VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Már péntek déltől turistáskodni küldenék a kínaiakat

2015-08-14 | viptravel

Már péntek déltől turistáskodni küldenék a kínaiakat

A nyári hosszú hétvégék bevezetése, a rugalmas, négy és fél napos munkahét mellett áll ki a kínai kormány a turizmus további fellendítése érdekében – számolt be a kínai média az államtanács döntéséről

A kormány arra ösztönzi a dolgozókat és a munkáltatókat, hogy – ha tehetik – már pénteken délben fejezzék be a munkát és utazzanak, hadd élénküljön a gazdaság, bővüljön a fogyasztás. A kínai internetes fórumokon közlemény formájában nyilvánosságot kapott felvetés nagy érdeklődést váltott ki. Több mint 25 millió olvasója közül akadtak, akik nyomban hosszú életet kívántak a kormányfőnek, míg mások azt kérték, ha lehet, még az idei nyár vége előtt intézkedjen.

A kormány 26 javaslatban fogalmazta meg turizmust ösztönző intézkedéseit, s ezek egy része a látványosságok, történelmi és természeti turisztikai célpontok körülményeinek javítására vonatkozik. Másik részében viszont többek közt a helyi kormányzatokat arra utasítják, igyekezzenek területükön meggyőzni a vállalkozókat, hogy nyáron engedjék el a dolgozóikat már péntek délben.

A China Daily című napilapban megszólaltatott turisztikai hivatali vezető szerint az irányelvek a fizetett szabadságok kötelező és rugalmas kiadását is szorgalmazzák. Erre azért van szükség, mert a kínai munkahelyek nagy részén vagy nem adják ki a törvény szerint járó szabadságot, vagy a munkavállalók nem veszik ki azt, mert attól tartanak, hogy ha megtennék, rossz benyomást keltenének a főnökükre, esetleg kedvezőtlenül befolyásolnák az előremenetelüket. Egy közelmúltban végzett felmérés szerint a jogosultaknak alig a fele él, vagy élhet a lehetőséggel.

Forrás: turizmus.com