VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Ha tél, akkor Szlovákia!

2018-12-13 | viptravel

Izgalmas síparadicsom, wellness, szórakozás!

 

Hórukk a Magas-Tátrában

A Tátra ma már négyévszakos desztináció, hiszen egész évben kedvelt célpont a hegység, kiépült mára egy gazdag wellness- és más szórakozási lehetőségeket nyújtó üdülési környezet, aquaparkokkal, termálfürdőkkel, gyógyászati szolgáltatásokkal és szállodákkal. Persze a magyar utazó leginkább télen keresi fel, ráadásul sokan érkeznek a népszerű Hórukk Amatőr Sí- és Snowboard Bajnokságra is, melyet ezen a télen január 17-20. között rendeznek. Ahogy az már megszokott, az esemény első két napján ismerkedni lehet a pályával, illetve az abszolút kezdők a Magyar Síakadémia profi csapatától tanulhatják meg e téli sport alapjait és titkait.


A környék két nagy attrakciója az AquaCity Poprad, amely nemcsak a gyermekek birodalma, különleges Fire & Water wellnessélményekkel várja a felnőtteket, valamint krioterápiás szolgálatásai is népszerűek.

A másik izgalmas attrakció a jégdóm, amely november 23-án nyitja meg kapuját, s egészen áprilisig tart nyitva. A mesés látnivalókon kívül koncertek, sőt esküvők is váltják itt egymást.

 

Alacsony-Tátra és Tále

Az Alacsony-Tátra (Nízke Tatry) vonulata mintegy 80 km hosszúságban húzódik nyugatról keletre a Vág és a Garam folyók völgyei között, főgerince mindössze három ponton haladja meg a 2000 méteres magasságot. Déli lábánál terül el a Tále üdülőközpont – kiváló infrastruktúrával, síközponttal és egy 18 lyukú golfpályával.

Tále északi fekvésű pályáit a kezdő és középhaladó sízőknek egyaránt ajánlják. A pályákat gondosan kezelik, hóágyúzzák. A síközpontban 6 sífelvonó működik, amivel óránként 4100 főt tudnak a sípályák tetejére feljuttatni, továbbá síiskola, síszerviz, síkölcsönző, teraszos étterem is üzemel. A pályákat este megvilágítják, így esti sízésre is van lehetőség, melyre külön bérlet váltható. A sífutók számára a golfpályaként működő területen sífutópályát alakítottak ki 6 km hosszan.

 

Donovaly és gyermeksíbajnokság

Donovaly ezen a télen is számít a magyar síelőkre, akik a síterep vendégéjszakáinak közel egyötödét teszik ki, s a legfrissebb látogatói statisztikák szerint a szlovákok után és a csehek előtt a 2. helyen állnak. A Budapesttől alig több mint 200 km-re fekvő szlovák síterep több mint 11 kilométernyi lesiklópályájával, valamint a sífutóknak mintegy 18 km hosszan kiépített útvonallal várja a téli sport szerelmeseit. Itt található Közép-Európa legnagyobb gyermek élményparkja is 9 varázsszőnyeggel, motoros körhintával és számos egyéb játékelemmel.

Február 9-én itt rendezik meg a Honda Kupát, azaz a XXVII. Országos Amatőr Gyermeksíbajnokságot, amelyen 13 korosztályban hirdetnek majd fiú, illetve lány bajnokot, tehát az induló 250 gyermekből legalább 78-an állhatnak majd dobogóra, ami hatalmas élmény nekik, ennél jobb motivációra a téli sportokhoz nincs is szükség.

 

 


forrás: slovakia.travel
turizmus.com