VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Filmipar és turizmus, kézen fogva járnak

2015-11-19 | viptravel

Filmipar és turizmus, kézen fogva járnak

Ha valahol nincs elég turista, szervezz ott filmforgatást! Régi jól bevált recept ez elhagyott kastélyok és zord sziklás meredélyek turisztikai népszerűsítésére – így vélekedik egy turisztikai magazin

A klasszikus filmes helyszínek és belső miliők meglátogatása jelentős bevételt hoz a brit turizmus kasszájába.

A Greenwich-i Old Royal Naval College olyan világsikert aratott filmek egyik helyszínéül szolgált, mint a Négy esküvő és egy temetés, valamint pár évre rá a Karib-tenger kalózai és a Nyomorultak egyik legutóbbi változata.

A Northumberlandban található Bamburgh kastély helyén már kétezer évvel ezelőtt vár állt. Ezért is szolgált hiteles enteriőrként a Macbeth és az Elisabeth filmekhez és sorozatokhoz.

A londoni Borough Marketen volt az egyik forgatási jelenete Bridget Jones bohókás kalandjainak vagy például A francia hadnagy szeretője című darabnak.

Kent történelmi Dockyard negyedét ugyancsak forgatási csoportok szállták meg, egyebek között a Múmia filmhez és a világsikerű Downton Abbey sorozathoz.

A skóciai Rosslyn Chapelben mintha még most is kísértenének a szellemek – vagy ha nem is ők, hát Tom Hanks, aki itt forgatta Audrey Tatouval A da Vinci-kód néhány jelenetét..

A filmforgatási helyszínek természetesen csak akkor lesznek kedvelt turistacélpontok, ha az operatőrök és statiszták elvonulása után rögtön megélénkül a marketing tevékenység, amelyet időnként nem árt felfrissíteni, aktuális és gazdag programkínálatot nyújtani, főleg családoknak és gyerekeknek.

Forrás és kép: turizmus.com