VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Háromszázezren a Budapesti Karácsonyi Vásáron

2016-12-15 | viptravel

Háromszázezren a Budapesti Karácsonyi Vásáron

A Budapesti Karácsonyi Vásárt évek óta Európa legszebb karácsonyi vásárai közt jegyzik, nincs ez máshogy idén sem.

Már a vásár november 11-i megnyitásakor több méltató cikk jelent meg róla számos európai napilapban is, a legjobbak között tartja számon például a The Sun és a Daily Telegraph is.

A több évtizedes hagyományokra visszatekintő vásár népszerűsége évről évre növekszik, a látogatószám már most átlépte a háromszázezer főt.

A vásár különlegessége, egyedisége abban rejlik, hogy a hagyományos adventi, karácsonyi hangulatot megtartva trendi termékekkel, gasztronómiai újdonságokkal, kulturális programokkal várják a látogatókat. Minden budapesti számára szinte már elmaradhatatlan adventi program kilátogatni a vásárba, meginni egy finom forralt bort, megcsodálni, válogatni a szebbnél szebb kézműves termékek között és a hagyományos karácsonyfa, adventi koszorú és zenei programok segítségével ráhangolódni az ünnepekre. A külföldiek számára pedig olyan kínálatot tudnak nyújtani mind a gasztronómia, mind a kézműves termékek terén, ami méltón képviseli a magyar kultúra sokszínűségét.

Minden este koncertekkel készülnek a szervezők, 10 és 13, illetve 14 és 18 óra között pedig ingyenes kézműves foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők, ahol szakszerű segítséggel készíthetnek karácsonyi díszeket és ajándékokat hagyományos és új technikákkal is. A hétvégén kilátogató családokat délelőttönként a színpadon koncertek, bábszínház, táncház is várja.

A vásár kiváló lehetőséget biztosít a hagyományok bemutatására, ápolására is. Számos népi szokás, hagyomány köthető december 13-ához, Luca napjához, amelyet természetesen a vásárban is felelevenítenek. Idén Luca-napi búzaültetés és Luca-boszorkánykészítés volt a program. 17 órától egészen 20 óráig a színpadon fellépett a Jazzation, Petruska és az Eszterlánc zenekar is.

A vásár lehetőséget biztosít más nemzetek kultúrájának megismerésére is. December 16-20. között Szlovénia, mint a Budapesti Karácsonyi Vásár díszvendége mutatkozik be a téren felállított Hüttében, ahol a Szlovén Turisztikai Hivatal jóvoltából megismerhetjük a szomszédos ország egyedülálló természeti, építészeti és kulturális értékeit.

Az idei évben a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a jótékonysági akciókra is. A BFTK a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárra – a hagyományokhoz híven – nyolc karitatív szervezetet hívott meg, akik egymást követve mutatkoznak be és gyűjtenek adományokat a Vörösmarty téren. Idén először karitatív könyvgyűjtéssel is készülnek a szervezők a rászoruló fővárosi szociális intézmények, gyermekotthonok, idősotthonok részére.

Szintén újdonság a téren felállított karitatív karácsonyfa, azzal a szándékkal, hogy együtt „díszíthessük fel” az adventi időszakban. 2016. december 1. és 24. között minden nap egy-egy alapítvány támogatására kérik a látogatókat. Tevékenységük ismertetését, valamint a pénzadomány utalásához szükséges számlaszámot a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár Facebook-oldalán teszik közzé. Adományozni egy-egy alapítvány számára 24 órán keresztül lehet, este 20.00-tól másnap 20.00-ig. Az összefogás jegyében a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásáron jelenlévő kézművesek közül 24-en (a Magyar Kézműves Szövetség tagjai), mintegy jelképes támogatásként ajánlották fel egy-egy portékájukat a legmagasabb összeget „kínáló” számára. Az adott nap legmagasabb összegét adományozó mecénás névtáblája felkerül a karitatív karácsonyfára.

 

Forrás és kép: turizmusonline.hu