VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Menetrendszerű nosztalgiajáratok indulnak Budapesten

2016-05-13 | viptravel

Duna villamos, Termál villamos és Hófehérke hajó – e beszédes nevekkel három különböző útvonalon nosztalgiajáratokat indít hétvégenként a Budapesti Közlekedési Központ, egészen szeptember végéig.

"Egy város turisztikai arculatát meghatározza, hogyan bánik az örökségével, s ebbe az örökségbe nemcsak az épületek, hanem a régi közlekedési eszközök is beletartoznak" – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes (a fotón középen) azon a sajtótájékoztatón, amelyen a főváros három új, fix menetrend szerint közlekedő nosztalgiajárat indítását jelentette be. Budapest színes turisztikai palettája ezáltal újabb lehetőséggel gazdagodik – tette hozzá.

A város lakói és az ide érkező turisták ezentúl hétvégenként megtapasztalhatják, milyen lehetett tömegközlekedéssel utazni száz éve. A felújítás után ismét szolgálatba állított, mai szemmel nézve patinás favázas villamosokat ugyanis 1906 és 1913 között gyártották, míg a Hófehérke hajó – eredetileg gőzhajó –1895-ben épült.

A Duna villamos szombatonként a pesti Duna-parton, a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között, vagyis a 2-es nyomvonalán közlekedik majd, amelyet pár éve beválasztottak a világ tíz legszebb villamosvonala közé.

A Termál villamos vasárnaponként indul útjára Budán körjáratként: a Szent János kórház-Rudas fürdő-Lukács fürdő-Szent János kórház útvonalon, megkerülve a Várnegyedet és a Vízivárost. „Ennek a nosztalgiajáratnak a születése egy törzsvendégünktől származik, aki felhívta a figyelmünket rá, hogy az új fonódó villamos összeköti a budai gyógyfürdőket. Ezután kerestük meg a nosztalgiajárat ötletével a fővárost" – mesélte Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketingigazgatója a sajtótájékoztatón. A Termál villamos a Rudas és a Lukács mellett elhalad a Király és a Gellért mellett is, s utasai 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak fürdőbelépőt a Lukácsba.

A Hófehérke nevű nosztalgiahajó szombatonként a Jászai Mari tér-Margitszigeti szökőkút-Batthyány tér-Kossuth tér-Várkert Bazár-Petőfi híd között szállít utasokat, az utazás teljes időtartam körülbelül 40 perc.

A nosztalgiajáratok ezen a hétvégén indulnak és szeptember végéig, minden hétvégén közlekednek, az említett napok délutánján. A pontos menetrend elérhető a bkk.hu/nosztalgia oldalon. A vonaljegy 500 forintba kerül (gyereknek 300 forint), amely megvásárolható a BKK-pénztárakban és a szerelvényeken is. A tájékoztatón elhangzott, hogy készül egy városnéző mobilapplikáció is a nosztalgiautazáshoz.

 

Forrás és kép: turizmus.com