VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Magyarország várja az élménykereső és torkos szlovák turistákat

2016-02-08 | viptravel

Magyarország várja az élménykereső és torkos szlovák turistákat

Magyarország, mint közeli, biztonságos, kedvező ár-érték arányú és minőségi szolgáltatásokat kínáló úti cél felértékelődött Szlovákiában. Mindkét fél élénkebb érdeklődésről számolt be.

Magyarország nemzeti standja évek óta a legkeresettebbek közé tartozik Szlovákia legjelentősebb turisztikai rendezvényén. A nemzeti stand társkiállítóinak többsége a gyógy- és élményfürdők, Budapest és a Balaton kínálatát képviselte.

Az észak-magyarországi régió a szlovák piacon ismertebb Eger-Miskolc-Tokaj név alatt jelent meg nagy sikerrel, amihez kapcsolódva a Mátra-Gyöngyös vidéke és a közeli tisza-tavi kínálat is eredményesen szerepelt. A pozsonyi vásáron magyar bor- és kolbászkóstolóval népszerűsítették a Torkos Csütörtököt és a Gasztroélmények Évét, hiszen a magyar gasztronómia és borturizmus a szlovákok utazási motivációi között a második helyen szerepel a termálfürdők és wellness programok után.

A nagyközönség továbbra is a családi, vízparti, gyógy- és wellness üdülések és az ezeket kiegészítő az aktív programlehetőségek (főként a kerékpározás) iránt érdeklődött, de népszerűek voltak a határhoz közeli látnivalók, városnéző programok és rendezvények is. A szlovákok évente többször terveznek rövidebb üdüléseket, kirándulásokat, ami a szlovák belföldi és a szomszédos, közeli országokba irányuló turizmusnak kedvez.

A KSH által publikált statisztikai adatok szerint a tavalyi év 11 hónapja alatt a Szlovákiából érkező kereskedelmi szálláshelyeken 9,5 %-kal növekedett a szlovák vendégek száma a 2014. év azonos időszakához képest, a szlovák vendégéjszakák száma pedig 8,8 %-kal emelkedett.

A szlovák piac potenciálja a magyarországi régiók és szolgáltatók figyelmét is felkeltette és egyre több szlovák nyelvű kiadvány és weboldal jelenik meg a szlovák turisták igényeit is kielégítve.

Forrás és kép: turizmus.com