VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Bécs Tom Cruise-lázban ég

2015-07-26 | viptravel

Bécs Tom Cruise-lázban ég

A Bécsi Állami Operaházban július 23-án olyat láthat a nagyközönség, mint eddig soha. Tom Cruise legújabb, Mission: Impossible – Titkos nemzet című filmjének világpremierjét ünneplik itt.

A filmszéria ötödik részét London, Moszkva, Sanghaj és Dubai után az osztrák fővárosban forgatták, és természetesen feltűnik benne maga az Operaház is. A Tom Cruise által alakított főhős ugyanis a filmben egy operaelőadás közben, a kulisszák mögött üldözi ellenfelét, hogy aztán szédítő magasságban, a színpad fölött küzdjenek meg egymással, miközben a mit sem sejtő közönség odalent a „Nessun Dorma"-t hallgatja. Hogy hogyan végződik a jelenet, azt a bécsiek a tavalyi forgatásról megjelent fotók alapján már mindannyian sejtik. A főhős és bájos partnernője kötélen ereszkednek le az Opera tetejéről, miközben az épület előtt parkoló egyik autó látványos robbanással a levegőbe repül, a benne ülő magas rangú politikussal együtt.

Nem túlzás azt állítani, hogy jelenleg egész Bécs Cruise lábai előtt hever. Az osztrák sajtó szerint a héten több helyszínen is felbukkant a városban, barátságosan pózolt a helyiekkel készült szelfiken, és szívesen osztogatott autogrammot is, várhatóan most sem okoz majd csalódást rajongóinak. A premier 19 órakor kezdődik, Cruise mellett részt vesznek rajta a film más szereplői, a rendező, Christopher McQuarrie és a Paramount Pictures képviselői is. Az osztrák kormány képviseletében Josef Ostermayer kultuszminiszter (SPÖ) és Reinhold Mitterlehner gazdasági miniszter (ÖVP), valamint több politikus is tiszteletét teszi a vetítésen.

A bécsi Operaház a médiafigyelmet ügyesen meglovagolva be is jelentette, hogy jövő tavasszal új rendezésben állítja színpadra a Turandot című operát, amelynek leghíresebb áriája a filmben is hallható. Norbert Kettner, a városmarketingért felelős WienTourismus ügyvezetője pedig így nyilatkozott a film idegenforgalomra gyakorolt várható hatásáról: „Mint tudjuk, a nemzetközi turisták tíz százaléka filmekből inspirálódik, amikor új úti célt keres magának."

Az esemény kapcsán egyedül a belvárost körülvevő Ring július 24-én hajnalig tartó lezárása okozott némi felzúdulást. Több osztrák autóklub is felemelte szavát a forgalom akadályozása és az így kialakuló dugók ellen.

Forrás: turizmus.com