VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Elkezdődött a 170. hajózási szezon a Balatonon

2016-03-29 | viptravel

Elkezdődött a 170. hajózási szezon a Balatonon

A Siófok katamarán ünnepélyes átadásával, hagyományosan nagyszombaton kezdetét vette a 170. hajózási szezon a Balatonon.

Március 26-án Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter adta át a forgalomnak ünnepélyes keretek között a Balaton első akadálymentes hajóját. Ezzel vette kezdetét a 170. hajózási szezon, mely során a Balatoni Hajózási Zrt. számos újdonsággal és rendezvénnyel várja az utasokat.

A siófoki eseményen Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter – Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, Dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester és Kollár József  BAHART vezérigazgató közreműködésével – ünnepélyesen átadta a forgalomnak a teljes felújításon átesett Siófok katamaránt.

Felismerve, hogy a 70-es évek végén forgalomba állított katamaránok konstrukciója mára elavult, a Balatoni Hajózási Zrt. úgy határozott, hogy felújítja az erősen leromlott műszaki állapotú hajót. Elvárás volt a Társaság részéről a többféle funkcionalitás, komfortos utasszállítás, rendezvényekre való alkalmasság, és a zenés szórakoztatás. A teljesen új koncepció a hajó körbejárhatóságát, a zárt terek átjárhatóságát és több irányból való megközelíthetőségét hangsúlyozza.

Az áramvonalas külső felületek, a legömbölyített, íves vonalak, a kerékpár tárolási lehetőség, újszerű térkialakítási egységet képez. A hajózás élményét a mozgássérültek számára is teljessé kívánták tenni, ezért beépítettek egy mozgássérült liftet az egyik hátsó lépcső korlátjára szerelve. Ennek segítségével a kerekesszékhez kötött utasok is meg tudják közelíteni a felső fedélzetet is. A Balaton első teljesen akadálymentesített hajóját a Balatonfüredig tartó első útján a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének tagjai is kipróbálhatták.  Az új vizesblokkban helyet kapott egy mozgássérültek számára kialakított WC is, amelyben a kisgyermekes szülők számára pelenkázó is beépítésre került. A hajó felső szintjén egy prémium kategóriás kávézót alakítottak ki.

Az élményközpontú arculattal megújuló Balatoni Hajózási Zrt. célja, hogy a Balatonnál nyaralók már a térségbe történő elutazásuk előtt, a kirándulásaik tervezésekor számoljanak a hajókkal, mint utazási eszközzel. Éppen ezért a BAHART igyekszik felhívni majd a Balaton parti települések látnivalóira és programlehetőségeire is az utazók figyelmét – az erre vonatkozó menetrendi hajózáshoz kapcsolódó szlogenjük szerint „Az élményhez hajó visz!”

A menetrendi járatok mellett természetesen számos települési programhoz is aktívan kapcsolódik majd a BAHART, akár egyedi járatok indításával. A Társaság a Balaton parti települések turisztikai célpontjainak, rendezvényeinek összekapcsolásával kívánja tartalommal megtölteni mottóját, miszerint „A BAHART a Balaton motorja!”

A Társaság hajós programkínálata új elemekkel bővül, így a megszokott lehetőségek mellett „Varázshajó” néven megújul a gyerekhajó program, több kikötőből borkóstolóval színesített sétahajókat is indítanak. 2016-ban már három kikötőből is indul a rendkívül sikeres Minimax Gyerekhajó, illetve bizonyára kedvelt lesz a vasárnap esti meglepetés programot kínáló élményhajó is Siófokon.

A BAHART a szolgáltatások színvonalát is fejleszteni kívánja, könnyebben értelmezhető kiadványokat, tájékoztató anyagokat készített a 2016-os évre. Megemlíthető az is, hogy idén már 5 hajóállomáson működnek a MÁV-val és Volán társaságokkal közösen üzemeltetett utastájékoztató, menetrend kijelző rendszerek. A nyártól minden hajón, valamint a közforgalmi kikötőkben is igénybe vehető lesz az ingyenes WIFI szolgáltatás, nem csak az utasoknak, de a kikötőkbe kilátogatóknak is.

Az év során – a jubileumi évfordulóhoz kapcsolódva – számos további programmal és rendezvénnyel készül a Társaság:

- Balaton Boat Show Balatonlellén 2016. április 30 - május 01.

- Helka és Kelén népszerű nosztalgiahajók 125. születésnapjának megünneplése Balatonfüreden és Keszthelyen

- Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja 2016. június 11-12. Siófok (www.nemzetiregatta.hu)

- I. Balatoni Hajósfesztivál 2016. szeptember 17-18. Siófok

 

Forrás: turizmus.com