VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Teljesen megújult a Margitszigeti Futókör

2015-08-28 | viptravel

Teljesen megújult a Margitszigeti Futókör

Elkészült az összesen 5,3 kilométer hosszú, a futók által már használatba vett margitszigeti futópálya és az ahhoz kapcsolódó műtárgyak.

A beruházás az 5300 méteres aszfaltozott alépítményre a helyszínen öntött Conica típusú műanyag borítás elkészítése mellett, tartalmazta a teljes futókörre vonatkozó térfigyelő rendszer alépítményi munkálatait is. Elhelyeztek többek között 72 kábelbehúzó aknát, 27 kameratartó oszlopot, amelyekre a futók biztonságát elősegítő térfigyelő kamerákat is telepítenek.

A futópálya közvetlen környezetében 2200 négyzetméter térburkolat épült. A beruházási feladatokat kibővítve, az újonnan elkészült futópálya tehermentesítése érdekében - Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlése döntésnek köszönhetően - a Főkert Zrt. beruházásában elkészült a futópálya mellett 1900 négyzetméter járda is.

Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése a Margitszigeti Futókör rekonstrukciós munkák elvégzésére 380 millió forintot irányzott elő.

A futópálya megfelel az IAAF szabványoknak

A beruházás előkészítésében számos műszaki, valamint sportszakmai szakember vett részt. A pályaszerkezet felépítésében hasonló a Puskás Ferenc Stadion futópályájának, az Atlétikai Világszövetség, az IAAF szabványoknak is minden tekintetben megfelelő pályaszerkezetéhez. A futópálya műanyag borítású burkolata egy szendvics szerkezetű burkolat, 9 mm vastagságú gumisszőnyegen legalább 6 mm EPDM szőnyeg.

A sportszakemberek szerint a felújított margitszigeti futókör maximális lehetőséget biztosít minden igényt kielégítő, bármilyen szintű és sebességű futó teljesítményhez.

A nyílt közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott kivitelező, a Globál Sport Kt. az elkészült 5,3 kilométeres pályára 60 hónapos jótállást vállalt.

A futópálya átadás-átvétele megtörtént, a beruházás lezárult, a futópálya teljes hosszában a terveknek megfelelően, jó minőségben elkészült. Az elkészült futópályát naponta több mint ezren használják, a futók a felújított pályára vonatkozólag a használatba vétel óta eltelt időszakban kizárólag pozitív véleményt adtak.

Forrás: turizmusonline.hu ; Kép: superiorhirek.hu