VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Interaktív tárlatokkal, látványos kiállításokkal nyit a Világörökségi Bormúzeum

2015-11-02 | viptravel

Interaktív tárlatokkal, látványos kiállításokkal nyit a Világörökségi Bormúzeum

November 10-én nyílik meg Tokajban a Világörökségi Bormúzeum! A térség legújabb attrakciója eltér a megszokott múzeumi környezettől. A múlt bemutatása mellett a jelenre is koncentrál a bormúzeum.

A látogatók egy olyan épületben ismerhetik meg a Tokajt, a borkészítés hagyományait, a térséget és az európai világörökségi borvidékeket, ahogy eddig még sehol nem látták. Egy régi, egykoron Serházként működő, de az utóbbi években romossá vált ingatlan újítottak fel Uniós és hazai forrásból. A tudatos fejlesztés része volt annak a kulturális negyednek, amelyet évekkel ezelőtt indítottak el. A város zsinagógájának felújításával Kulturális és Konferenciaközpontot, mellette pedig egy zöldmezős beruházásban a Paulay Ede Színház megépültével alakították ki, a harmadik ütem a Világörökségi Bormúzeum. A kultúrnegyedre összesen több mint 2 milliárd forintot költöttek.

Tokaj legújabb turisztikai attrakciója Magyarország egyetlen világörökségi borvidékét mutatja be, de a tervezéskor európai társaira is gondoltak.

- A Világörökségi Bormúzeum ebben a formában egyedálló az országban. A tíz európai világörökségi borvidék bemutatása mellett úgy utazhatják körbe a látogatók Tokaj-Hegyalját, hogy ki sem lépnek az épületből. A számítástechnika segítségével kerékpárral, autóval vagy hőlégballonnal barangolhatják be a ezt a csodálatos vidéket. A tárlatok számos eleme interaktív, a látogatók pedig mondhatni játszva tanulhatnak – mondta el Posta György Tokaj polgármestere.

Mindemellett a hagyományokról sem feledkeznek meg, a város és Hegyalja múltját régészeti leletekkel, vallási témájú kiállításokkal és a borkészítéshez használt eszközökkel is bemutatják. A Világörökségi Bormúzeummal azt szeretnék elérni, hogy ne csak egy legyen a számos kiállítóhely közül, hanem ez legyen az a központ, amit mindenki látni akar, aki Hegyaljára érkezik.

Forrás és kép: turizmus.com