VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Új kerékpáros túraútvonalak a Csepel-szigeten

2015-12-14 | viptravel

Új kerékpáros túraútvonalak a Csepel-szigeten

Összetekerünk! címmel regionális zöld turizmusfejlesztési programot indított a Magyar Kerékpárosklub. A program célja, hogy jobb feltételek mellett, kevésbé ismert területeket fedezhessenek fel.

A Magyar Kerékpárosklub ezért többek közt a Csepel-Szigeten is új kirándulóútvonalakat jelöl ki, valamint felhívja a döntéshozók figyelmét a kerékpáros turizmusban rejlő kiaknázatlan gazdasági lehetőségekre, az infrastruktúra fejlesztésének fontosságára.

A Magyar Kerékpárosklub olyan túraútvonalak kijelölését vállalta Debrecen, Székesfehérvár és Csepel-Sziget régiójában, melyek népszerűbbé válásával fejleszthető a helyi turizmus és gazdaság, valamint erősödhet a civil- illetve üzleti szervezetek érdekérvényesítő képessége.

A Csepel sziget, mint a program egyik kijelölt helyszíne, jelenleg kevésbé ismert a kerékpáros turisták körében, noha természeti és kulturális értékekben gazdag, és kisebb fejlesztésekkel könnyen népszerű célpont lehet akár a főváros, akár a környező, vagy helyi települések kikapcsolódásra vágyó lakói között.

A tervezett útvonal mentén olyan látnivalók találhatóak, mint a szigetszentmiklósi a Csepel Autó- Gyártmánymúzeum, az Emese Park, Ráckevén a Tűztorony-kilátó, a Hajómalom, az Aqualand Thermálfürdő és Élménystrand. A tavasszal kijelölésre kerülő útvonal mentén meglátogatható a szigetbecsei André Kertész Múzeum és a sziget déli csücske a tassi zsilippel együtt. Az útvonal érinti Lóréven a Zichy kápolnát, illetve számtalan szabadstrandot, kiváló horgászhelyeket és szinte érintetlen szépségű dunaparti területeket.

Az útvonal a fővárosi Gubacsi-hídtól indul és a következő településeket érinti: Szigetszentmiklós, Majosháza, Ráckeve, Szigetbecse, Tassi-zsilip, Makád, Lórév, Ráckeve, Szigetszentmárton.

A tervezés során fontos szempont volt, hogy családoknak[1] is könnyen teljesíthető útvonal kerüljön kijelölésre. Ezt segíti, hogy a csepeli HÉV-re Ráckevén és Szigetszentmártonban is felszállhatunk, illetve Lórévnél a Dunán átkelve könnyen elérhető az Adonyi vasútállomás.

A program 2015. nyár eleji indulásának első lépéseként a Magyar Kerékpárosklub Dél-pesti területi szervezete, az SZTK Riders, és a Wekerlei Társaskör kerékpárosai közösen mérték fel a Csepel-sziget térségét, melyhez nagy segítséget nyújtottak a Szigetszentmiklósi TDM és a Ráckevei Tourinform munkatársai.

A Magyar Kerékpárosklub a program sikere érdekében további együttműködő szervezetek, intézmények, vállalkozások csatlakozását várja.

A problémafelméréssel és megoldási javaslatok elkészítésével töltött szakaszt követően a Magyar Kerékpárosklub szakembereinek bevonásával kezdődött meg a túraútvonalak tervezése. A társszereplőkkel közösen felvettük a kapcsolatot az önkormányzatokkal és döntéshozó szervekkel az útvonalak hivatalos kijelölésének céljából.A program megvalósításába Ráckeve és Makád önkormányzata, valamint az Magyar Turizmus ZRT Budapesti Marketing igazgatósága is bekapcsolódott.

Forrás és kép: turizmus.com