VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Beszüntette működését a SkyGreece

2015-08-31 | viptravel

Beszüntette működését a SkyGreece

Ideiglenesen beszüntette működését a görög SkyGreece légitársaság, amelynek utasai már csütörtökön nem tudtak Torontóból Magyarországra, és Görögországba jutni - jelentette be a légitársaság.

Közölték: májusi indulásuk után a görög gazdasági válság miatt pénzügyi hátterük meggyengült és jegyeladásaik is jelentős mértékben csökkentek. Emellett műszaki problémák is hátráltatták az üzemelést, ezért a cég tulajdonosai úgy döntöttek, péntektől ideiglenesen felfüggesztik működésüket. Utasaikat arra kérték, hogy vegyék fel a kapcsolatot az országukban lévő SkyGreece partnerrel.

Csütörtökön a légitársaság már nem indította el egyebek mellett a Toronto-Budapest-Szaloniki járatát sem, több mint kétszáz utas, köztük magyarok rekedtek a Toronto-Pearson repülőtéren.

Kovács Júlia, a SkyGreece magyarországi partnerének ügyvezető igazgatója az MTI-nek azt mondta, továbbra sem kaptak semmilyen hivatalos információt a légitársaságtól, az utasok folyamatosan keresik őket és arról számolnak be, hogy senkitől semmilyen információt nem kapnak. Hozzátette: jegyfoglalásban tudnak segíteni, de mindenkinek felhívják a figyelmét arra, hogy a váltott jegy árát nem biztos, hogy a társaság meg tudja téríteni.

Csige Gábor torontói magyar konzul arról tájékoztatta az MTI-t, hogy SkyGreece augusztus 19-i járata sem indult el, de augusztus 22-én az utasok hazajuthattak a légitársaság egy másik járatával. Magyarország torontói főkonzulátusa szerdán állampolgári bejelentés alapján értesült arról, hogy törölték a SkyGreece szerdai, GW428-as Toronto-Budapest-Szaloniki járatát. Azonnali segítségnyújtást azonban egy magyar állampolgár sem kért.

A légitársaság májusban indult, de több járatuk is jelentős, egyes esetekben több napos késéssel közlekedett. Egyetlen repülőgépük, egy Boeing 767-es a hivatalos indulás előtt pár nappal még Budapesten volt javításon, emiatt bérelt géppel kezdték meg az üzemelést.

Forrás és kép: turizmus.com