VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Fenyvesen épül a Balaton egyik legkorszerűbb kikötője

2015-08-24 | viptravel

Zajlik a Fenyves Yacht Club építése, amely 400 milliós uniós forrás segítségével több mint 300 kishajó befogadására lesz alkalmas. Lesz még vitorláskikötő, szálloda, élményközpont, étterem.

A balatonfenyvesi kikötőberuházás a korszerű technológiák felhasználásával, a Balaton ökoszisztémájának tiszteletben tartásával épül. A jövő tavasszal nyíló kikötőben több mint 300 kishajó befogadására alkalmas kikötőhely, tengeri kajak, indián kenu és sárkányhajó tárolóhely, szerviz és kapcsolódó szolgáltatások valósulnak meg.

Lombár Gábor, a település polgármestere 18 éves tervük megvalósulását látja a kikötőben, amely ezzel bekapcsolódik a balatoni vízi utasforgalomba. A Fenyves Yacht Club elkészültével a Balatonfenyves turizmusa is fellendül, új munkahelyek létesülnek, ami támogatja a község fejlődését. A fejlesztéseknek köszönhetően a kikötő komplex szolgáltatásaival, egész évre szervezett programokkal a balatoni hajós élet központja kíván lenni.

Bartos Csaba, a Fenyves Yacht Club vezetője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón ismertette, milyen technikai innovációkkal emelkedik ki az épülő beruházás a Balaton többi kikötője közül. Az eseményen beszédet mondott még Dr. Kollár Lajos a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke is, aki szerint számos pozitív változást hoz az elkészült beruházás a balatoni vitorlás társadalom életében.

A teljesen hullámvédett kikötőben több mint 300 kiemelt színvonalú hajóhely várja a hajósokat. A kikötő kiváló hullámvédelmének köszönhetően a fenyvesi komplexum menedék kikötőként is funkcionál majd a viharok elől érkező hajók számára. A kikötőben működő vízáramoltató rendszernek köszönhetően pedig a kikötő vize télen sem fagy be a vízen úszó hajók körül, így a hajók egész évben a vízen maradhatnak, komoly költségek alól mentesítve ezzel a hajósokat, amit a kiemelés és téli tárolás okozna.

A kifogástalan vízminőség és a környezettudatosság jegyében az országban elsőnek alkalmazott nagy teljesítményű szivattyúk beépítésével a kikötő teljes vízmennyisége 48-72 óra alatt a Balaton friss vizére cserélhető. Az üzemeltetők további tervei közt szerepel, hogy a jövőben a Fenyves Yacht Club "e-kikötőként" is működhessen.

Forrás és kép: turizmus.com