VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Saját márkás sörök a Gellért Söröző új teraszán

2015-06-23 | viptravel

Saját márkás sörök a Gellért Söröző új teraszán

Miután megújult a Gellért Söröző beltere, konyhája és sörfelhozatala, most egy terasszal is bővült a kínálat. Ráadásul két saját márkás sörrel is előrukkolt a vendéglátóhely.

A história szerint valamikor a húszas években Gundel Károly kezdte polgári étteremmé fejleszteni és terasszal bővíteni a Gellért Szálló addig saját konyhával nem rendelkező, nem is elsősorban a szállóvendégeket, hanem inkább az arra járó turistákat, polgárokat kiszolgáló sörözőjét. Az egyre divatosabbá váló hely azonban nem kerülhette el a történelem viharait: a háborúban szétlőtt szálloda újjáépítéséhez verbuvált munkások itt eresztették ki egy sör és egy kevert mellett a fáradt gőzt, majd a nagyközönség számára is egyfajta talponállóként funkcionált, mígnem a 60-as években söröző lett belőle.

 

A nagy változást a 2015-ös év hozta, amikor megújult beltérrel és konyhával, élén egy kreatív és ambiciózus séffel, Frideczky Andrással egy új kor köszöntött be a Gellért Söröző & Brasserie életében.

 

Nemrégiben pedig megnyílt a söröző terasza is, amely remek helyszín nyár délutáni beszélgetésekre a szálloda melletti fák jótékony árnyaival és a Gellért-hegyre néző romantikus kilátással. Péntekenként a Rock Lívia Acoustic, szombatonként DJ szolgáltatja a zenét.

 

Az étlapon a dunai halak és disznótoros ételek hozzák az igazi magyar vonalat, némi finom, hivalkodásmentes csavarral. Így előételnek – és természetesen a 22 (!) féle kézműves sör mellé – a klasszikus tapasok helyett itt lágy lecsókrémet ehetünk ropogós, húsos kolozsvári szalonnával vagy éppen csirkemájjal, kissé ecetes hagymával és puha kenyérrel. Majd jöhet az omlós kecskegida ínycsiklandozó hagymás burgonyagombóccal, de a halakra is érdemes odafigyelni: ropogósra sült, bőrös szürkeharcsa steak üdítően citrusos tarhonyával, friss reteksalátával vagy csuka laska gombával, kápia paprikával és angolzeller-krémmel képviselik a vízi vonalat. A nyáresti sörözésekhez 22 órától GellértLITE néven sörkorcsolyák, kencék és szendvicsek is készülnek.

 

Öblítésre a népes kézműves sörkínálat mellett a hely saját, egyedi címkés söreit, a Giorgiót és a Gerardót is ajánlják, kedvező áron, a Giorgó korsóját például 350 forintért mérik.

 

Forrás: turizmus.com ; Kép: turizmus.com