VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Megújul Kecskemét egyik legszebb épülete

2015-07-31 | viptravel

Megújul Kecskemét egyik legszebb épülete

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kubinyi Ferenc-programjának anyagi támogatásával megújult Kecskeméten a Cifrapalota homlokzata, a belső terek egy részét is felújították.

Rosta Szabolcs, a kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója csütörtökön, a Cifrapalotában tartott sajtótájékoztatón. elmondta: az elmúlt 3 évben a múzeum csaknem 30 millió forint támogatást nyert, amelyből először a pávás terem, majd a homlokzat felújítása fejeződött be. Olyan kiállítóteret kell visszaadni eredeti pompájában, amelyben közösségi rendezvényeket, programokat is lehet szervezni a jövőben, amelyhez megfelelő hang- és videotechnika párosul – fogalmazta meg a pávás terem új funkcióját az igazgató. Terveik szerint kiemelt rendezvényeknek, esküvőknek és konferenciáknak is hely adhat a pávás terem.

Rosta Szabolcs az épület homlokzatának a felújítását fontosnak nevezte, mert a Cifrapalota Rákóczi úti frontjának Zsolnay-majolika díszei egyenként 80-100 kilogramm súlyúak, amelyek megerősítése halaszthatatlanná vált. Ehhez az önkormányzat 6 millió forint támogatást adott – tette hozzá.

Ismertette, hogy hamarosan kezdődik a földszinti fogadótér átalakítása, szintén a Kubinyi Ferenc-program második ütemében nyertes pályázat segítségével.
Kriston Vízi József, a múzeum munkatársa arról beszélt, hogy A beszélő köntös nyomában címmel új helytörténeti kiállítás nyílik pénteken a Cifrapalotában. A 2016. március 1-jéig nyitva tartó kiállításon bemutatják azt, hogy milyen volt az élet a török hódoltság idején Kecskeméten és Bács-Kiskun megyében.

Lovas Dániel, a Kecskeméti Lapok kiadójának arról beszélt, hogy a város főterének történelmi épületeit bemutató, magyar és angol nyelvű könyvsorozat indul, amelynek első darabja elkészült. A könyv a Cifrapalotát mint épületet és az ott folyó művészeti és kulturális munkát mutatja be gazdag fotóillusztrációval.
A második kötet ősszel készül el, amely a zsinagógát fogja bemutatni.

Forrás és kép: turizmus.com