VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Nagy siker az olasz elnöki palota megnyitása a nagyközönség előtt

2015-07-27 | viptravel

Nagy siker az olasz elnöki palota megnyitása a nagyközönség előtt

Közönségsikerre talált Sergio Mattarella olasz köztársasági elnök kezdeményezése, amellyel megnyitotta a látogatók előtt a Rómában levő elnöki palotát.

A római Quirinale-dombon emelkedő elnöki palota (Quirinale-palota) egy hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit, és a kezdeményezés sikerét mutatja a palota előtti téren a belépésre várakozók hosszan kígyózó sora.

Az alkotmánybíróból államfővé választott Sergio Mattarella februári kinevezésekor tett ígéretet arra, hogy az "olaszok házává" teszi az olasz főváros központjában levő köztársasági elnöki palotát, amely az olaszok számára az állam egyik legjelentősebb jelképének számít.

A Quirinale-palotát eddig havonta egyszer nyitották meg a nagyközönség előtt. Jelenleg hétfő és csütörtök kivételével egész héten látogatható reggel kilenc órától délután négyig. A másfél órás látogatásért fejenként 1,50 eurós kötelező foglalási díjat, valamivel több mint egy csésze kávé árát kell fizetni. Ezért cserébe a korábbi látogatási terület közel kétszerese látható a palotából: többek között az egykor Napóleon által lakott lakosztály termei, valamint Sergio Mattarella elnöki dolgozószobája is. Aki a palota kertjeit, a hintógyűjteményt és az elnöki testőrök, a corazzierik egyenruha-gyűjteményét is látni akarja, annak 10 euróba kerül a belépőjegy.

A Quirinale-domb már az ókorban is be volt építve. Az 1583-ra elkészült palota 1870-ig a pápák egyik római rezidenciájaként szolgált. A Quirináléban harminc pápa lakott, utolsóként IX. Pius. Az olasz egyesülést követően az olasz királyi család palotája lett, 1946 óta pedig az olasz köztársasági elnök otthona és hivatala. A több mint száztízezer négyzetméter kiterjedésű épület a világ hatodik legnagyobb palotája, valamint a második legnagyobb elnöki palota. A Fehér Ház hússzor kisebb nála.

Forrás és kép: turizmus.com