VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Egyelőre nincsenek lemondások Törökországba

2016-03-17 | viptravel

Egyelőre nincsenek lemondások Törökországba

Enyhén megtorpantak a foglalások lemondások nem érkeztek a tour operatorokhoz a vasárnapi ankarai merénylet nyomán. Az utasok valószínűleg kivárnak az utaztatók még bíznak a jó last minute forgalomban

Mint ismert, március 13-án a kora esti órákban egy robbanószerrel megrakott gépkocsi robbant fel a török főváros központjában lévő Kizilay tér mellett, az egyik legforgalmasabb ankarai bevásárlóközpont közvetlen közelében. Mehmet Müezzinoglu egészségügyi miniszter legutóbbi nyilatkozata szerint a támadásnak 37 halálos áldozata van, 48 embert részesítenek még orvosi ellátásban, közülük 15 sérült állapota súlyos.

Ahmet Davutoglu kormányfő kijelentette: eddig 11 embert vettek őrizetbe a robbantással kapcsolatban. Ankara biztonságáért az incidenst követően új rendőrfőkapitány felel.

Időközben március 20-ra újabb terrorriasztást adott ki az Egyesült Államok Ankarára. Az USA ankarai nagykövetsége korábban március 11-re vonatkozóan arra kérte az amerikai állampolgárokat, hogy terrorfenyegetettség miatt maradjanak távol Ankara kormányzati negyedétől. Az Egyesült Államok mostani figyelmeztetése ezen túl kiterjed a középületekre, a követségekre, a katonai övezetekre, a forgalmasabb terekre, a bevásárlóközpontokra, az imahelyekre és a turisztikai látványosságokra is.

Mint írják: "Kerüljenek minden olyan helyet, ahol valószínűleg nagyobb embertömeg gyűlhet össze és így célpontként szolgálhat. A közlekedési útvonalukat ennek megfelelően válasszák ki vagy módosítsák. A helyzetről értesítsék családtagjaikat és közeli hozzátartozóikat" - olvasható a szövegben.

A két meghatározó, Törökországot programozó utazási iroda, a Green Travel és a Sun & Fun Hoidays is arról számolt be, hogy egyelőre nem érkeztek hozzájuk lemondások, a tengerparti térséget biztonságosnak tartják, és az érdeklődő utasokat is erről tájékoztatják.

Tolga Deniz Sariyüce kiemelte: szomorú, ami Ankarában történik, s az üzenet ismét a megfélemlítés, a cél pedig, hogy az emberek félelemtől vezérelve életmódjukon is változtassanak. Sajnos a vasárnapi merénylet ma már bárhol megtörténhetne a világban.

Úgy látja, Antalya jó lokációval és pozícióval rendelkezik Törökországban, magas szintű biztonság jellemzi, de a szállodák saját biztonsági szolgálattal is rendelkeznek.

Bízik benne, hogy a török szállodák kiváló ár-érték aránya miatt idén is sok utas választja az országot, hiszen az emberek szereik a török riviérát. De globális szinten bizonyos mértékű visszaesés valószínűleg elkerülhetetlen lesz idén Törökországban.

Forrás és kép: turizmus.com