VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Tévhiteket oszlat a Gellért Söröző

2016-02-16 | viptravel

Tévhiteket oszlat a Gellért Söröző

A szállodai éttermek koncepcióváltása, ajtajuk kinyitása a külső vendégek felé sok új ötlettel gazdagította a hazai vendéglátást.

A Danubius Hotels Group éttermei például újra fogalmazzák a klasszikus kínálatot – ahogy erről meggyőződhettünk a Hotel Gellért Sörözőben február 12-én, pénteken tartott szűk körű sajtófogadáson.

Budapest legrégibb sörözőjének enteriőrje tavaly teljesen átalakult, és mára világos, kényelmes, a legújabb trendeknek megfelelő belső térrel és terasszal várja vendégeit. Mostanra a törzsvendégek is elfogadták a változást, ami tartalmi újításokat is jelent. Frideczky András séf és csapata nemcsak a tematikus gasztronómiai kínálatot újította meg, hanem a teljes választékot. A kortárs magyar konyha ételei (például a gulyásleves) nem szokványos alapanyagokból készülnek, és a kínálatot alapvetően a 22 féle kézműves sör ízéhez állították össze. Az a'la carte választék mellett kéthetente újul meg a tábla ajánlata, a szezonnak éppen megfelelő ételekkel. Február elején például olyan zellerkrémlevessel, ami kacsamájtól, diótól, téli almától, zsázsától ízes. A séf szerint ugyanis az a fontos, hogy az ételnekegyénisége legyen. Ezért a menüajánlatot nem a naptárhoz, hanem a természethez igazítja. Egészen pontosan ahhoz, amit a piacon éppen kapni lehet.

Az időjárás függvényében, április közepén-május elején megnyíló terasz eddig is kedvelt úticélja volt a sörkedvelő turistáknak. Az Első Téli Sörfesztivállal, a Kocsmavacsorával, és az ezekhez hasonlóan színvonalas és egyedi rendezvényeivel azokat a tévhiteket akarja eloszlatni a Gellért Söröző, hogy csak megfizethetetlen és unalmas lehet egy szállodai étterem. A jelek arra mutatnak, hogy akik komolyan gondolták a koncepcióváltást, azokméltó versenytársai lettek aváros legfelkapottabb helyeinek.

Forrás és kép: turizmus.com