VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Fitnessz, wellness és elegancia zseniális kombinációja!

2015-07-07 | viptravel

A „lassú élet" mantra, mely a török fürdő kiegészítő, de egyben legfontosabb szolgálatatása, segít Önnek, hogy teste és lelke visszatérjen az eredeti, harmónikus állapotába.

Ezekhez segíti hozzá vendégeit az Amade Chateau***** szakképzett személyzete, a Hammam varázslatos színvilága, valamint a francia Terraké kozmetikai termékek.

Több milliárd évvel ezelőtt Földünket láva és tűz alkotta, majd mindent eső és viharok fedtek el. Az első óceánból felszabaduló oxigén különvált a víztől, így teremtve meg életterünket. A terraké termékek a világot megteremtő négy elem- levegő, víz, föld, növények - különleges tulajdonságait felhasználva segítik az Ön regenerálódását, hogy gondolatai tiszták, teste kipihent, lelke harmóniától sugárzóvá váljék.

AZ AMADE CHATEAU***** TÖRÖK FÜRDŐJE, A HAMMAM

A muzulmán vallásban rendkívül fontos szerepet játszik a rituális fürdés. Maga Mohamed próféta jelentette ki, hogy a tisztaság jó hatással van a nemzőképességre. Mivel azt kívánta, hogy pénteken, a mohamedánok szent napján minél több híve vegyen tisztasági fürdőt, elrendelte a hammamot. A hagyományos török fürdőkben –ilyen az ilidzsa, vagyis gyógyfürdő, illetve a hammam, vagyis tisztasági fürdő–kezdettől fogva szigorúan elkülönítették a nőket és a férfiakat, ezért önálló fürdőrészeket építettek, illetve a nőkés a férfiak felváltva látogatták a fürdőket.

A szertartásos fürdés körülbelül két órát vesz igénybe, mialatt – a különböző kultúrák hagyományai szerint –a testi megtisztulás mellett szellemi, valamint spirituális felfrissülésre, tisztulásra is sor kerül.

A török fürdő pezsgőfürdővel kezdődik és gőzfürdővel folytatódik, amelyek hatására a bőr pórusai megnyílnak és az izmok fellazulnak. Az ellazulás a fürdőterem közepén álló nyolcszögletű márványdobogón folytatódik, amelyet időről időre vízzel lelocsolnak. Ez a művelet adja az 50 fokos meleget és a százszázalékos páratartalmat, ami a török fürdők alapja. A gőz, amely átjárja a bőr melegtől kitágult pórusait, alaposan megtisztítja a testet, és meglágyítja, megszépíti a bőrt. A test 20-30 perc alatt fokozatosan hevül fel, nem éri hirtelen forróság, hiszen ez megterhelné a szervezetet. A fürdés következő szakasza az egész test átradírozása, amelyet a masszőr egy különleges dörzskesztyűvel, „kese kesztyűvel” végez. Ezután szappanhabos masszázs következik. A masszőr olívaolajos szappant old fel egy kis dézsában, felhabosítja, majd belemárt egy fehér vászonzsákot, belefúj, és az máris megtelik habbal. Ezzel a habbal egyenletesen beborítja a fürdőző testét, majd végigmegy annak minden pontján. A tisztító dörzsölés a bőr mélyebb rétegeit is érinti, a pórusok kitisztulnak, az elhalt bőrréteg a habbal együtt távozik. A bőr a hammam-masszázst követően tiszta, selymes, puha és sima lesz, az izmok ellazulnak. A melegben időzve testünk külsőleg pihen, belsőszerveink azonban a felmelegedés hatására aktívak. Belülről kifelé ható tisztulási folyamaton esünk át, melynek során legnagyobb méregtelenítő szervünk, a bőrünk verejték formájában megszabadul a mérgektől. Kis pihenőután teljes testmasszázs következik. A testet-lelket érintő alapos, sőt „kimerítő” felfrissülés után a vendégek a pihenőszerájban pihenhetnek török tea vagy édességek mellett. A hammamból energiával feltöltődve, regenerálódva, megtisztult testtel és lélekkel térhetnek vissza a mindennapi életbe.

Egész testet beborító holt-tengeri iszappakolás

Évszázadok óta tudjuk, hogy a holt-tengeri iszap rendkívül jó hatással van az emberi szervezetre, annak egészségére és szépségére. A Holt-tengerből származó iszapnak egyedülálló az összetétele: gyanta, kvarc, kalcit, bróm, magnézium, nátrium és klór található benne, ennek köszönhető nagyon gazdag ásványisó- és agyagtartalma. A holt-tengeri iszap kitűnik kiváló abszorbeáló képességével. A bőrre kenve magába szívja a salakanyagokat, mindennemű szennyeződést, az elhalt bőrsejtekkel és az izzadságban található káros anyagokkal együtt. Ugyanakkor a bőrre felvitt iszapban található ásványi anyagokat (főként a nyomelemeket) a bőr magába szívja, ami nagyban elősegíti a sejtek működését. A holt-tengeri iszap befogadja és magában tartja a hőt – két és fél óra alatt a bőrre felvitt iszap hőmérséklete mindössze 1 fokkal csökken. Ennek köszönhető, hogy az iszapba pakolt testrészt melegen tartja, ezáltal javul benne a vérkeringés, megszűnik az ízületek feszülése, ellazulnak az izmok.

A VIP Travel kiemelt forgalmazója az Amade Chateau***** kastélyszállónak, kérje különleges ajánlatunkat!