VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Kína és Oroszország összefog a vörös turizmusért

2015-06-14 | viptravel

Kína és Oroszország összefog a vörös turizmusért

Kínai és orosz turisztikai szakemberek az együttműködési lehetőségeket keresik az úgynevezett "vörös turizmusban" a Kínai Kommunista Párt múltjához a forradalomhoz kötődő emlékhelyek népszerűsítésében

Az elképzeléseknek nyomatékot adva június végén négynapos népszerűsítő akcióba kezdenek a közép-kínai Hunan tartomány Hsziangtan településén. A helyszín megválasztása nem véletlen: a Hsziang folyó középső folyásánál található régióban született a KKP több egykori vezetője, az új Kína alapítója, köztük - a Saosan nevű hegyi faluban - Mao Ce-tung.


Az alkalom jó lehetőséget fog teremteni arra, hogy a két ország képviselői megbeszéljék, miként működhetnek együtt a vörös turizmus továbbfejlesztésében - közölte a Hszinhua hírügynökséggel Luo Ti-huj, az országos turisztikai hivatalban a vörös turizmust felügyelő vezető.


Turisztikai útvonalak megalkotása


Luo úgy vélte, hogy az orosz és a kínai partnerek együtt olyan turisztikai útvonalakat fognak megtervezni, amelyek különösen a fiatalokat segítik majd abban, hogy megerősödjön hitük a békében, az agresszióval szembeni ellenállás szükségességében és elmélyüljenek hazafias érzéseik.


A beszámoló kitért arra is, hogy az együttműködés elindítása egyúttal annak az idei megemlékezés-sorozatnak a része, amely a japán agresszió elleni háború és a második világháború végének a 70. évfordulója alkalmából tartanak országszerte.


Kínában a nagyobb, kerek történelmi évfordulókhoz közeledve a médiában hangsúlyosabban szóba kerül a szemléltető történelmi ismeretterjesztés eszközének tartott vörös turizmus. Így volt ez a Kínai Népköztársaság kikiáltásának 60. évfordulóját vagy a KKP megalapításának 90. évfordulóját megelőző időszakban is.


10 év alatt 4 milliárd látogató a vörös turista helyeken


Az országos turisztikai hivatal statisztikái szerint az elmúlt egy évtizedben több mint 4 milliárd látogatója volt a vörös turista helyeknek. A kirándulók száma évente átlagosan 16 százalékkal bővül. A legismertebb helyszínek a kínai kommunista forradalom vidéki bázisai, temetők, múzeumok, más emlékhelyek.


A különböző történelmi pontok könnyebb eléréséhez az elmúlt években autópályákat építettek, másutt repülőtereket alakítottak ki, több mint 100 vasútállomást hoztak létre. A turizmus ezen ágának népszerűsítői azt is hangoztatják, hogy a kezdeményezéssel közvetlenül százezrek, közvetve pedig milliók jutnak munkahelyhez.


Forrás: turizmusonline.hu