VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Egyedülálló repülés-élettani kutató- és pilótaképző központot avattak Debrecenben

2015-12-14 | viptravel

Egyedülálló repülés-élettani kutató- és pilótaképző központot avattak Debrecenben

Átadták a Pharma-Flight kutató-képző központot Debrecenben. A mintegy 5 milliárd forintos beruházás egyesíti az egyetemi szintű pilótaképzést, és a speciális egészségügyi laboratóriumi kutatást.

Debrecen a központ létrehozásával felkerült a repülős társadalom világtérképére.

A létesítmény megalkotói olyan innovatív koncepcióval nyertek el mintegy 3,5 milliárd forint uniós támogatást, amelynek eredményeként Európában – komplexitásában – mással össze nem vethető intézményt hoztak létre. A légiközlekedés robbanásszerű fejlődése egyre több magasan képzett légügyi szakembert igényel. Erre reagál a jövő év elejétől kezdve a Pharma-Flight Kft. és a Debreceni Egyetem együttműködésével itt megkezdődő nemzetközi pilótaképzés, amelyben a Pharma-Flight az Egyetem kihelyezett tanszékeként működik.

A Debreceni Egyetemmel közös gyógyszerkutatás elősegíti magyar tudományos eredmények megszületését a hatóanyagoknak a hajózó személyzetre gyakorolt hatásainak megismerése területén, későbbiekben a gyártókapacitása pedig lehetővé teszi a pilóták speciális gyógyszerekkel való ellátását. A Pharma-Flight világszínvonalú egészségügyi berendezései és műszerei hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a közlekedés valamennyi ágazatában hatékonyabban lehessen megállapítani a dolgozók alkalmasságát, és segíthet abban, hogy szükség esetén megfelelő egészségügyi és szakmai rehabilitációt kaphassanak a munkavállalók.

Az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programja támogatásával rekordidő alatt elkészült Pharma-Flight Nemzetközi Tudományos és Szolgáltató Központot Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter avatta fel Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezetője, Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora jelenlétében.

Az ünnepségen Dr. Seszták Miklós rámutatott, hogy az új tudományos és szolgáltató központ a kutatás-fejlesztés egyik hiányterületén kezdi el működését, munkahelyeket teremt, és tovább erősíti Magyarország második legnagyobb városának meghatározó nemzetgazdasági szerepét.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy a Pharma-Flight Kft. olyan kutatási célokat, képzési irányokat tűzött maga elé, amelyek a debreceni tudományos műhelyt az egész ország az egyik legérdekesebb kutatási központjává teszik. Megalkotói úttörő munkát végeztek, mert a MALÉV megszűnése óta először sikeresen újjáélesztik a korábban nagyra értékelt magyar pilótaképzést és elismerést hoznak a magyar légügyi szakértelemnek.

Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere elmondta: „A Debreceni Nemzetközi Repülőtér a régió legdinamikusabban fejlődő regionális repülőtere. Amellett, hogy 2016-ban 7 európai nagyváros, London, Párizs, Brüsszel, Milánó, Eindhoven, Malmö, és München közvetlenül elérhető lesz Debrecenből, Münchenen keresztül további 130 város is a világ különböző pontján. A debreceni repülőtéren nemcsak a személyszállításra, hanem az áruszállításra, az oktatásra, képzésre és az innovációra, tudományos munkára is tudunk építeni. A Pharma-Flight innovációs és oktatási tevékenységével olyan egyedi karaktert ad a debreceni repülőtérnek, amellyel a világ legnagyobb repülőterei sem rendelkeznek. Az innovatív Debrecen a tudásra, kutatás-fejlesztésre építő város a repülőtér és a légiközlekedés terén is lehetőségeket nyújt a Pharma-Flightnak köszönhetően, amely tudást és munkahelyeket hoz létre Debrecenben".

Győri Gyula, a tudományos és kutató központ létrehozásának kezdeményezője, a Pharma-Flight program kidolgozója az ünnepségen elmondta, hogy az universitas és tudományos központ szakértői közösen dolgozták ki a képzés anyagát. Az oktatás részét képezi az Airbus A320-as és egy Boeing 737-es repülőgép-szimulátorokon való gyakorlás is.

Dr. Czirják György ügyvezető kiemelte annak jelentőségét, hogy a Pharma-Flight által üzemeltetett egészségügyi centrum a legmagasabb színvonalon képes elvégezni a légialkalmassági és egyéb kötelező egészségügyi és hatásvizsgálatokat, amelyek eredményeként növelhető a légiközlekedés biztonsága. Ugyanezek a kapacitások elősegíthetik a hivatásos nehézgépjármű- és autóbuszvezetők, valamint más, közlekedésbiztonsági kockázatokkal járó hivatást gyakorló szakember alkalmasságának gyors, pontos és költséghatékony vizsgálatát.

Forrás és kép: turizmus.com