VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Díjazta a Gyulai Várfürdőt az Európai Gyógyfürdőszövetség

2015-06-04 | viptravel

Díjazta a Gyulai Várfürdőt az Európai Gyógyfürdőszövetség

Az Európai Gyógyfürdőszövetség (ESPA) májusban tartotta 20 jubileumi kongresszusát, közgyűlését a lengyelországi Sopotban, ahol a gyógy- és egészségturisztikai szektor legfontosabb kérdéseit vitatták

A szervezet idei gyűlése az ESPA Innovation Awards díjátadójával zárult, ahol a Gyulai Várfürdő is elnyerte a zsűri különdíját.

A konferencia programjában az Európai Bizottság vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatóságát képviselő Alain Libéros előadása, az USA-beli piaci aktualitásokat tárgyaló webinárium, valamint a páneurópai projektek aktualitásainak megvitatása mellett számos téma került napirendre a szekcióüléseken. A várható fejlesztési trendekről Looking ahead – Spas & Health Resorts up to the year 2025 címmel Dr. Ruszinkó Ádám, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára tartott előadást, Mezösi Csilla, a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviselője a szervezet nemzetközi marketingben ismert sikeres akcióit mutatta be.

A több mint 1500 európai gyógyfürdő és gyógyhely 1995-ben, Brüsszelben alapította meg az európai szövetséget. Jelenleg az ESPA tagjai 20 európai ország szakmai szövetségei és gyógyfürdői. A szervezet a fürdők és gyógyhelyek népszerűsítése, a tapasztalatcsere és a bevált gyakorlatok megosztása mellett az EU-n belül a közös érdekképviseletet is ellátja.

WHO előrejelzése szerint 2022-re a turizmus és az egészségipar együttesen a világ egyik meghatározó gazdasági ágazatává válik. A legfontosabb küldőpiacainkat jelentő fejlett országokban az idős népesség arányának növekedése a legjellemzőbb demográfiai trend. Az egészségükre mindinkább odafigyelő, az utazás terén egyre tapasztaltabb szeniorok növekvő fizetőképes keresletet jelentenek az egészségturisztikai iparág számára. A jóléti társadalmakban emellett nő az igény a saját finanszírozású egészségügyi kezelések turisztikai élményekkel való összekapcsolására.

Forrás: turizmusonline.hu