VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Őszi bormustrát rendeznek a szegedi Dóm téren

2015-09-14 | viptravel

Őszi bormustrát rendeznek a szegedi Dóm téren

Szerdától őszi bormustrára várják a vendégeket a szegedi Dóm téren, ahol öt napon keresztül több mint száz pincészet mutatja be remekeit - közölte Németh István szervező.

Mielőtt a szüret dandárja elkezdődne a Bor Tér nevet viselő fesztiválon olyan neves termelők kínálják boraikat, mint az 1999-es tokaji aszúeszenciájával a Wine & Spirit Magazine-tól maximális 100 pontot kiérdemlő Áts Károly, az Év Bortermelője címet 1991-ben elsőként elnyerő Tiffán Ede vagy a szintén villányi Gere Tamás és Zsolt Pincészete.

Németh István elmondta, hogy a minőségi borkínálathoz és a tér különleges hangulatához a programok összeállítása során is igyekeztek alkalmazkodni. A tér két színpadán fellép többek között Malek Andrea, Bereczki Zoltán, szombaton emlékesten csendülnek föl Cseh Tamás dalai, vasárnap pedig a Hóra színház szervezésében kisebbségi összművészeti fesztivált tartanak. A rendezvény zenei kínálatát a Szegedi Szimfonikus Zenekar tovább bővíti, az együttes Deja Vu vonóskvartettje a századelőt idéző népszerű klasszikus zenei művekből ad koncertet, a nap végi elcsendesedésre pedig a rézfúvósok figyelmeztetik a közönséget, amikor röviddel éjfél előtt a zenélő óra alatti erkélyről eljátsszák az Il Silenciót.

Az immár ötödik alkalommal megszervezett Bor Téren hagyomány, hogy kiállítás mutatja be a bortermelés, a kulturált borfogyasztás hagyományait. Az idei - a Móra Ferenc Múzeummal közösen létrehozott - tárlat a klasszikus kávéházak világát idézi meg. A Karinthy Kávéházban a legendás író érdekességekben gazdag életével ismerkedhet meg a betérő, Balog József újságíró irodalmárokkal és irodalomtörténészekkel beszélget, kora délutánonként pedig népszerű zongoristák szolgáltatják a zenét a közönségnek.
A téren mintegy harminc kézműves kínálja majd portékáit, a harapnivalóról pedig tucatnál több vendéglátóegység gondoskodik.

Forrás: turizmus.com ; kép: pecs.varosom.hu