VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Piacok Napja az új fogyasztási szokások jegyében

2015-08-19 | viptravel

Piacok Napja az új fogyasztási szokások jegyében

Ha nem is vetekszik még a londoni Portobello Roaddal, vagy a párizsi Szajna-part bolhapiacaival, bizonyára számos turista és hazánkban élő külföldi látogatja majd meg augusztus 30-án az Erzsébet teret

Dizájn-, bolha-, garázs-, kézműves-, termelői-, közösségi és/vagy használt ruha – a szervezők szerint mindez egyben megtalálható majd a Piacok Napján. A rendezvény egyszerre képviseli a közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom üzenetét.

A Piacok Napja része a korábban indult Kezdjetek szeretni programnak, amelynek alapvető célja, hogy előtérbe helyezze és megerősítse emberi kapcsolatainkat, változtassunk fogyasztási szokásainkon, tegyünk a társadalmi és környezeti fenntarthatóságért, vegyük észre magunk és mások értékeit.

Főszervezőként a Nem Adom Fel Alapítvány és a Kezdjetek Szeretni jegyzi a programot, amely a társadalom hátrányos helyzetű csoportjainak, elsősorban a fogyatékos embereknek teremt lehetőséget értékeik kibontakoztatására. Mintha az előző évek sikeres rendezvényeit – ilyen a WAMP, a Gardrób Közösségi Vásár, a Nagy Budapesti Kultúrzsibi, valamint az Antik Placc – vonnák össze most, egyetlen nagy piaccá.

Egyes árusító standokra a Segítő Vásárlás program keretein belül a fogyatékossággal élő emberek által készített kézműves termékeket kínáló árusok, civil szervezetek érkeznek.

A rendezvény egyben jótékonysági esemény is. A szervezők, az árusok és a vásárlók is többféle formában támogathatják a fogyatékos emberek társadalmi integrációját. A befolyt összeget az ősszel megnyíló, első, budapesti fogyatékos emberek közreműködésével működtetett, integrált kávézó és közösségi tér kialakítására fordítja a Nem Adom Fel Alapítvány. A Piac hangulatát utcazene teszi teljessé.

Forrás: turizmus.com ; Kép: ecolounge.hu