VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Görög helyzet: a készpénzfelvételi korlátozás nem vonatkozik a turistákra

2015-06-30 | viptravel

Görög helyzet: a készpénzfelvételi korlátozás nem vonatkozik a turistákra

A görög szakminiszter közleményben igyekszik megnyugtatni a közvéleményt hogy a turistákat továbbra is magas színvonalon tudják fogadni és a bevezetett korlátozások semmilyen formában nem érintik őket

A Konzuli Szolgálat oldalán olvasható információk szerint a görög miniszterelnök .június 28-án jelentette be, hogy Görögországban június 29-én, hétfőn nem nyitnak ki a bankok. A fenti intézkedéssel egyidejűleg 60 euróban limitálták azt az összeget, amelyet helyi kibocsátású bankkártyával naponta felvehetnek a pénzjegykiadó automatákból.

A korlátozások a turistákat alapvetően nem érintik. Külföldi bankkártyákra külön szabályok vonatkoznak. Értesüléseik szerint azokkal továbbra is korlátozás nélkül lehet pénzt felvenni az automatákból. Az automatákat folyamatosan visszatöltik, azonban előfordulhat, hogy átmenetileg kiürülnek, ezért a Görögországba utazóknak javasolják, hogy vigyenek magukkal megfelelő mennyiségű készpénzt. A bakkártyás fizetés elméletileg továbbra is lehetséges, azonban ezek elfogadása feltehetőleg több helyen nehézségekbe ütközik majd.

A közhangulat Görögországban feszült, azonban pánik nem érezhető. Athénben a banki és pénzügyi szolgáltatásokat leszámítva a szolgáltatások pillanatnyilag működnek, benzinkutak, illetve a boltok kinyitottak, a tömegközlekedés üzemel. Az intézkedések hatására tömegdemonstrációkra, sztrájkokra a nagyobb városokban lehet számítani, azonban ez a turistaközpontokat, illetve a turisták által látogatott szigeteket feltehetőleg nem érint.

Az ország továbbra is biztonságosnak tekinthető.

Forrás: turizmus.com