VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Lejárt a szállodai minisamponok kora?

2018-11-09 | viptravel

Lejárt a szállodai minisamponok kora?

Újabban több női és lifestyle magazinban megpendítették, hogy kezd lejárni a kis szállodai samponok kora. Az ok természetesen a környezetvédelem.

 

Ezek a higiéniai bekészítések rendkívül sok műanyagot igényelnek. Akkor is, ha felhasználja a vendég, akkor is, ha hazaviszi, vagy éppen otthagyja a fürdőben.

Ha éppen csak kinyitja valaki és beleszagol – de nem használja, akkor is mehet a szemétbe. A kis kézi bőrönddel utazók mind otthagyják a bekészítést a fürdőben, hiszen a fedélzetre nem vihetnek fel folyadékot. Ugyanakkor népesebb családok reklamálnak, hogy a kis adagok túl hamar elfogynak.


Az ötcsillagos szállodák kevésbé vevők erre a környezetvédelmi szempontra, hiszen a márkás – részben reklámcélú – samponok, tusfürdők és más pipereholmik hozzátartoznak a hely imázsához, rangjához. A fürdőszobában falra, csempére felerősített pumpás szerek sokak szerint inkább a középkategóriás házakhoz illenek, bár ezekbe is lehet jó minőségű márkás higiéniai szereket tölteni.

Az is megoldás lehet, hogy kiírják a portán és a szobában, hogy aki igényt tart a kis flakonokra, az szóljon. Ugyanez a helyzet a cipőkanállal vagy a varrókészlettel is.

Arról nem beszélve, hogy számosan a saját tusfürdőt vagy sampont preferálják, főleg ha allergiájuk, vagy más speciális bőrproblémájuk miatt nem felelnek meg nekik a pici műanyag flakonokban található folyadékok.

Az egyik francia női magazin már azt adta hírül, hogy nagy szállodaláncok is leállnak a minisamponok és tusfürdők bekészítésével, és inkább a falra szerelhető, nagy méretű flakonok mellett döntenek. Elvégre a pici műanyag üvegcsék ugyanabból az alapanyagból készülnek, mint a tengereket elárasztó PET-palackok.

 

 

Fotó: pixabay
Forrás: turizmus.com