VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Momiji: a japán vidék csodái

2016-05-05 | viptravel

Ismerje meg Japán csodás látnivalóit tapasztalt magyar nyelvű idegenvezetőnk kíséretében. Előfoglalási akció június 30-ig!

Fedezze fel az ősz színeiben pompázó Japánt a Japánspecialistával, és kalandozza be a szigetország vidéki tájait! Ha velünk tart 13 napos nagy körutunk során, útja minden percét kihasználva ismerheti meg a csodás ország gazdag, hagyományőrző kultúráját. Japánban különösen nagy jelentősége van az évszakoknak: az ősz vörösen izzó juharfáival (a Momijik) az egyik legszebb időszak. Az enyhe októberi idő tökéletes arra, hogy felfedezze velünk a vidéki Japán varázslatos tájait.

Olyan helyekre kalauzoljuk utasainkat, ahol megelevenedik a szamurájok és gésák egykori világa, az érintetlen, ősi Japán hangulata lengi be az utcákat és parkokat. Nem maradhatnak ki az ország legfontosabb látványosságai sem, ám ezúttal kissé letérünk a megszokott ösvényről és felderítjük az ország rejtettebb arcait is: Kanazawa, Takayama, Shirakawa-go is utunk részét képezi. A Momiji körút megalkotásánál nem kötöttünk kompromisszumokat: az egész napos városnézéseknek és folyamatos szervezett programoknak hála egyedülálló betekintést kapnak a felkelő nap országába.

 

Időpont:
2016. október 20 – november 1.

Időtartam:
13 nap / 11 éj

Részvételi díj:
759.000 Ft/fő-től (előfoglalással június 30-ig)
Teljes részvételi díj: 799.000 Ft


Program:

1. nap
Elutazás Budapestről a Lufthansa kényelmes járatán, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2. nap
A reggeli órákban érkezés az oszakai nemzetközi repülőtérre, majd városnézés Oszakában és Kiotóban privát busszal. Oszaka Nyugat-Japán pénzügyi központja, valamint méltán tartják az „ország konyhájának”, hiszen a világ egyik legszínesebb gasztronómiai palettáját találjuk meg itt. Sétálunk kicsit a felhőkarcolókkal tűzdelt városban, így sokkal hitelesebb képet kapunk a valódi japán életről. Felfedezzük a négyszáz éves Oszaka kastélyt és a múzeum kincseit, majd végigsétálunk a boltokkal és éttermekkel tűzdelt Dotombori utcán. Délután tovább indulunk Kiotóba, ahol  meglátogatjuk a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastélyt, az első Tokugawa sógun kiotói rezidenciáját. A program végeztével transzfer a szállodába, ahol elfoglaljuk a szobákat.
Szállás Kiotó környékén.

3. nap
Reggeli a szállodában, majd a busszal indulunk a csodás kertekkel és festői szentélyekkel teli japán kulturális főváros, Kiotó felfedezésére. Kiotó megőrizte hagyományos japán karakterét, ami annak is köszönhető, hogy a II. világháborút komolyabb bombázások nélkül vészelte át. Elsőként az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott, a Tükör-tó partján álló Aranytemplomot keressük fel, majd az 1460-ban a rindzai zen buddhista iskola által alapított Ryoan-ji templomba látogatunk el, mely csodálatos kőkertjéről vált híressé. Városnézésünket a Tiszta víz templomában folytatjuk, amelyet a hegyoldal fölé merészen kiugró épületszárnyak és a csodálatos faszerkezet mellett a nagycsarnok óriási tornácáról nyíló páratlan kilátás tesz különlegessé.
Transzfer a szállodába, szállás Kiotó környékén.

4. nap
Reggeli után Narába, Japán egykori fővárosába indulunk – a város nyolc világörökségi műemléke jól jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Nagy Buddha-csarnokának és a Nara jelképének számító óriási bronz Buddha-szobrának megtekintése után teszünk egy sétát a Nara Parkban, amely 1200 szabadon kószáló őz lakhelyéül szolgál. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveznek, így szabadon kóborolhatnak a területen. Az ősi kő és bronz lámpásairól híres Kasuga-taisha szentélyhez is ellátogatunk, majd Japán egyik ikonikus helyszínét keressük fel: a Fushimi Inari-taisha szentély egymást követő, végtelenül kígyózó narancsszínű torii kapui közt sétálni életre szóló élmény. Este vacsora egy helyi hagyományos étteremben, miközben egy igazi maiko (gésatanonc) táncát csodálhatjuk meg. Szállás Kiotó környékén.

5. nap
Reggeli után tömegközlekedéssel indulunk felfedezni a Kiotó nyugati részén fekvő Arashiyama városrészt. A félnapos program keretében meglátogatjuk az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Tenryu-ji templomot, melynek gyönyörű kertjéből szinte közvetlenül nyílik a méltán népszerű Sagano bambuszerdő. Mintha tényleg egy mesébe csöppennénk, a zöldes-szürkés bambuszok kecses eleganciával nyújtózkodnak az ég felé, a közöttük vágott, keskenyen kanyargó ösvényre halványan beszüremlik a fény. Délután szabad program áll rendelkezésre Kiotóban. Aki szeretné, még Arashiyamában egyénileg kipróbálhatja, milyen egy hagyományos, gondolához hasonló jakatabune hajóban ebédelni a Katsura-folyón, vagy akár a közeli majomparkba is ellátogathat, ahol tesközelből ismerheti meg a szabadon kószáló japán makákókat.
Szállás Kiotó környékén.

6. nap
Korai reggeli után végre alkalmunk nyílik kipróbálni a híres shinkansent, a japán
szuperexpresszt! 250 km/órás sebességgel száguldunk Hirosima felé, hogy megismerjük az ország történetének egyik legszomorúbb fejezetét. Még délelőtt megkezdjük gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén. A tragikus események szinte megelevenednek az Atombomba Emlékpark bejárásával, a Hirosima Dóm és az Atombomba Múzeum megtekintésével. Délután átkompozunk a közeli Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima-szentély hatalmas sintó kapuja a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként.
Szállás Hirosimában.

7. nap
Reggeli után  vonattal indulunk Japán vidéki szépségeinek felderítésére. A délutáni órákban érkezünk meg Takayamába, a hegyek közt fekvő városka egyike azoknak a japán városoknak, amelyekben még átélhetjük az Edo-korszak romantikáját. Rövid buszos városnézés során megtekintjük a Takayama Jinyát, ebből a villából irányította a sógunátus képviselője egykor a természeti kincsekben gazdag prefektúrát. A hagyományos japán épület ma már múzeumként szolgál, de szobáiban sétálva úgy érezhetjük, hogy több száz évet repültünk vissza az időben. Ezután körbenézünk az óvárosban, amely a japán hagyományőrzés egyik ékköve.
Szállásunk egy hagyományos japán stílusú szálloda lesz. Itt igazán autentikus élményben lesz részünk, hiszen a szállásunk saját gyógyfürdőjében, egy onsenben áztathatjuk ki magunkból az utazás fáradalmait. Tatamira borított futon matracon töltjük az éjszakát.
Szállás Takayamában.

8. nap
Miután kipihentük az előző napi utazás fáradalmait, a napot Shirakawa-go falu meglátogatásával kezdjük, ahová busszal jutunk el. A híres kis településen a vöröslő őszi táj mellett a buddhista imára záródó kezekre hasonlító tradicionális házakban gyönyörködhetünk. A különleges tetőszerkezetet úgy alakították ki az évszázadok során, hogy elbírja a régióban télen hulló rengeteg havat. A falvacska 1995 óta világörökségi helyszín, a békét és tisztaságot árasztó japán vidék igazi esszenciáját tapasztalhatjuk meg a házak közt sétálgatva. Felkeressük a Wada kereskedőcsalád rezidenciáját, valamint a kilátóból megcsodáljuk a lenyűgöző őszi tájat. Busszal utazunk tovább Kanazawába, mely várost fantasztikus fekvése mellett – a Japán Alpok, a tenger és festői folyók veszik körbe – kulturális látnivalói is az ország egyik leghangulatosabb helyévé teszik. Bejárjuk Kanazawa régi szamuráj és gésa negyedének utcáit, melyek varázslatos hangulatot árasztanak, valamint sétát teszünk a kastély egykori parkjában, a Kenroku-enben, mely egyike Japán 3 legszebb kertjének. A nap során ellátogatunk a Nomura szamuráj család ősi rezidenciájába, sétálgatunk a hagyományos boltocskákkal teli utcákban, és bejárjuk az Ochaya Shima teaház gyönyörű termeit.
Szállás Kanazawában.

9. nap
A reggelit követően ismét szuperexpresszre pattanunk, és a 2015-ben átadott egyik legújabb vonalon jutunk el az ország fővárosába, Tokióba. Érkezés után buszos városnézés keretében tekintjük meg a fenséges Császári Palota előtti teret és a lenyűgöző Meiji-szentélyt, majd az Asakusa negyedben meglátogatjuk a Kannon istenségnek szentelt Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. Ezután kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca végtelen kínálatából. Este transzfer a szállodába, ahol elfoglaljuk a szobákat.
Szállás Tokióban.

10. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió, elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen a szomszédos Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. Következő állomásunk Akihabara, a modern elektronikai cikkek Mekkája, itt bejárhatjuk a világ legnagyobb elektronikai áruházát, a Yodobashi Akibát.
Szállás Tokióban.

11. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program a nyüzsgő metropoliszban.
Szállás Tokióban.

12. nap
A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak a megismerésére szánjuk. Shinkansennel utazunk a hegyhez, majd egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel az azt övező nemzeti parkot, és a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Hegyek, erdők, gazdag állat- és növényvilág, valamint híres gyógyforrások teszik emlékezetessé ezt a kirándulást. Itt találjuk Japán legmagasabb hegyét, a Fujit (3776 méter), mely csak tiszta időben mutatja meg igazi szépségét. Lepillantunk a festői tájra a kábeles felvonóból, majd a 2300 méteres magasságban lévő Ötödik Állomásához látogatunk el. Sétahajókázás közben az Ashi-tavon tükröződő Fuji hósapkás lankáiban gyönyörködhetünk. Vonattal jutunk vissza Tokióba, ahol este ismét szabad program keretében deríthetjük fel a várost. Szállás Tokióban.

13. nap
Reggeli után privát busszal jutunk ki a tokiói nemzetközi repülőtérre, ahonnan a Lufthansa járatán hazautazunk. Hazaérkezés Budapestre az esti órákban.

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon
  • 11 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
  • Reggelit minden nap, egy vacsorát Kiotóban
  • Transzfereket (busz és taxi)
  • Magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt
  • Városnézést Kiotóban, Narában, Hirosimában, Miyajimán, Takayamában, Kanazawában, Shirakawa-góban, Tokióban és a Fuji hegynél
  • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
  • Retúr repülőtéri transzfert
  • A belépőket a programok során

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

  • Repülőtéri illetékeket (kb. 150.000 Ft/fő)
  • Kötelező sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a
  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
  • A programban nem szereplő étkezéseket
  • Egyágyas felárat (120.000 Ft, társítás kérhető!)

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Kép: Pinterest

 

Kérje ajánlatunkat!

VIP Travel Utazási Iroda
Tel: (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím: Ece City Center 1051 Budapest
Bajcsy-Zsilinszky út 12.
E-mail: viptravel@viptravel.hu