VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Ismét futhatunk a reptéri kifutópályán

2015-08-18 | viptravel

Ismét futhatunk a reptéri kifutópályán

Három hét múlva harmadik alkalommal rendezik meg a Runway Runt, a Budapest Airport különleges repülőtéri futóversenyét. Már 4 kontinens 40 országából neveztek a részvételre.

Minden eddiginél több résztvevőt várnak az idei Runway Run 3.0 futóversenyre, amely szeptember 5-én rajtol a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér erre az alkalomra lezárt 1-es futópályáján. Az Európában is egyedülálló rendezvény az elmúlt években nagy sikert aratott a légiközlekedési szakmában. Az idei versenyen 5 és 10 km-es távon lehet indulni, egyedül vagy párban, váltófutással. A jótékonysági futáson egy brit gyermek egészségügyi civil szervezetet, Magyarországon pedig a fogyatékkal élő fiatalok Suhanj! Alapítványt támogatják a résztvevők.

A versenyre folyamatosan érkeznek a nevezések, már 4 kontinens közel 40 országából jönnek résztvevők, elsősorban a légiközlekedési iparból és az idegenforgalom területéről – már most több a jelentkező, mint tavaly ugyanekkor – tájékoztatott a Budapest Airport. Az idei verseny fő támogatója az európai repülőgépgyártó konzorcium, az Airbus. Ezúttal az Ethiopian Airlines is indít csapatot, ahogy számos más nagy légitársaság is többfős csapattal nevezett. Újdonság, hogy katonai repülők is beszállnak a versenybe, például az amerikai légierő Európában állomásozó pilótái is futócipőt húznak ebből az alkalomból.

Bár a Runway Runon elsősorban a légiközlekedéshez köthető futók és csapatok részvételére számítanak, a nevezés nyitott számos más terület képviselői előtt is, hiszen például a tavalyi versenyen ott voltak több budapesti nagykövetség, a nagy hazai autógyárak, bankok és más vállalatok képviselői is. Csak az Egyesült Államokból húsznál több futó indult, de szép számmal érkeztek versenyzők Nagy-Britanniából, Írországból, Lengyelországból és más európai államból is. A verseny résztvevői közül nem hiányozhattak a hazai sportélet kiemelkedő képviselői, így olimpiai bajnok vízilabdázóink és kajak-kenusaink is futottak a reptéren.

A versenyre még két hétig lehet nevezni a www.bud.hu/budrunwayrun weboldalon keresztül.

Forrás és kép: turizmus.com