VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Színesedik a BAH-csomópont

2015-09-17 | viptravel

Színesedik a BAH-csomópont

A Színes Város Budapest Fesztivál keretében a budapesti BAH-csomópont pillérei is egyre színesebbek – egy argentin és egy angol művész munkája jóvoltából.

A pillérek egyik oldalát festő Graciela Goncalves illusztrátorként dolgozott Buenos Airesben, de ebben a munkában rengeteg szabadságot és önkifejezési formát talált. Magyarország roppant nagy hatással volt rá, mint mondja, rengeteg közös vonást fedezett fel a magyar és az argentin emberekben.

Az eddig szürke pillérekre a balatoni tájat varázsolta fel, valamint két kedves állatfigurán keresztül a találkozásokat örökítette meg. Grace nem titkolt terve, hogy minél több városban otthagyja „ujjlenyomatát", így hamarosan Belgiumban fog falat festeni. Úgy érzi, hogy munkája – melyet hatalmas lelkesedéssel végez – elnyerte az utca emberének elismerését, számtalan biztatást, dicséretet kapott a járókelőktől az elmúlt napokban.

A felüljáró pilléreinek másik oldaláról is eltűnt az egyhangú, szürke szín: az angol Luke Embdent által festett, a pop-artra rímelő ikonikus budapesti képkockák között felfedezhető többek között a Lánchíd, a Parlament kupolája, a magyar gasztronómiára való utalás és egyéb játékos jelek, üzenetek.

A Színes Város Csoport által kezdeményezett fesztivál a Földművelésügyi Minisztérium, a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével jött létre, elsősorban abból a célból, hogy Budapesten is megvalósuljon a köztérszínesítés, hiszen a színes tűzfalak kellemesebbé, élhetőbbé teszik a világvárosi létet.

Az augusztus 23.–szeptember 24. között zajló fesztivál főszponzora, a Földművelésügyi Minisztérium azokat a műveket támogatja, melyek a hungarikumokat járják körül, a Magyar Turizmus Zrt. – mint arany fokozatú támogató – által támogatott művek pedig a turizmus témakört ölelik fel.

Forrás: turizmus.com ; kép: welovebudapest.com