az Arenaturist vállalat a szintén felújított Park Plaza Hotel Pulát nyitotta meg idén, a HTP Korcula nevű cég pedig két szállodát is felújított Korcula szigetén.

 

Bár nem szálloda kategória, de egyre népszerűbb a glamping, vagyis a luxuskempingezés is. Glampinggel gazdagodott például az idei szezonra a Porec közelében lévő Valamar Camp Lanterna, melynek területén hét luxussátor és medence is található.

 

Mindez már eleve szép teljesítmény, a szállodákat tulajdonló és üzemeltető cégek azonban mindemellett számos más projektet is futtatnak: a folyamatos karbantartás, a környezetvédelem, az energiahatékonyság területén is sokat fektetnek be, valamint új tartalommal, programokkal igyekeznek megtölteni a szállodákat.

 

Forrás: turizmusonline.hu ; Kép: business.croatia.hr